Николай Младенов е вторият политик в „Досиетата Пандора“

Той регистрирал офшорка, но не декларирал пред ООН
Обновена: 7 окт 2021 12:43 | 7 окт 2021 12:27,
369
Николай Младенов е вторият политик в „Досиетата Пандора“
Снимка: БГНЕС

Бившият външен министър Николай Младенов е вторият български политик, чието име изплува в „Досиетата Пандора“.

Името му беше обявено преди минути от сайта Bird.bg.

По тяхна информация той е регистрирал офшорка без дейност, но не я декларирал пред ООН.

Фирмата на Николай Младенов се казва Afron Enterprises и е регистрирана на Сейшелските острови. Тя работи от 2013 до 2017 г., когато Младенов е на много висок и отговорен пост в ООН.

Той не е регистрирал фирмата си в декларацията, която е длъжен да попълва всяка година като високопоставен служител.

Младенов беше министър на външните работи в първия кабинет на Бойко Борисов. Преди това беше евродепутат и за кратко министър на отбраната.

Още по темата
През август 2013 г. е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за Ирак и за ръководител на мисията на ООН там. През 2015 г. Младенов стана специален координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес и остана на този пост до края на 2020 г., когато се оттегли изненадващо.

Аферата „Пандора пейпърс“ беше разкрита преди няколко дни. Разследване на международен консорциум от медии разкри, че световни лидери и много популярни лица са криели богатството си офшорни компании.
В него се появиха имената на чешкия премиер Андрей Бабиш, бившия министър-председател на Великобритания Тони Блеър, йорданския крал Абдула Втори, певицата Шакира, Клаудия Шифър и много други.

В началото на седмицата стана ясно, че в „Пандора пейпърс“ присъстват имената на двама бивши български политици. Едното от тях – това на ексдепутата Делян Пеевски беше разкрито малко по-късно.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
4
 
! Отговори
У НАС В БЪЛГАРИЯ: преди 2 години
ПАРИТЕ ТИ --ТРЯБВА ДА СА ВЪВ ВАЛУТА И ТО В ЧУЖДИ БАНКИ....ЗА ДА НЕ БЪДАТ "ЕКСПРОПРИИРАНИ"-- НЕНАДЕЙНО ОТ РАЗНИ "РОТ ФРОНТОВЦИ"...ХА,ХА,ХАААААААААЗАПОМНЕТЕ ТОВА, ЗА ДА БЪДЕТЕ ВИНАГИ ЩАСТЛИВИ И СПОКОЙНИ!!!!!!
236
0
 
11
 
! Отговори
do 260 преди 2 години
,,зА РАДОСТ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БАНДЮГИ" - Какви комунисте те гонят пък теб, след като няма нито една българска банка. Всите пари от такси заминават за австрийските, немските и италианските пенсионери
235
5
 
2
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
До ЩО ДА НЕ РЕГИСТРИРАМ... Това не е ли източване на финанси от България , вместо тези пари да са в държавата , то се изнася ? Защо в другите държави , който внася пари през границата , го пускат веднага , а само в Бг , който влиза с много пари не можело , от къде са , от що са ....Парите трябва да остават в България за да се откриват работни места , а не да се изнасят , като И.Костов и Р. Овчаров ...Има Домусчиев , има Разград , има Г. Ганчев , има Ловеч ... Има Костов , НЯМА НИКОЙ ..
234
2
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ВСИЧКИ ШЕФОВЕ НА ВИДНИ ФИРМИ , КОИТО ПОЗНАВАМ СИ ИМАТ ПО ЕДНА СМЕТКА В ЧУЖДА БАНКА...Я В ШВЕЙЦАРИЯ , ..Я ЛЮКСЕМБУРГ....Я, В НЕКОЯ ОФШОРКА НА СЕЙШЕЛИТЕ НАПРИМЕР....У НАС В БЪЛГАРИЯ ---САМО БАЛЪЦИТЕ ТРУПАТ ПАРИ У БАНКИТЕ , ЗА РАДОСТ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БАНДЮГИ...!
233
5
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ПАРИ У КОМУНИСТИЧЕСКА БАНКА В БЪЛГАРИЯ---НИКОГА!!!!!...ВИНАГИ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ РУСНАЦИ И КОМУНИСТЧЕТА...ХА,ХА,ХААААААААА.....И ЩЕ СПИШ СПОКОЙНО И БЛАЖЕННО!
232
3
 
