Превозвачите ще получат 15 млн. лв. допълнителна подкрепа

Постигната е принципна договореност за ръст на командировъчните в чужбина
5
Превозвачите ще получат 15 млн. лв. допълнителна подкрепа
Снимка: МТСП

Правителството осигури 15 млн. лв. за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи.

В следващите дни министрите на финансите и на транспорта ще разработят механизъм за разпределението на допълнителната финансова подкрепа за превозвачите, която ще се изплаща от общините. Служебното правителство и представителите на транспортния бранш ще предприемат съвместни действия за промяна на Наредбата за обществените превози с цел ограничаване на броя на нерентабилните курсове за дадени автобусни линии.

Съгласно искането на международните товарни превозвачи е постигната принципна договореност за увеличаване на командировъчните в чужбина на шофьорите на тирове от 27 на 50 евро на ден.

Облекчаването на трафика на камиони на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево – Капъкуле, Дунав мост и Дунав мост – 2 и възможните решения ще се обсъждат от работна група между МВР и превозвачите.

Министрите потвърдиха и ангажимента на служебното правителство през 2022 г. да се запази данъчното облекчение за таксиметровите шофьори и плащаният от тях патентен данък да остане 300 лв.

В дискусията участваха министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, на финансите Валери Белчев, заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев,  заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-министърът на финансите Людмила Петкова и заместник-министърът на транспорта Христина Велинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кои фирмички че получат милионите ,да познаем ли !и друго по малките градове до селата пътуват Мали микробуси за 10 човека а качват 20 и то и ниските не дават шофьорчето си слага в джоба ,интересно е че ДАИ не си мърдат пръста ,явно знаят и им плашат да се затварят очите ,вчера пътувах и в двете посоки билет няма ,да не говорим че мерки не се спазват
2
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Асан === Ти, как кой? Да не мислиш, че тия от снимката ще съберат от личните си пари, за да им платят? Нищо де, фирмите на Ахмед Доган ще захлебят яко
1
0
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой плаща :)))