"Демократична България" подкрепи Лозан Панов за президент

Според коалицията той може за бъде истински независим държавен глава
75
"Демократична България" подкрепи Лозан Панов за президент
Снимка: БГНЕС

Коалиция "Демократична България - Обединение" подкрепи кандидат-президентската двойка Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе.

Официалната подкрепа от формацията идва след решения на ръководните органи на участващите в нея партии - ПП „Зелено Движение“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Движение „Да, България“.

Още по темата
Според ДБ в лицето на Панов демократичната общност на България има своят естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона в момент, когато сме свидетели на поредната подмяна.
 
"С особено уважение подчертаваме независимостта на г-н Панов. Той е издигнат от инициативен комитет не като удобна формалност, а като едтествена проява на демократичната общност и зад него стоят доказали се в реални граждански усилия структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет.

И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове", се посочва в декларацията за политическа подкрепа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички слухове за ДаБъ се оказаха верни. Гешев и Панов са едно и също.