Прокуратурата се зае със заседналия кораб край Каварна

Разпитани са служители на "Гранична полиция"
1 окт 2021 18:53,
18
Прокуратурата се зае със заседналия кораб край Каварна
Снимка: Министерство на отбраната

Прокуратурата в Добрич води разследване по случая със заседналия кораб край Каварна.

Днес следовател е разпитал служители на „Гранична полиция“. Към този момент не са водени разпити на екипажа и капитана на плавателния съд. Не са иззети и корабните документи. Образувано е досъдебно производство за допускане на засядане на кораб, с което да се застраши животът на хора или да бъде увредено чуждо имущество, предаде БНР.

Второто направление, по което работи Окръжната прокуратура в Добрич, е за опасност от престъпно замърсяване на околната среда вследствие на акцията по претоварването на кораба, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.
"Като ще бъдат разпитани служители на "Гранична полиция", "Морска администрация" и такива, участвали в претоварването на кораба", обясни той. 

Още по темата
Окръжната прокуратура ще разследва и дали действията на управомощените държавни институции са били адекватни, навременни и правилни.  

"Било "Морска администрация" или други органи, имащи отношение към проследяване и навигация на пострадалия плавателен съд. Обсъжда се и въпросът за включването на втори следовател с оглед обема на разследването", каза още прокурор Бухчев.

Към този момент сигналът на екоминистъра Асен Личев срещу Морска администрация не е постъпил в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
каква брегова охрана бе, не разбра ли че в Бг има гранична полиция с гранични катери. Брегова охрана има в САЩ и Грузия да кажем :).
14
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
хайде бе няма право, чудно испанската полиция преди 7 години къде атестува половината български екипаж в испанско пристанище за нарко трафик. Качиха се на борда и им сложиха прангите.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия бустанджийски прокурори кво разбират от корабоводене, аварийноспасителни операции и международно морско право. Поредна показуха на Гешев.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кармата се завъртя и копието се заби в България.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки кораб, акустирал в дадено пристанище, се запасява с хранителни продукти. От фирмата за доставка не се качват на кораба, въпреки че доставят продукти. От кораба спускат мрежа с кран, в която се разтоварват продуктите и от кораба си ги вдигат и прибират. Никой не се качва на кораб ей така, щот му е кеф. Няма такова нещо. Екипажа го знаят това и затова са отказали да слязат :)
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно замазване очите на хората. Никой, ама НИКОЙ няма право да се качва на кораба. Дори корабът да е на кей в пристанище, пак НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЕ КАЧВА НА КОРАБА. Екипажът, може да напуска плавателния съд, след като си предаде паспорта и получи пасаван. И то за не повече от 12 часа. Ако човекът от екипажа не се върне се обявява за издирване. Но никой няма право да се качва на кораба. Кого лъжат тия беее?........................
9
0
 
1
 
! Отговори
Do 4 преди 2 години
Човек се чуди след като не разбираш как се изказваш и какви смешни / ГЛУПАВИ въпроси задаваш . Линията за движение е на 500 м от брега - айде сега сметни с 14 км/ч за колко време ще се мине това разтояние- е ако можеш да смяташ " умнико",За твое инфо екипажа не са украинци -ама дали знаеп разликата
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше пълен с нелегални емигранти, досега да са ги закарали до Лампедуза или където там искат
7
0
 
6
 
! Отговори
zozo преди 2 години
Чудя се на един моряк или спасител по колко броя инспектори, прокурори, надзиратели, проверяващи, сертифициращи, морски администратори и още подобни се падат?Има впечатление че няма кой да свърши каква да е работа, но затова пък изобилието от бюрократи с папки и печати е впечатляващо.Ех ако можеше с протокол или печат да се отместват кораби
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тоя кораб да нема оръжие и наркотици ,Ко се мотаят институциите ,ако беше в Италия или Гърция до сега да,се ги разпънали на кръст ,кораби под Панамски флаг са съмнителни
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че тоя кораб никога няма да го извадят. Голема мъка.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорите да хващат лопатите и чувалите и да разтоварят кораба. Корумпираната прокуратура сега ще кибичи и ще пречи на работата. Работата е с машини и лопати, не е с писалката и с устата.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрахме как бреговата охрана е пуснала кораба до брега ,нали сме имали модерни апаратури ,и защо не е арестували пияните украйнци ,станахме за смях пред целия свят
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От прокуратурата ако направят една бригада в събота и неделя, ще разтоварят целия кораб на ръка.
1
0
 
7
 
! Отговори
Само да кажа, че се преди 2 години
пише Оправомощен, Ероле. Не е неволна грешка, а е недостатъчна грамотност, защото има разлика между представките "о" и "у".