Пътни строители отново излизат на протест

Този път протестът ще е пред Министерството на регионалното развитие
8 окт 2021 07:48, Ния Христова
39
Пътни строители отново излизат на протест
Снимка: БГНЕС
Пътни строители отново излизат на протест. Този път решението е да няма блокиране на пътища, а вместо това недоволството ще се пренесе пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 
Причината за това решение е лошият диалог с министъра Виолета Комитова.
 
„Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента, Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма“, мотивират действията си от браншовата организация.
 
Преди дни след поредна среща на строителите беше обещано, че ще получат 9 млн. за заплати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
а сегА преди 2 години
полицаите да ги насметат както насмитаха СПРАВЕДЛИВО протестиращите?Къде сте еничари?
31
2
 
2
 
! Отговори
иво преди 2 години
ВЗЕМАЙТЕ И ВИЕ ДОМАТИТЕ И ЯЙЦАТА ! САМО ОТ ТОВА ЩЕ РАЗБЕРАТ ОТ "ДОНДУК-1" !
30
3
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тези не разбраха ли,че Промяната дойде.Кражбите в полза на ГЕРБерски фирми спряха.Свиквайте.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде заложени мини...Енергетика....И тук е същото. Батките са гушнали парите, работниците на стачка. Държавата се източва и се гради недоверие към временно управляващите. Преди никой не смееше да стачкува, сега видяха нормални управляващи и всеки иска...
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой или някои са си прибрали преведените милиони и са оставили държавата да се оправя и да плаща втори път, защото хората не могат да бъдат оставени така. Какво не е ясно? Как се карат иначе луксозни коли.Сега всички ние ще плащаме.....Така е.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестиращите не знаеха за коя фирма работят. Фирмата била обща....:D С една дума, те не знаят от кого са наети....Парите са преведени, но не са стигнали до работниците, които явно са били наемани хаотично. И сега за втори път държавата трябва да плаща. Имам съсед, който си има фирма и наистина е събирал хора от тук и там...Те дори не знаят кой ги е наел. Много странно...
26
3
 
5
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
И какво излиза ,че метежниците, футболните агитки, и всякакви сеирджии и превратаджии от миналото лято, редовно си получаваха парите! А тия дето са се пържили да работят по магистралите в летните жеги, за тях пари няма! Но Радев винаги е успявал да блесне със своята безцеремонност, наглост и цинизъм! Даже и всичките му хрантулници са прихванали от него!
25
4
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 26 А когато "метежниците" опъваха палатки и опикаваха Орлов мост ,и агитките на Черепа извършваха погроми, всичко беше законно , нали? На просто-български...айсиктир!
24
6
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ако Борисов наистина е бил платил предварително, това е най-хубавото нещо, което е можел да направи! При Радев, Кирчо ,Кокорчо и всякая сво*лочь, парите просто изчезват в "блатото" на Радев! Пълни некадърници! Един план за възстановяване не могат да направят! Не могат да се разберат на кои от нашите "другари" да раздадат парите!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наблюдател.Кога е актуализиран Бюджета и по кои пера?Предварителните плащания,без за това да са предвидени пари в Държавния Бюджет,с А престъпление.Стига сте се правили на ни лук яли ни мирисали.Воните на смрад от километри.Протестите на пътно-строителите в момента са незаконни.Подстрекателите на съд.И ние имаме права,не само ГЕРБ-ерската "фауна".
22
6
 
6
 
! Отговори
адолф преди 2 години
Когато протестите бяха срещу ГЕРБ чорапа ревеше че Борисов не подава оставка.Сега чорапа що не подава оставка заедно с некадърното му правителство а се е скрил като мишок?Не могат да се оправят с един заседнал кораб,ще оставят държавата без зимно поддържане,няма да се учудя ако въведат режим на тока скоро и фалира некоя и друга банка.Двама от бившите му министри дето се бият в гърдите и викат ние сме почтените се оказа че единия имал офшорки и е измамил съдружниците си а другия бил канадец...
21
7
 
5
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Хайде някои да не се правят на отворени! Имаше актуализация на бюджета, става въпрос за свършена работа! Както и да ги гледам и Радев, и Янев и Оная , те въобще не се гласят да плащат!
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко има раздаваше пачки ,сега им спряха кранчето )
19
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не е виновно служебното правитество виновно е предишното управление на герб Защотото имаха възможност да изгонят Бойко от властта още на предишните избори но понеже тъпия българин предпочете Герб х и затова ще си пати и много
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предварителните плащания са престъпление,щом не са предвидени пари в Бюджета.Който им ги е обещавал,той да им ги плати.Държавата не е торба с пари.Тя си има Бюджет гласуван от НС.Всяко искане на пари непредвидени в Бюджета е престъпление,защото незаконно разклаща устоите на сигурността в Държавата.Тук не става дума за нарушени граждански права а за искане на пари непредвидени в Бюджета на Държавата.Подстрекателите на съд.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно колко още ще търпят режима на радев? буквално срина цялата държава, най тежката зима ви осигури от 1990 насам. Какво още трябва да направи този безхаберник докато на българина му светне лампичката в кратуната?
16
6
 
4
 
! Отговори
Taню преди 2 години
О, пeрии презрeни, с факел озарени от боковия комунизъм..
15
10
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата е раздал на вересия 1 милиард за магистрали кви 9 милиона търсят :)))
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента Румен Радев е като Милошевич от 90 тте години, стиска властта на всяка цена да го изберат, докато народът му иска оставката.
13
9
 
8
 
! Отговори
Подкрепа преди 2 години
С приказки и преговори няма да стане! Направете блокади на кръстовища в София и по магистралите и да видим дали няма да платят. Направете го и ние гражданите ще ви подкрепим!