Здравната ни система върви към айсберг

В България има натрупване на хора с хронични заболявания
14 окт 2021 15:45, Ния Христова
30
Здравната ни система върви към айсберг
Снимка: БГНЕС
"Във времето, в което вече имаме оръжие срещу епидемията, да налагаме ограничения е вредно за икономиката на страната. Трябва достатъчно бързо да убедим хората, че няма достатъчно ресурс никоя здравна система да се справи, а нашата още по-малко. Трябва да се ваксинираме, това е истината", каза в ефира на bTV д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС.
 
Деян Денев, който е изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацемтични производители в България, смята, че в страната ни има скрита заболяемост.
 
Той подчерта, че здравната ни система върви към айсберг. 
 
"Това, което виждаме на повърхността, е борбата с пандемията от коронавируса, увеличаващият се брой заболели хора. От друга страна, имаме едно сериозно натрупване на хора с хронични заболявания, с онкологични заболявания, които са недиагностицирани и недолекувани", отбеляза Денев.
 
"Има проучване, което показва, че миналата година са диагностицирани 1800 случая по-малко на онкологични заболявания. Няма такава тенденция в световната наука - онкологичните заболявания всяка година нарастват. На нас това ни говори, че хората не са посетили лечебно заведение и не са диагностицирани", обясни председателят на БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да затварят училищата-СПЕШНО, особено в София, Варна, Провдив, това е първото нещо , което трябва да направят, но веднага. Сметнете, колко хора са подложени на риск само заради присъственото по училищата: 700К са само ученците, родителите, учителите и персонала в училищата, това са над 2 милиона хора, застрашени пряко от заразяване с ковид, благодарение на "присъственото" в момента. А въвеждат мерки за кина, театри,цирк в целия този безумен Цирк.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кацаров каза, че здравната система била добре организирана и щяла да се справи. А всички работещи на терен казват друго - идва катастрофа. Медицинският персонал няма сили, няма легла за реанимация. Кацаров не посещава болниците явно, седи в офиса.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя е потънала няма нужда от айсберг за да я потопи
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете на Фърчилков и престъпните му министри, начело с Кацата и този на просветата, десетки пъти писах че училищата са място където става масово заразяване и това е факт, следва заразяване на семействата им и от там на всички останали.В училищата не се спазват никакви мерки, болни деца посещават училище, учители масово са заразени. Разбира се децата не са виновни а страхливите и престъпни управляващи, всичко е заради изборите. Мръсни комунисти.
20
1
 
4
 
! Отговори
вервайте преди 2 години
фигуранта и кацарОФ казват че здравната система е супер , всичко вървяло по план :)
19
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Преди години имах отлично мнение за лекари и здр.специалисти.След пенсионирането си работих около година и половина на административна длъжност в лечебно заведение.Останах погнусен от това,което видях.Злоба,сплетни,клюки,интриги и безпардонно отношение към всички.А в днешно време от фармацефтични продукти се печели повече от наркотици и проституция взети заедно!Това тоя защо не го споменава?
18
1
 
7
 
! Отговори
В преди 2 години
България отдавна няма здравеопозване...
17
5
 
4
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
ваксината предпазвала да не гушнеш букета... интересно твърдение, ами 7 човека от моето семейство го караха, най-младия е на 5 години а най-възрастния на 58 години, никой не е умрял, повечето го караха на крака, така че това с ваксините съм съгласен само за хора с увреждания но не и на здрави хора......!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 14 дневният период от днес назад са приети в интензивни отделения 404 души. От тях ВАКСИНИРАНИТЕ : 14 докато НЕВАКСИНИРАНИТЕ: 390. Ако ваксините не работеха трябваше процента да е 20% като този на ваксинираните или сиреч 80 ваксинирани и 310 неваксинирани. Само дето на практика за всеки ваксиниран имаме 27 неваксинирани или 1 към 27. Прочети още на: https://dnes.bg/koronavirus/2021/10/14/vyrvim-na-zle-pochti-vseki-s-temperatura-e-s-covid-19.506963#comment-newest
15
2
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Мисли за момента, не за след години, тогава може дори и нещо по-опасно да има, никой не знае. Но за сегашния случай, ако бяха взели мерки още в началото, щяха да овладеят набързо проблема с вируса, а сега нещата са така брутално изпуснати, че ДО вече е абсолютно належащо и задължително! По 300 деца в момента се заразяват на ден, има и хоспитализирани, погледни статистиките. Да се молим само ДО-то да ни е проблема.
14
2
 
