Румен Христов: Проф. Герджиков е по-добрият кандидат за България

ГЕРБ-СДС още нямат окончателно решение за подкрепа
104
Румен Христов: Проф. Герджиков е по-добрият кандидат за България
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков е по-добрият кандидат за България и за хората с дясно и демократично мислене. Това заяви председателят на СДС Румен Христов пред БТА в коментар на кандидатурата за държавен глава на ректора на СУ "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Според Христов професорът е "на светлинни години от сегашния президент".

И от тази гледна точка да не мислим за партийното его и дали нашият кандидат ще бъде избран, а да бъде избран по-добрият, призова той.

Лидерът на СДС беше категоричен, че ректорът на СУ ще стигне до балотаж. За мен проф. Герджиков е новият президент, каза Христов.

По-рано днес самият Герджиков заяви пред журналисти, че разчита на подкрепата на ГЕРБ, а СДС са част от коалицията ГЕРБ-СДС, която се регистрира за участие в изборите.

Кандидатурата е добра, но нямаме окончателно решение все още, нагласите са, че такъв един човек трябва да бъде подкрепен, защото наистина е стойностен, заслужава да представлява България с натрупания опит в СУ, с езиците, които владее, убеден е Румен Христов.

Според него Анастас Герджиков определено би обединил всички хора, които са с поглед, обърнат на Запад, към демокрацията, тези, които през годините са направили не малко за цивилизационния избор на България.

Нека будителите да присъстват по-често в политическия живот на страната, особено когато става дума за президентската институция, която не е чисто партийна, има ролята да обединява, да бъде медиатор, да бъде институция, която събира, призова лидерът на СДС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: СДСРумен Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сдс -- национални предатели, лицето на снимката прилича точно на закоравял предател на българските национални интереси, прикривайки се зад някакви фикс идеи. Щом препоръчват някого за президент, значи са го проучили добре -- важното е да не може да противостои на американски натиск и да казва да на американски посланик.
80
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
на българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков, а не комунистически разединители като сегашния президент Румен Радев и вице пезидента Йотова.
79
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
Дермоедец.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли рибките плуващи долепени до хищните акули как им казват, Прилетало. Те сами загиват. Ей тоз е същия СДС прилепало на Гроб.
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце получава някакво научно признание от Герджиков за банкянския диалект и сега му се отплаща! Знаем ги вече тези СДС-ГЕРП-аджийски хватки! Всичко свързано с ГЕРП съд, затвор и конфискация! Какво казва другаря Рашков по въпроса с Герджиков - много ще ме изкефи? Със сигурност Герджиков не е финансово чист, ако се лъжа ще се извиня на . . . филанкишията!
76
6
 
7
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
Румен Христов е подметка на ГЕРБ и не е зле, първо да се научи да си мие зъбипе, че като говори - наоколо вони!
75
5
 
6
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Представител на мухлясалата грабителска партия на "прехода" СДС,за мен е някакво ехо от миналото.
74
2
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Така ще кажеш ти ! Да ама Не !
73
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков, ще е вторият Плевнелиев. Повтаря заучени фрази за "обединител" на нацията. Значи той смята, че голяма част от народа иска да се обедини с мафията. Ами ние професоре бяхме обединени с мафията 12 години и затова сме в тоалетните на ЕС, на дъното. Освен това съм убеден, че Герджиков няма да съумее да състави кабинет и той ще бъде съставен от обичайният заподозрян ББ. Професор-марионетка, ще бъде новият кандидат. Не харесвам алчни мекотели. Бойко отново се подигра с народа за"независимия"
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагичното в тази кандидатура е, че Бойко продължава да се държи с избирателите като *** и започват отново с лъжа. Герджиков е независим, колкото аз съм космонавт. След отказа на много достойни хора и до последно неизвестността, кой може да противопоставят на 50% подкрепа за Радев, си намериха "магарето"- академично. Бойко отново защити тезата си, че дори магаре да кандидатира, овцете ще гласуват. Обидно е, че социолози и др. издигнати по времето на соца, обикалят медиите и агитират за "магар
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22. Ами в интелектуално отношение, например?
70
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смеееех вмех смех ! тоя няма никакъв шанс срещу Радев. Радев е най достойния президент на България и ще бъде преизбран от народа
69
5
 
4
 
! Отговори
Гхххх преди 2 години
Не изказвай мнения защото ти си в купа с ГЕРБ
68
6
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
каква научна степен е получил борисов от герджиков това за благодарност ли е
67
6
 
6
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Ами, като тези от Герб и СДС нямат други кандидати за президенти, този ще е добър. Професор човек, не като тях. Че и ректор на цял университет. Нищо, че в него няма студенти и преподаватели. Той все пак си е ректор и си има тога. На всичкото отгоре, не е завършил училището за милиционери в Симеоново, като лидера на Герб. Честито на членовете на партиите.
66
10
 
9
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Ало шефе,абе едни тука се обаждат за апарламента бил си го купил на много ниска цена и за 2-те заплати на Деси какво да им кажа.Кога ти се обадиха ....Какво да им кажа ?За сега ги отпрати,по-късно ще се чуем.Такива разговори води ,,почтения"Радев
65
4
 
11
 
! Отговори
зрител преди 2 години
Жалки клоуни
64
6
 
16
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Откакто СДС се сдуши с БКП (пардон ГЕРБ), изказванията им не струват и хартията на която са написани
63
9
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 години
ало ваньо номинира пордната калинка, ако стане президен БМБ няма да влезе в затвора
62
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков бил проблем, щото бил кандидат на ГЕРБ. А Радев не беше проблем като кандидат на тумора БКП, нали? Мошениците Киро Харварда, Асен Василев и Мая Манолова го подкрепиха също! Но това не е проблем. Колко сте прозрачно само...