622 паралелки и 4 училища учат дистанционно

Денков: Не е вярно, че Герджиков е кандидат на цялата научна система
28
622 паралелки и 4 училища учат дистанционно
Снимка: БГНЕС

622 паралелки и 4 училища в страната учат дистанционно в момента.

Средният процент на карантинираните учители и ученици е 1,2 на сто, съобщи министърът на образованието и науката Николай Денков.

Най-много са карантинираните учители към днешна дата в Монтана - 2,18%, най-малко са в Плевен - 0,43%. Най-много са карантинираните ученици и деца в Перник - 2,57%, а най-малко са в Смолян - 0,4%.

В отговор на въпрос Денков каза, че го притесняват две неща във връзка с кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент.

"Едното е, че в общественото пространство останаха отворени много въпроси, свързани с как се осигурява функциите на държавата, като разделение на властите, как се изразходват публичните средства чрез обществени поръчки и наддоговаряне над договорите, всички тези въпроси останаха. Какво правим с полицаите, които биха студентите под колоните на Министерския съвет, те не са изчезнали.

"И, второто, опитът да се представи, че този кандидат е кандидат на цялата образователна и научна система не е верен. Аз съм част от тази образователна система, знам колко много преподаватели, и учители, и ректори включително, и преподавателите във висшите училища имат проблем с тези въпроси. Те искат да чуят отговори. Така че идеята, че той може да обедини дори академичната общност, за мен е най-малко спорна", посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с този цирк! Спрете да пускате деца на неваксинирани родители в училище, както и неваксинирани учители!