КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември

До края на мандата да стигне 1240 лв., иска Пламен Димитров
14 окт 2021 12:56, Анисия Иванова
119
КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември
Снимка: БГНЕС

От 1 ноември минималната работна заплата трябва да стане 700 лева. За това настоя при среща с БСП лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Ние смятаме, че още от 1-ви ноември минималната работна заплата може да стане 700 лева. Увеличението е неутрално към Бюджета, тоест даже по-скоро е позитивно. От 1-ви януари, знаете нашето предложение - 760 лева с този ръст, с който върви, за да стигне до края на мандата 1240 за минималната работна заплата, и средната - около 2460", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата
От най-големия синдикат настояват и за въвеждането на компенсации за всички бизнеси заради високите цени на тока.

Предвиждат се и компенсации за домакинствата. Сред предложенията на КНСБ за спешни мерки е да бъде актуализиран и прагът на бедност на 460 лева. Синдикатът предлага въвеждане на целево енергийно подпомагане, както и нова Covid-добавка за хора, които се лекуват у дома.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че трябва да се вземат адекватни мерки за подпомагане на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47-то Народно събрание.

"Пакет от мерки, спешни за първите сто дни на парламент, като законодателни инициативи, и на правителство, бюджетът за 2022-ра и тригодишната прогнозна рамка към него. Смятаме, че сме притиснати от времето и в момента би трябвало всички политически партии, които се вижда, че ще влязат в следващия парламент, предварително да се подготвим по тези въпроси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
9
 
! Отговори
аааа преди 2 години
ХАхааххаха Мутрите в София повече от 1000 лева на висшисти не дават приятели.Честито мъчене 7 години магистратури простотии и накрая колкото заплатка колкото една чистачка........
42
4
 
4
 
! Отговори
финанси и кредит преди 2 години
С това раздаване на пари на калпак само ще форсирате инфлацията, оттам цените ще отидат на кино. Хляба ще ви стане златен.
41
1
 
8
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
За какъв мандат говори тоя ? Преди време говореше доста несвързано за пенсиите, сега пък за някакъв си мандат. Той Радев ги раздаваше мандатите, както Бойко борисов раздаваше пари от джипката, но сега няма нито мандати, нито пари в държавата. Така е с такива политици и синдикалисти. Объркаха всичко в държавата, а сега очакват някои да им благодарят и да гласуват. Всепак, субсидийките им са за гласувал, а те българите стават все по-малко. Както и субсидийките за партиите. Честито на снималите се
40
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 2 години
Какво значение има колко ще е мин. заплата, след като средната почти не мърда.Задържат заплатите на едно ниво с години + инфлация, и накрая взимаш колкото да не умреш от глад.И това е масова практика, и провинцията, за да няма смисъл да напускаш и търсиш друга работа.Затова всичко се спасява навън, или си крепостник доживот на някой онбашия на село.
39
1
 
7
 
! Отговори
Еврозона, 2021 преди 2 години
Щом КНСБ толкова настоява, нека да се превърне от бюджетна в работодателска организация. После може и 10 000 евра да искат да е минималната заплата, но те да я плащат. Честито на синдикалистите, на миньорите и на всичките стачкуващи. Както и на финансовите експерти от БНБ и останалите банки в България.
38
2
 
16
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Ще се скъсате с тия 50 лева :(! Какво означава 700 лева, та те не са реални? Като мине през всички удръжки то не остава нищо! 700 лева трябва да е след всичко, което си взима държавата! С трици, маймуни ще храните!
37
2
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Увеличението го искат единствено тия,дето не си изкарват парите!!!Който изкарва парите в частния сектор е наясно с административното налагане на МРЗ.За това сме фори на тоя хал.Вскяо увеличение не помага,а засилва България към проспаста.Всичко е сбъркано от самото начало!!!
36
0
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Фактите !Така е , какво да очакваме след като цялата държава е ПОЛИТИЗИРАНА , И ИМА САМО ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ ..., ДАЖЕ и К-В-О-Т-И в СЪД. СИСТЕМА !? Да политизираш и най-важната държавна институция ---НЕЗАВИСИМАТА СЪД. СИСТЕМА , КОЯТО Е СТАНА --ЗАВИСИМА !
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1998г.Костов единствено за целия ни преход направи нещо добро за работещите въпреки че тогава надницата ми беше 8лв.на ден сега е 15блвТа той качи Осигуряването на нета това е единственото електронно нещо направено другите обещаваха както и сега го правят електронно правителство електронно здравеопазване електронно гласуване по телефона но това са лъжи и затова не гласувам и не им вярвам
34
3
 
6
 
! Отговори
счети преди 2 години
Инфлацията къде отива ? Като напечатате новите пари и ги раздадете. Цените къде отиват ?
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам не чак толкова малък бизнес в услугите. Заплати, цени и приходи са свързани пряко неща и зависят от пазара не от тия хубавци с вид на делагати на априлския пленум.
32
2
 
6
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Доказано , пак !КНСБ и ПОДКРЕПА СА НА ПРИНЦИПА :''НИЕ СМЕ СЪС ВАС , КОИТО СТЕ НА ВЛАСТ'' !И така , за 32г., какво свършиЯ ---НИ-ЩО !На допълнителна заплатка И от каМинетите барабар с БОНУСИ , скрити по канцеларийките си 32г., а сега ''уШ'' създават впечатление че ''работят'' ... А ? Някой нещо ще се изкиха ли ?
31
3
 
12
 
! Отговори
истината преди 2 години
В много страни няма въобще минимална заплата, но е важно реалната колко е и тя е доста по-висока от нашата.Средната заплата преди Баце да напусне кораба , беше 1540 лева, добавяме 40% инфлация от последните няколко месеца управление на фуражката и смятаме, че всичко под 2400 е влошаване на живота. Промяна към лошо.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да ги плащат от бюджета на КНСБ след като предлагат !От тази комунистка прганизация само предлагат а реално вършат 0ва работа за държавата и хората, по добре пълно закриване
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
630 Евро минимална заплата е нещо наложително във инфлационните времена които са се задали!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пери . . .След време ще го видим в списъка с депутатите на чалгарите или кирчовците. Ще замести баба мика като се гътне. Пред дедо пламен е бъдещето. Почти сигурно ще е част от промяната
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста трябва да си пропаднал да се снимаш със символа на корупцията и лъжата, ***!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова как хубаво се е усмихнала предизборно. Всичко ще каже, всичко ще обещае.
25
0
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Евтин пиар както за бсп-то, така и за безсмислените синдикати.
24
1
 
15
 
! Отговори
пери преди 2 години
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров е точно толкова ненужен кадър, колкото лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Синдикатите са чисто и просто *** на властта, на всяка власт. Няма НИКАКВА полза от тях.