4
 
! Отговори
Es Gelb преди 2 години
Тези аналогии с Титаник са много жълти Само английските жълти вестици публикуват такива shocking news wittout any meaning и простолюдието им вярва!
13
3
 
5
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Waterford се намира в Ирландия. Не съм го търсил, просто попаднах на информацията. Аз смятам, че стресът е основният фактор за почти всички заболявание и нарушения в имунната ни система. Дали живеем в нормална обстановка днес ?
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За няма и година фигуранта фалира държавата
11
11
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
а ти какво предлагаш да не ходят на училище децата и да се учат дистанционно тази зараза може да продължи с години и тогава какво поколение от тях ще израстне.И стова наши съзнание че ваксините са страшни и хората не се ваксинират така може да си караме с години,аз мисля че народа трябва да се ваксинира децата да си ходят на училище само така може да се добие колективен имонитет
10
2
 
25
 
! Отговори
До7 "до 1&quo преди 2 години
Не си съвсем прав. Пъвото нещо, на което се набляга, когато учиш медицина е превенцията и "превантивните мерки". Та питам: Защо децата ги наблъскаха в училищата присъствено, знае се, че там мерки не се спазват, дори тестове не осигуриха, нима не се знаеше, докъде ще се стигне, изненадани има ли сега??
9
17
 
6
 
! Отговори
господин ken преди 2 години
никои не твърди че след ваксинация ме се разболява човек ,само че ваксинацията ти помага да прекараш заразата по леко или с две думи да не гушнеш китката
8
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ken Само антиваксър може да отдели време да намери опорката за малкото градче Уотфорд в Сингапур, в което има 100% ваксинирани и "много болни", вместо да обърне внимание на това, че в собствената му родина вчера близо 100 души са починали пордаи тоталното неспазване на мерките, и слабата ваксинация, от които почти 100 човека 96% са неваксинирани. Просто трябва да си особено рядък гьо-нсурат, за да правиш такива неща и да се мислиш за "борец" за каквото и да било.
7
5
 
20
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Ха, така ли ? Сега ли го разбраха ? Преди няколко години обикалях лекари и никой не искаше да ме диспансеризира. Вадеха разни справочници и търсеха причина да не го направят. Отказах се. Относно ваксинацията: погледнете информацията за случаите в Сингапур. Има едно ирландско градче - Waterford. Почти 100% ваксинирани и сега имат най-високият брой болни.
6
4
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
МНОГО СЕ КРАДИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, И СЕГА ДА МИ КАЗВАТЕ ЧЕ ПРОБЛЕМА Е ВЪВ НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ НЕЩАТА. ГЛАВЕН ЛЕКАР С 50 000 лв, ЗАПЛАТА И ЛЮБОВНИЦА МЕД, СЕСТРА С 5000 лв, КАК ВИ ЗВУЧИ, А
5
11
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
какъв Радев ти е виновен бе човек кажи истината не може да те осигуряват на минимум и от този минимум да плащаш болнични осигуровки това са смешни пари като се има предвид и колко крад..лови фирми са закачени за тази каса там е проблема.Но няма и един политик да повдигне този въпрос че работник трябва да се осигурява на заплатата която получава и след като няма такъв човек тогава си направи извода колко мисляд тези политици за народа