Пътните фирми отново на протест, чакат 800 млн. лв.

Вече пет месеца не се намира решение как да се платят дълговете
74

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служители на пътните фирми излязоха на трети национален протест пред МРРБ, защото от месеци не са получавали парите си за свършената от тях работа.
Още по темата

Според Управителния съвет на организацията Българската браншова камара „Пътища“ вече 5 месеца се търси възможност за диалог с държавните институции, но до конкретни действия и започване на изплащане на средства не се е стигнало.

Инж. Георги Златев - член на Контролния съвет на Браншова камара „Пътища“, обясни, че общата стойност на всички изпълнени до момента строителни и ремонтни дейности възлиза на близо 800 милиона лева.

„Няколко месеца ние се опитваме да намерим дипломатично, разумно, цивилизовано решение заедно с държавата, но до настоящия момент това желание явно  е само от наша страна  фирмите да получат изработените си средства, от друга страна да бъде осигурена проходимост на пътищата, с което се ползва цялото общество“, каза той пред БНР.
Междувременно в 10,30 ч. регионалният министър Виолета Комитова кани на разговор собствениците на фирми, участващи в протеста, за да се обсъди създалото се напрежение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Ето за това нямаме правителство, защото всички партии знаят, че държавата е разграбена до дупка и ще топат топката докато служебно правителство не понесе негативите и накрая всички партии ще се върнат на бял кон! Поне още 2-3 трябва да се завърти рулетката за да може каквото има да гърми да гръмне и най важното горещия картоф да не е в ръцете на една партия за да може да се размине отговорността. Когато българите излязат на масов протест партиите отново ще го яхнат и ще се завърнат за да грабят!
55
8
 
3
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Пътнико свиден, пътнико млад, тръгвай си Радев от нашия свят.
54
7
 
5
 
! Отговори
иво преди 2 години
КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ , радефф , ПЛАЩАЙ М И СИ ВЪРВИ !
53
4
 
4
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
До Мнение, като гледаш асфалт да не си полагал та знаеш какви граждани работят там. Лесно да си седнал зад компютъра на Партията и да хейтиш, невръстеник.
52
11
 
6
 
! Отговори
Комуновируса преди 2 години
Тук един пита защо протестирали роми. Друг пък защо гласували за ГЕРБ. Ромите са български граждани и имат равни права дори с *** на президента дори. При ГЕРБ си имаха работа и си храниха семействата, а сега Радев ги обрече на глад.
51
8
 
5
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Мисля,че вече номерът Бойко е виновен се изтри. Фирмите на Бойко и т.н. също. Пътищата са ремонтирани и построени, трудът и материалите фактурирани. Хайде сега Радев плащай, това не ти е "*** гейт" на протежетата ти братя Бобокови и подаръчни пликчета за трансплантация в Швейцария, г-н пРезидент.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи при Бойко бяха добре а сега са зле. Време е да ги съкратят без заплати
49
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На България ще и трябва поне едно десетилетие за да си възстанови опосканата държава която ни завеща крадецът!
48
7
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До 55. Ооооо, ама то е ясно, че щеше да се появи коментар като твоя. И аз не случайно го споменах. Защото знам, че втръсналата, банална, изтъркана плоча как ГЕРБ и ДПС управляват задкулисно постоянно се лангърка. Ама то така, без доказателства, може да се каже за всички, нали, оххлюв смешен?
47
10
 
5
 
! Отговори
Пред президенството преди 2 години
Мунчооо каза, че носи лична отговорност за всички действия на правителството. А бабичката Комитова отнесе едни 500 милиона от Пътната агенция преди 2 месецаФакт. Горките хора
46
8
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 51. Ами то е същото бе, профан. Какво го увърташ като йезуит? Ами да, по конституция (няма да е по кръчмарски устав) президентът еднолично назначава. Къде е разликата от това, което аз написах, глу.пак? И стига с тези шаблонни фрази за 12 години, 100 години. А да те питам в тези 12 години влизат и година и два месеца управление на БСП и ДПС при Орешарски?
45
12
 
6
 
! Отговори
Да питам преди 2 години
Шест месеца Радев управлява и държи цялата власт с хунтата. И още за всички неуспехи му е крив Борисов. Най-вече за кораба който потъва и изтребителя който падна
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме оправят и 8 само. И аз ги чакам, ако някой ще ми ги дава, да се свърже с мен, в Карлуково съм.
43
8
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До 45. Само дето Герб, за разлика от други, НИКОГА не е бил в коалиция с ДПС (коментар за задкулисни истории си го заври отзад) и никога няма да бъде. И стига сте ни страшавели с протести, видяли сме ви колко можете, лузъри. Отделно, че ГЕРБ нямат никакво желание повече да управляват това неблагодарно тъппо племе. Който иска да си блъска главата.
42
1
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Грабвайте кирките пичове
41
7
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 42. Хе-хе, а ти си т.пп като г.з и пълен профан. В момента имаме служебно правителство, което е ЕДНОЛИЧНО НАЗНАЧЕНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА и той отговаря изцяло и лично за неговите действия. Ако не си го разбрал да го повторя. И съсипаха държавата само за няколко месеца.
40
6
 
7
 
! Отговори
До 40 Кокорчо преди 2 години
Какви ексцесии, бе алонколооооу? Събрали се 80-100 роми на платен протест. Ти само си представи ГЕРБ и ДПС (да не бъде) да съставят правителство, и тогава ще видиш протест. Ще си мечтаеш за 2013г.
39
3
 
12
 
! Отговори
Абеее преди 2 години
В Банкя, бе. Пред зайчарника. Там протестирайте. Парите ви са в некой шкаф, или в чувал под зайчарника. Вкарайте багер, копайте и ще ги намерите.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39. Ти беше ли там при "договорката", та знаеш?
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35.Още веднъж,показвате неразбиране на Държавността.Президента не управлява Държавата .Управляват я Министър Председателя и Министрите.Само това е достатъчен компрометиращ факт за незрялостта на всички герберски калинки.Доло ГЕРБ,гробокопачът на българския Народ.Народ,това звучи гордо,но вие не сте от този Народ, а предатели.Да живее България.