Сигнали от София: Стопани извеждат кучетата си без каишка и намордник

Потребители алармират за проблема в Helpbook
16 окт 2021 20:55, Анисия Иванова
125
Сигнали от София: Стопани извеждат кучетата си без каишка и намордник
Снимка: БГНЕС

Според действащата наредба извеждането на домашни кучета без каишка и на агресивни без намордник се забранява, но въпреки солените глоби недобросъвестните собственици продължават с тази практика. Разтревожен потребител на платформата Helpbook.info ни сигнализира по този проблем от столичния район „Връбница“:

"От доста време теренът зад 239 блок намиращ се в ж.к. Обеля 2, е така наречената от стопани “Кучешка полянка”, макар че там е пълно постоянно с деца, които живеят в карето и с ученици, които учат в 140 СУ “ИванБогоров”. Всички живущи сме свикнали с интереса на хората към точно това каре, дори и аз имам домашен любимец, който доста често разхождам там. От известно време се събира една страхотна групичка от 3-ма души, които са притежатели на общо 4 кучета. Две от кучетата са на един собственик, породата им е ротвайлер, другите две приличат на питбули. Всяка сутрин от 07:30 ч. до почти 08:30 ч. тези кучета се пускат свободно да тичат около и зад блока. Това нещо се повтаря и всяка вечер между 18:00 и 20:00 ч. Кучетата са без намордници и без поводи застрашават и хора и други животни, защото са агресивни“! Молбата е за бързо реагиране и санкциониране на собствениците преди някое дете или животно да бъде нападнато.

Често срещана гледка на свободно пуснати домашни кучета е и в парка в „Младост“ 3. Поради близостта на училище и детска градина по алеите редовно преминават деца и според нашия потребител е само въпрос на време някое от тях да бъде нахапано.

Подобна е ситуацията и в градинка „Кюлуците“, район „Оборище“: „Искам да съобщя за системно нарушаване на заповед РОБ16-РД-09-152 / 29.07.2016 от Столична община, район "Оборище", в градинка "Кюлуците". Кучетата са до едно без каишки. Сутрин е невъзможно да се минава спокойно дори покрай градинката. Кучетата излизат извън нея и нападат вървящите по улицата хора. Ситуацията е абсурдна за център на европейска столица“!

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Е какъв сигнал е това. Сигнал е че видях едно куче с повод и наморник миналата седмица.Аз не знам на българите що са им избори, парламенти и закони като никой не смята да ги спазва нито пък властта смята да санкционира ако не се спазват.Българите първо пишат закон после почват да умуват що е толко скапан и трябва ли да се спазва.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучкарите не искат да срещат други кучкари щото им дразнят съкровището, бабите не искат да виждат деца щото са шумни, децата не искат да виждат баби шото им миришат, майките искат детски площадки точно за възрастта на съкровището - тая година за 3 догодина за 4 годишни деца, зелените не искат никой да им стъпва тревата за да го правят като Адам и Евa, ваксърите не искат да виждат други хора щото може да са неваксани, веганите не искат да виждат пълни хора щото им развалят ютюб сесиите, майките н
32
0
 
16
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Сефте! Болшинството кучкари го правят. А също и не чистят.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
куче да, на село в двора, в града по прилежно е да са малките породи
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашата съседка изтрови всички кучета- домашни любимци в кооперацията. Вдигнахме ръце от нея. Даже няколко мъже се наговориха да я пречукат някоя сутрин, аба тя горката на 87 години, на пръст живот.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние пък си имаме котка - мейн кун. Близо метър дълга вече, като лъв. Като се покаже на прозореца и кучетата бягат като луди.
28
4
 
22
 
! Отговори
Tomorrow преди 2 години
До ГеоргиТова, че вие приемате, че е нормално да гледате куче в апартамент, да спитете с него, да го гушите и целуват, да мирише навсякъде на животно, да има косми и поражения по покъщнината не означава, че и другите хора приемат това за нормално и им харесва. Имам 2 малки деца и като към тях се затича пибесняло от енергия куче(стояло цял ден в 1 стая) , как според вас би реагирало дете на 2 години. Замръзване и уплаха. Няма против животните, просто трябва да се спазват някакви правила.
27
9
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Месо с отрова им фургайте на хайванчетата и ша са гътнат!!!!
26
0
 
21
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Мойта внучка нали е софиянка, взела едно тумбесто с криви крака, също като табуретка бе. Вика, френски булдог било, много мило, та чак срамежливо.Като ида у тях и седна на дивана, и то веднага иде да ме бута място да му направя, и като легне и почва да грухти като нашто ***. Ама дрехи му накупили, дъждобрани с качулки, каишки с лампи по тех, та да свети като коледна елха бе. Викам на внучката: А бе вий с твоят дяца няма ли да правите бе? Пък тя вика: Уф, и ти дядо, няма време за таквиз неща...
25
3
 
6
 
! Отговори
серьожа преди 2 години
Катетри да им слагат дечицата неможе да играят сред пикочи
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
веднъж ме охапа едно в парка на младост 3 по прасеца, такъв шут му набих в зъбите, стопанина целия се разтрепери, мълчи, защото знае, че е виновен, добре, че си зьамълча и, че не му исках пари за ваксина против бяс, а си я платих сам
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наташа и оня с катетара - вии нормални ли сте?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 - Брячеда,90-те гудини беле мутряг аи грумна ендо *** такива на площада и после с години никой не смейши... Трябвя св върне унива времи
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също не спазват правилата на движението, не носят маски в градския транспорт и пушат на забранени места.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В парка така веднъж ми се случи да си се разхождам, беше леко дъждовно, и някакъв човек си разхождаше немската овчарка. Изведнъж почна да ме лае, но видно свирепо и онзи темерут нищо не му казва, гледа го, отмелих му един чадър, и после онзи ти се прави на интересен! Ами гледайте си тия диви кучета, и те се възпитават ако не знаете!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отглеждайте,разхождайте прасета ,а не кучета.Защото като седнем на маса искаме свинска пържола а не кучешка.
18
2
 
18
 
! Отговори
Гол и бос преди 2 години
Кога ще има зоополиция, която да глобява тези *** стопани? Има си площадки за кучета, където животинките могат да тичат спокойно, а не да влизат в конфликт с хората.
17
24
 
3
 
! Отговори
NoMercy преди 2 години
Тъй като си взех купе преди година а за последно съм имал преди 11 , забелязах че за съжаление се е напълнило с хора на които всичко им пречи. Даже на местата определени за разходка без повод на куче редовно идва някой дето съвсем случайно го е страх , съвсем случайно не е видял табелите , съвсем случайно можел да си ходи където си иска. Абе хора съобразявайте се с другите
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма наредба за кучетата. СОС я отмени.
15
18
 
6
 
! Отговори
Георги преди 2 години
До TomorrowА защото, не научите децата, да обичат животните, така няма да ги е страх. Утре вашите деца, когато порастнат, може да поискат да имат куче.Знаете ли колко радост дава един домашен любимец на едно дете.