КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември

До края на мандата да стигне 1240 лв., иска Пламен Димитров
14 окт 2021 12:56, Анисия Иванова
119
КНСБ настоява за минимална заплата от 700 лв. още от 1 ноември
Снимка: БГНЕС

От 1 ноември минималната работна заплата трябва да стане 700 лева. За това настоя при среща с БСП лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Ние смятаме, че още от 1-ви ноември минималната работна заплата може да стане 700 лева. Увеличението е неутрално към Бюджета, тоест даже по-скоро е позитивно. От 1-ви януари, знаете нашето предложение - 760 лева с този ръст, с който върви, за да стигне до края на мандата 1240 за минималната работна заплата, и средната - около 2460", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата
От най-големия синдикат настояват и за въвеждането на компенсации за всички бизнеси заради високите цени на тока.

Предвиждат се и компенсации за домакинствата. Сред предложенията на КНСБ за спешни мерки е да бъде актуализиран и прагът на бедност на 460 лева. Синдикатът предлага въвеждане на целево енергийно подпомагане, както и нова Covid-добавка за хора, които се лекуват у дома.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че трябва да се вземат адекватни мерки за подпомагане на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47-то Народно събрание.

"Пакет от мерки, спешни за първите сто дни на парламент, като законодателни инициативи, и на правителство, бюджетът за 2022-ра и тригодишната прогнозна рамка към него. Смятаме, че сме притиснати от времето и в момента би трябвало всички политически партии, които се вижда, че ще влязат в следващия парламент, предварително да се подготвим по тези въпроси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ама трябва кабинет инак юмрука ще съсипе всичко
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи парното и тока го вдигат с 40%, а заплатите с 7% ...Нещо не ми се връзва. За да запазят лошия стандарт на живот от времето на Баце, минималната заплата трябва да е повишат с около 30-40% на 1000 лева
21
4
 
11
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Добре бе. Хубаво я вдигате минималната. А средната кога? Аз например съм осигурен на 1400 лв, от които чистите са ми към 1100. Като само наема и сметките са ми 600. С тия 500 лв храна ли да си купя, карта за градския транспорт ли, лекарства не дай си Боже?! Малко на популизъм ми бие това. На минималната работят ромките дето чистят и в обслужването хора, които само ги осигуряват на тая минимална, вземат повече от тези с реалните осигуровки ?!
20
2
 
6
 
! Отговори
А пък. преди 2 години
Сидеров Белата златка ще щеше да я прави 1000 лева още преди 10години.ама удари греда-044%.Нда.
19
6
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Който не е съгласен с това увеличение - няма капка милост към бедните...
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я па тоя!Много активен стана напоследък.И кой ще вдигне МРЗ,като има правителство с мандат само 1 месец.12 години спахте и лапахте от бюджета,а сега май огладнях те и вие,затова се активирахте.
17
1
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Само напомням, че беше заложено от 1 януари да бъде 750.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Вдигането на минималната заплата е с една единствена цел: Да се събират по високи осигуровки, да влизат повече пари в държавата' ----- робите робуват повече ако им се дадат повече трохички. затуй демокрацията и капитализма са толкова успешни пред боя и лишенията на комунизма например
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков тире герб и ДПС Асан няма да са съгласни )
14
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СПОРЕД МЕН НИТО СЛУЖЕБНО НИТО РЕДОВНО ИМАТ ТЕЗИ ПРАВОМОЩИЯ ДА ВДИГАТ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, А ТОВА СЕ ГЛАСУВА ОТ ПАРЛАМЕНТ! А ПАРЛАМЕНТ В МОМЕНТА НЯМА И ТОВА СЕ НАРИЧА ПОПУЛИЗЪМ! НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ КАЧЕНА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НО ОТ 1 НОЕМВРИ Е МАЛКО ВЕРОЯТНО ДА Е ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ САМИТЕ ИЗБОРИ СА НА 14 НОЕМВРИ И ДОКАТО ЗАРАБОТИ ПАРЛАМЕНТА СИГУРНО ЩЕ Е ВЕЧЕ 22-РИ НОЕМВРИ
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам за вас, ама аз едвам се оправям в малък град с частен бизнес.Ту има, ту няма, хората пари нямат. България няма да се оправи скоро с тия мизерни заплати.
12
1
 
5
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
Е няма що ,... а какъв ще е резултатът , НОВИ СЪКРАЩЕНИЯ , бизнесът ще бъде натоварен с допълнително повишаване на осигуровките .. Не е това ФОРМУЛАТА , госпожи и господа неграмотни политици ... Защо КНСБ и ПОДКРЕПА се криеха 30г. , и защо са на ХРАНИЛКАТА НА ДЪРЖАВАТА , Т. Е. , НА УПРавниците / под масата/ ?????????МЕРСИ !
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тая минимална заплата... Инструмент на сивия сектор да се осигурява на нея предимно неквалифицирания работник, който под масата взима 2-3000 и нагоре, но по документи- минимална. Кой изобщо взима подобна заплата у нас? Доста малко хора. Чистачи, миячи и подобни и то в най-дълбоката провинция.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигането на минималната заплата е с една единствена цел: Да се събират по високи осигуровки, да влизат повече пари в държавата, за да може *** после да ги краде чрез служебното правителство.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам да има истински синдикати в България,ама нямааа.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя a защо не настояваше нищо при герП. А сега много отворен го раздава!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тази f чий го дирина тази снимка?
6
0
 
18
 
! Отговори
Борисова преди 2 години
А защо не се намалят депутаските заплати?
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и как ще стане това, като бюджета е строго фиксиран, а Парламент няма? А като вдигнете МРЗ-то ще изравните чистачките с професорите.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо на среща с Боко никога не го е искал?Пламене,заслужаваш да те обидя с най-гадната обида,ама ще ме изтрият.