Родителите на загиналите при пожара деца са с обвинения

Те са задържани за 72 часа
11 окт 2021 13:52,
11
Родителите на загиналите при пожара деца са с обвинения
Снимка: Pixabay

Родителите на загиналите при пожара във Варна деца са с повдигнати обвинения за умишлен палеж. Те са задържани за 72 часа, а след това съдът ще реши дали те да останат в ареста или да бъдат освободени.

„От събраните до момента доказателства се налага първоначалният извод, че пожарът е умишлено предизвикан. Това е дало основание на наблюдаващия прокурор да привлече в качеството на обвиняеми мъжа и жената за извършеното престъпление – запалване на имущество на значителна стойност с последвала смърт. Родителите на говорят за запален огън, те говорят за осветление със свещ в помещението. Събраните до момента доказателства и поведението на двамата са дали основания за такъв извод. Техните обяснения подлежат на проверка”, обясни окръжният прокурор Красимир Конов пред Нова тв.

Още по темата
По думите му към този момент въпросите са много повече от отговорите.

„Решениетое въз основа на анализ на всичките доказателства.
„Убийство, прикрито с пожар, беше една от първите работни версии. В резултат на аутопсията на едното дете стана ясно, че към началото на горенето то е било живо”, добави окръжният прокурор.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, че огнената стихия избухна в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“ в нощта на събота срещу неделя. В нея загинаха 4-годишно момиченце и момченце на 1 година. Те са били сами в жилището им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ги назначат за директори на Черноморска банка. Не са герберски калинки. Ще лежат.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екобъдещето на Източна Европа е такова...........Без БеляНЕ, без руски газ...............Скоро и в други бг домове.............Екоталибаните са срещу модерните начини на осветление. Токът е лукс само за богатите..............Богатите са в Западна Европа................Бедните източноевропейци ще плащат екотакси на богатите западноевропейци.
8
1
 
8
 
! Отговори
хммм преди 2 години
По-*** имат съвсем различна ценностна система и за тях живота, дори на собствените им деца, има съвсем различна стойност/цена.Язък за дечицата.
7
0
 
10
 
! Отговори
Ъхъ... преди 2 години
Всички статии по тази тема са с различно съдържание! Един път майката била обгоряла, друг път я нямало... Възрастта на децата е различна в различните статии... Айде уточнете се!
6
0
 
15
 
! Отговори
ама верно ли? преди 2 години
Те са били сами в жилището имНАЛИ МАЙКАТА БИЛА С ТЯХ И ВИКАНАЛА БАЩАТА КОЙТО БИЛ ЗА МЛЯКО????АЙДЕ УТОЧНЕТЕ!!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става дума за абсолютна некомпетентност при изнасяне на информацията. Става дума за презастраховане от страна на прокуратурата. Имали въпроси, но нямали отговори. Какви обвинения правите, когато нямате отговори? Дори и по американските филми, разследващите ходят, душат, разпитват едни и същи хора многократно. Привикват ги, но не ги задържат, защото нямат доказателства. Само в Бг, за да са спокойни медиите и обществото се задържат хора без доказателства, пък после съда бил виновен.
4
0
 
19
 
! Отговори
Снимката преди 2 години
Какво общо има снимката на съдебно чукче със случая, който още не е влязъл в съда?
3
0
 
35
 
! Отговори
Малко е странно преди 2 години
Повечето родители биха влезли в огъня, за децата си, дори да има риск да загинат. А казаха, че бащата уж се е опитал да влезе, но се е отказал. Това е странното тук. Разбира се ако информацията на мисирките е коректна, защото те обичат да послъгват.
2
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двойния аршин в действие на оня с моторната шейна кога??? На него и обвинение не му повдигнаха, че си утрепа детето.
1
0
 
22
 
! Отговори
Явно преди 2 години
Не е бил бойлерът, с изключен ток.