8
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
Какво нЯщо е България , извор на пари , и все има , ако свършат няма проблем , теглят се ЗАМИ , и пак има за шайката !И така , натрупаният дълг за 13г., е ''само'' някакви си --38 милиарда , е колко да са , за една държава с население под 6 млн. !?
231
5
 
5
 
! Отговори
ЩО ДА НЕ РЕГИСТРИРАМ преди 2 години
...ОФШОРКА , СЛЕД КАТО ИМАМ ПАРИ В ИЗЛИШЪК.....И ЛЕВОН ХАМПЪРЦУМЯН ВИ ГО КАЗА , ЧЕ ДА СИ ДЪРЖИШ ПАРИТЕ В ОФШОРКА ---НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ??!НАПРОТИВ----ДА ДЪРЖИШ ПАРИ В БЪЛГАРСКА БАНКА , КОЯТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗТОЧЕНА ОТ КОМУНИСТИ И ЧЕНГЕТА НА ДС/БКП...СИ Е ЧИСТ РИСК!!!!АЗ--ПРАВЯ СЪЩОТО ...ДЪРЖА СИ ПАРИТЕ В НЕМСКА БАНКА...ЗА ЗДРАВИ И РАДОСТ НА ДЕЦАТА МИ!
230
1
 
8
 
! Отговори
по реда си ! преди 2 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа..Първо е Плевнелиев !
229
0
 
5
 
! Отговори
4ифут преди 2 години
по- вече не го обиждай.
228
1
 
14
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
С какъвто се събереш , такъв ставаш , т. е. , като ''вожда'' си !
227
2
 
11
 
! Отговори
гЛ. Прокуратура преди 2 години
Не видях ! Не чух ! Не бях там !
226
8
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
А , за действащата ОФШОРКА 100% СОБСТВЕНОСТ НА КОКОРЧО ...що си траете , като пръдни в ***...??!....И ТОЙ ЛИ Е ОТ ГЕРБ...???????!
225
2
 
15
 
! Отговори
демокрация... преди 2 години
Изнасяйте , изнасяйте , продавайте държавата ,...а после искайте да гласуват за вас ! Герб да се скрият и да не се показват повече , да им ''благодарим'' за ''резултатите'' , за 13г. !БЪЛГАРИЯ НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС , НАРОДА ПРОДЪЛЖАВА ДА БЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ ...
224
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Аз съм третия.
223
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадлива партия е ГЕРБ и това си е! И още имена техни ще излязат!
222
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен--203 , ''Къде е Гешев'' , в неплатена оспутка !Нали ''вожда'' им така ги научи?
221
2
 
8
 
! Отговори
бай Дън до бай Х у й преди 2 години
От Николайчо всички го очаквахме
220
2
 
13
 
! Отговори
кофти преди 2 години
Сега разбрахте ли , какви са лицата на герб , намъкнали се в герб от всички партии , за да не бъдат преследвани от законите !
219
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
асанча кокороната не я ли броим, или у тоя сайт че се правим че кирю кленовото глисто не е кленово глисто и че кокорчо не е измамник с 20 фирми с почти едно и също име и не е крал и мамил сътрудници и съдружници? с държавни парички ли си плащат за чадърчето или герю мюстявята и фондацийката чието име не мое да споменаваме са кихнали у пазвата на ридактурчиту? за един приятел питам.
218
4
 
3
 
! Отговори
Пунта Мара.... преди 2 години
Празна ще е -- той много добре знае ,че ще бъде огласен ,да не е някой който не знае законите ,а също знае и къде няа да бъде огласен ! Малко ще почакаме да го хванат , този във шкаф не ги държи !