Денков поиска диференцирани мерки срещу COVID-19 в училищата

Решенията трябва да бъдат на общинско ниво, смята министърът
Обновена: 17 окт 2021 13:39 | 17 окт 2021 13:05, Красимир Ангелов
62
Денков поиска диференцирани мерки срещу COVID-19 в училищата
Снимка: БГНЕС

Антиковид мерките да не са еднакви за всички училища в страната, а да са диференцирани за всяко училище - за това настоява министърът на образованието и науката Николай Денков.

Още по темата
"Например в Кюстендил имаше община с 30% отсъстващи ученици и няколко други общини с 0% отсъстващи. Очевидно е, че този областен подход не е удачен, ако ние се грижим за обучението на децата и с Министерството на здравеопазването през последните 2 седмици твърдо се разбрахме, че решенията трябва да бъдат на общинско ниво“, посочи образователният министър.

"В петък ни изпратиха техните предложения за това какво да се случи в следващата седмица, за това как да изглежда заповедта. До понеделник на обед ние ще им изпратим нашите коментари и на базата на тези коментари ще има общо решение", заяви министърът на образованието Николай Денков, цитиран от БНТ.

Той е официален гост на Световната среща на българските медии в Рилския манастир, която се откри официално тази сутрин.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
28
 
5
 
! Отговори
888 преди 2 години
Ей много *** народ е българският. От една страна иска учениците да учат през цялото време присъствено а от друга искат затваряне на училищата а някои и пълно затваряне на всичко. А когато го затворят тъпия народ почва да реве що са го затворили и да псува властта. Ама тоя калпав народ не разбира че министъра прави всичко възможно учениците колкото се може повече време да бъдат в училище за да не станат горките лош материал. Ама калпавия народ това не го разбира и си знае своето.
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двете ми деца са болни. Преглед при личен лекар по телефона и един чаршаф рецепта с лекарства. Попитах за тест? Отговори ми, че няма нужда, така или иначе повечето са болни.Остава да избирам да си платя тока или да дам 180 лв за тестване. Отделно в два съседни класа има доказани с тест болни деца, но СРЗИ е казала по телефона на директорката, че няма да ги карантинират целите класове, само децата с положителен.
16
19
 
3
 
! Отговори
bbb преди 2 години
Денков е прав, не бива да се прилбага единен подход за въвегдане на дистанционното обучение. В малкия град, в който живея, няма установени заразени ученици, защо те трябва да учат онлайн? Онлайн нека учат в София, където транспортът е препълнен, заведенията - също, никой не спазва никакви мерки!
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков трябва да вземе мерки за учищата не да иска Щяло на общинско ниво А какво стана с държавното ниво
14
0
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Министърът играе за Радев, така че хората да не разберат размера на катастрофата.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте училищата със заповед още от понеделник, особено София, Варна, децата над 12г. незабавно онлайн. Учениците не са заложници, заради нечии цели!! Влизане в училище, само срещу сертификат, всичко това е извън закона!
12
2
 
20
 
! Отговори
Нямало болни преди 2 години
Ами няма - като системата ви не ги регистрира! ВИТАНОВ 100 пъти ви го каза:"математиката не лъже" и за заразените подробно ви обясни официалните числа и истинските числа и каква е разликата между двете. Слушайте по-умните, вместо да шикалкавите и да измисляте поредните лъжи!
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не почнете диференцирано да ги качвате по стълбовете, ше се гаврят с вас
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кръчмите-тестове, а за учениците- къде са парите за тестовете, къде са тестовете? Здравето на децата не ви е приоритет, но в училищата-да се влизало само със зелен сертификат, безумие на макс. Децата незабавно онлайн, със заповед.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учители, родители и самият министър паднаха в капана на собствената си глупост. Което е по-лошо е, че може би Денков знае, че няма как да се премине през кризата без затваряне на училищата, а това струва човешки животи. В този смисъл не знам кой е по врен за хорат - Денков или Костадинов и Гунчева, които проповядват директно танзанийски модел с десетки хиляди жертви.
8
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ТЪМНОЧЕРВЕНА ЗОНА" - пет от хиляда човека имат хрема. Ауу ама звучи страшно, а.
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви диференцирани мерки? София е в тъмночервеното зона вече втора седмица.Какво стана с прословутият план? Нали точно за това го създавахте цяло лято заедно с най-добрите ескперти и браншови организации? За да има ясни критерии, които да се прилагат и да не се губи време. Просто трябваше да го следвате..Та по план уж при тъмночервено се преминаваше на дистанционно обучение.
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да мотате народа с глупости и така да избутате до изборите, никакви диференцирани мерки, пускайте централно заповед за ДО и ще носите отговорност за всичко! Пускайте децата онлайн, срамота е да използвате деца, за да притискате учители и родители за сертификати!!
5
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са престъпни глупости, защото по веригата е "пълна щета". Докога ще се правят, че не разбират, че училището е разпространител 1. Трети път се играе тоя мач. Когато на ден имаш по сто починали и по 3500 нови случая, единственото спасение е затваряне и дистанционно за три седмици. И пак ще се стигне до това, но хиляди хора не може да ги върнете. В крайна сметка някой трябва да поеме отговорност.
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да съгласува с министъра на здравеопазването тези свои намерения. Преди седмица Кацаров каза, че всеки директор на училище да решава. Ама то е лесно като е в кабинетчето на топло, докато директорите са на пангара. На общинско ниво пак е по-добре.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Решенията трябва да бъдат на общинско ниво". Престъпниците на Радев в служебното правителство правят всичко възможно да си измият ръцете за катастрофата, която нарочно предизвикаха. Да вземат решения областните управители, общините, кметовете, училищните директори, САМО НЕ И ТЕ! Познайте, когато теглим чертата с десетките хиляди умрели, кого ще обвиняват? Както комунистите ВИНАГИ са правили.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчегъртвачите, много ви е страх да вземате решения и да поемете отговорност.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво пак измисли Сбръчкан Фаучи?