Опасен чар: На всеки 10 дни по една българка праща пари на хакер от любов

По време на пандемията все повече жени стават жертви на измами
Обновена: 15 окт 2021 17:02 | 15 окт 2021 17:00, Камелия Цветанова
111
Опасен чар:  На всеки 10 дни по една българка праща пари на хакер от любов
Снимка: Pixabay

По време на пандемията все повече жени стават жертви на измама в социалните мрежи.

На всеки 10 дни поне една българка подава сигнал към ГДБОП за това, че е станала жертва на „романтична киберизмама”, съобщи Нова телевизия.

С бума на пандемията хакери от цял свят отново са се задействали и прелъстяват, а в последствие принуждават жени в социалните мрежи да им превеждат колосални суми.

Профилът, под който се подвизават хакерите, е добре познат на ГДБОП: американски генерал, позициониран в Сирия. Мъжът обикновено се представя за вдовец.

И за да докаже любовта си, онлайн измамникът прави мил жест към българкатa, като уж й изпраща скъп подарък. Хакерите използват подобни психологически маневри и за да получат финансова изгода. Или физическа.

Манипулация на жертвите чрез страх – този подход работи и във времена на политически сътресения, обясняват експертите.

Но докато едни хакери таргетират един по един потребителите онлайн, други организирани престъпни групи работят по-мащабно и удрят цели компании или институции.

Тенденциите са красноречиви броят на хакерските атаки расте осезаемо с всяка следваща година. На сайта, създаден специално за Европейския месец на киберсигурността, можем да проверим лесно и бързо към кого да се обърнем, ако станем жертва на киберпрестъпник – независимо дали сме у нас или в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
По Еконт ли ги праща или по Изипей :)))
68
2
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко пари праща :)))
67
4
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Стари баби и те на млади мръфки налитат че и за мангизи точат зъби, и като се събудят, А?
66
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от хората "мислят" с половия си орган вместо с мозъка , затова трагедиите няма да имат край ...
65
0
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
-хахахахахахаааааа
64
1
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
То да са само българките така, ами и българите се излагат като последни балъци на тази арена...Хакерите атакуват всеки, особено в модерния в момента стил на хомосексуалисти - те се представят за жени и понеже мъжката природа не им е чужда и знаят какво точно търсуи мъжът в жената, прилъстяват наляво и надясно. И не само хомо-та, има и много жени, особено от жълтурите, които въртят на пръстите си иначе умни и знаещи мъже..Този бизнес е много разпространен по света изобщо в момента, така че опичай
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има кухи *** колкото си сакаш докато има балъци ще има тарикати виж политиците и балъците дека им верват еднодневки политици обаче тарикати
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези НИКОЙ не ги ще защото са грозни затова и лесно налапвад въдицата ужким някой ги обича обаче преди това се нуждае от тяхната помощ от едни хилки и така връзката става яка колкото повече мъни толкова любовта става на обещание още по силна
61
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То може и да срещнеш жената/мъжа за теб, ама живота на 90% от населението, не подсигорен вовеки, требва да се бориш за да оцелееш, а ние сме свикнали със соца, не е лесно :) Навремето всички момичета/жени ми изглеждаха много красиви и естествени, което лично за мен е важно, сега с тез силикони в джуките и гърдите, все едно гледам травестит.......хахахаха :)))
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всяка секунда една българка заблуждава поне 10тима български мъже и се подвежда на 3ма чужденци
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всеки 10 мин един мъж праща пари по интернет на жена в България.
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗНАЧИ ИМА МНОГО ПРАЗНОГЛАВИ ЖЕНИ В ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА
57
0
 
5
 
! Отговори
Радо преди 2 години
,,Опасен чар"на кого на тъ. --Пач-...-ките или на мошениците?Изтрещял свят без никакви ценности.Надеждата е,че колелото се върти след жестоки катарзис.
56
3
 
12
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Нали уж жените лъжели и мамели? Нали те са еди-какви си? Един дол дренки са всички, ама тук много знаете, че и недоволни, дето ви гледат като дечица. Ама майките ви са за бой.....
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българка и пари за мъж, сериозно?
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по левче ли изпращат?
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 63 на дръти година лягат с всеки, изпуснали са шанса на младини докато са се надували
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българина дето доят, поне ги дой между крачетата, а българката дето я доят, даже не го е виждала нигериица, а нечия фалшива снимка, кой е по умен?
51
0
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Аве смейте им се вие, *** имат и добри попадения наще Моми... Една нашенска гробаджийска *** така завърте главата на некъФ еурогеец, че десетина години е евродупетатка...
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много самотни мъже и жени, просто търсят любов хората, ама дали ще е получат е друг въпрос :))) Навремето си играех със сайтовете за запознанства, какви предложения съм получавал, просто не е истина :)) Некои жени просто немат никакъв срам, ама това е хубавата част, ама да ти пише некакъв чичка, че искал да го изч*кам, това ми дойде много.......хахахахаха :)))