КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември

До края на мандата да стигне 1240 лв., иска Пламен Димитров
14 окт 2021 12:56, Анисия Иванова
119
КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември
Снимка: БГНЕС

От 1 ноември минималната работна заплата трябва да стане 700 лева. За това настоя при среща с БСП лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Ние смятаме, че още от 1-ви ноември минималната работна заплата може да стане 700 лева. Увеличението е неутрално към Бюджета, тоест даже по-скоро е позитивно. От 1-ви януари, знаете нашето предложение - 760 лева с този ръст, с който върви, за да стигне до края на мандата 1240 за минималната работна заплата, и средната - около 2460", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата
От най-големия синдикат настояват и за въвеждането на компенсации за всички бизнеси заради високите цени на тока.

Предвиждат се и компенсации за домакинствата. Сред предложенията на КНСБ за спешни мерки е да бъде актуализиран и прагът на бедност на 460 лева. Синдикатът предлага въвеждане на целево енергийно подпомагане, както и нова Covid-добавка за хора, които се лекуват у дома.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че трябва да се вземат адекватни мерки за подпомагане на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47-то Народно събрание.

"Пакет от мерки, спешни за първите сто дни на парламент, като законодателни инициативи, и на правителство, бюджетът за 2022-ра и тригодишната прогнозна рамка към него. Смятаме, че сме притиснати от времето и в момента би трябвало всички политически партии, които се вижда, че ще влязат в следващия парламент, предварително да се подготвим по тези въпроси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това много напомня за преди 97 ***
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
700 лв. пак са нищо, но сега ще излезе Велев от АИКБ и ще се разврещи на умряло.
61
0
 
4
 
! Отговори
realfc преди 2 години
50лв бруто? Аууууу. 25лв. за шкембевойдова и 25лв за работещия. Друго си е 12 ойро на час тука при Хитлер. Спокойствие, чистота, култура. Септември месец самолета и газ към Анталия.
60
0
 
2
 
! Отговори
Колев преди 2 години
Болезнена десятка
59
0
 
7
 
! Отговори
ф преди 2 години
До АнонименХубаво, ама преквалификацията с песен не става. В провинцията предлагат обучения само за озеленители и сервитьори. За друго не питай. Проблемът е да речем като в Индия. Обществото е разделено на касти. Пък на територията ни има няколко Българии.
58
0
 
4
 
! Отговори
ф преди 2 години
Фотото обаче кърти.
57
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно не разбирам- не ти харесва заплащането, променяш средата, квалифицираш се, сменяш работодателя. Хубаво, ама масовката хора, които работят за заплата под максималния праг, не могат абсолютно, ама абсолютно нищо ценно... Отидат в ЕС и повече от берачи на малини не могат да станат. Е какво искате?! Най-нискоинтелигентната и нискообразованата нация в ЕС няма как да е богата. В редица сектори се работи за минимум 6-8000лв. и се стига до десетки хиляди месечно.
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
червените протестъри да си затварят плювалниците, аман комунисти
55
4
 
3
 
! Отговори
ДЕ БИЛ преди 2 години
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА РАДЕВ, СТИГА ГЛЕЗОТИИ С ББ И ГЕРБ! ОЩЕ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ СМЕ СВИКНАЛИ ДА НЯМА НИЩО В МАГАЗИНИТЕ, ДА НЯМА ТОК, ДА СПИРАТ ВОДАТА И ДА ЧАКАМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ ЗАД ЗАВОЯ!
54
0
 
9
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИ КРАДЦИ преди 2 години
Тези мишки от синдикатите КНСБ и ПОДКРЕПА 12 години бяха инкогнито сега много се загрижиха за работниците. Герберските крадци им спряха захранката и сега отчитат дейност да е.а продажните ви мутри.
53
3
 
6
 
! Отговори
КОКОРЧО ОПУЛЕВ преди 2 години
ОЛИОТО 7 ЛВ, ХЛЯБА 2 ЛВ. , БЕНЗИНА 4 ЛВ., ПАРНОТО 300 ЛВ. ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ!
52
1
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Пламене пламене щот не искате на час да се плаща следователно и на седмица . Минимално 250лв на седмица чисто трябва да е едни смешни 25 евра .*** да яде кифтета с баце не рива като нямаше пандемий енергийни кризи и прочие. 350евро бруто кво са у род за ЕС минималмата замседмица е това . Даже нето е там не бруто
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да работиш за 350 евро, много справедливо, при десетина милиардери в тая държава.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
До arsenalfc Ей таквиз тарикати като тоя източиха държавата. Фалшиви болнични, фалшиви инвалиди, роми с безброй деца на социални помощи и без един ден трудов стаж. То това да спрем Б.Б ще ни е нах малкия проблем.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брех,че противна тая,пфу *** и митила.
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КНСБСП???? ВЪН ЧЕРВЕНА ***!!!!!!
47
2
 
2
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
Аууууу, *** дига мин работна заплата на 350 ойро, 350 ойро за цял месец. Аз тука у Берлино си взимам 1000 ойро социлни ей така. Бачкай робе, бачкай. Ума никога няма да ти дойде. Айде със здраве да си останете! И не забравяйте - по-бързо се махайте от БГ. Държава на мафиотизма, корупцията и далаверите!
46
2
 
4
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Ами да дават - кой им пречи. На всеки който е под 700лв да му допълват от собствения джоб - поне да направят нещо за хората. То и аз мога да кажа искам 10 хил лв минимална.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги когато комунисти са на власт има кризи и инфлация
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хора с тия нови трилиони Долари е Евра където се напечатаха и пуснаха в обръщение последните две години в света,имате ли на идея къде ще отидат цените на всичко?Така че 600-650 Евро минимална заплата е задължителна,ако искаме поне отчасти да запазим стандарта на хората!