НСС разследва инцидента със заседналия кораб

Следователи се качват на него
11 окт 2021 15:00,
32
НСС разследва инцидента със заседналия кораб
Снимка: БГНЕС

Следователи от Националната следствена служба започват отделно разследване на инцидента със заседналия кораб „Vera Su”. “Гранична полиция“ и „Морска администрация“ ще направят опит да се качат на кораба и да вземат проби от товара и водата, обяви представител на НСС пред журналисти.

На мястото са криминалисти, дошла е и подвижна лаборатория. Ще бъде назначена експертиза дали има замърсяване на водата. Ще се направи и оглед на кораба, за да се установи състоянието му.

Ще се направи опит и за заснемане с дрон, ако времето позволи. Разследващите работят по няколко версии. Има обвинения вече върху двама човека по едно на тях – капитана и помощник-капитана на кораба.

Още по темата
Изяснява се дали действията на „Морска администрация“ са били достатъчно адекватни, изчерпани ли са всички способи за предупреждения на екипажа, действано ли е според разписания план. Следователят разкри, че са длъжни да вземат да направят своите експертизи има ли замърсяване или не на водата заради товара.

"Липсата на контакт от екипажа с нашите служби е съмнителен, въпреки многократните опити за свързване, доста дълго време екипажът изобщо не е реагирал", заяви още той, цитиран от Дарик нюз.

"Действията на екипажа ни води до извода е, че има нещо, което не е както трябва", посочи още представителят на НСС.

Ще се провери дали има и записи от камери и дали не са били унищожени. Според досегашните доказателства, става дума и за заспиване на вахтения офицер в продължение на 15-20 минути, което е довело до засядането. Преди брегът корабът е трябвало да завие наляво, но той продължил направо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе хубаво,нека действат,нали за това им се плаща..Мен обаче друго ме смущава:..СНИМКИТЕ...Напр. в статията "Началникът на "Морска администрация" ще провери "Вера Су"" корабът е в положение,УСПОРЕДНО на брега..Снимката на горната статия обаче показва СЪЩИЯ кораб,но..застанал ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО на брега,с насочена към открито море.."задница"../или както там е моряшкия термин/..?!?!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
не съм ходил да го гледам, гледах само репортажи и снимки, но наистина ли е токова далеч от брега, че не може да се изгради някакво съоръжение с което да се подпомогне да се избута/ или повдигне малко за да се издърпа. Знам, че тежи много ама си мислех, че ще се пробват при вълнението. както всико и него го мятаха вълните. Може би просто на никой не му стиска да не се разцепи.