Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Едва 2 626 708 са имунизирани у нас
17 окт 2021 19:09, Нели Христова
438
Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Кампания на Министерството на здравеопазването предизвика полемика във Facebook, пишат от Bulgaria ON AIR.

С илюстративни снимки МЗ показва разликата в живота на ваксинирани срещу Ковид-19 и неваксинирани. На една от снимките ваксинирани млади хора се радват на залеза прегърнати, а неваксинирана млада жена лежи в болнично легло. "97% от новозаразените са неваксинирани", гласи текстът към снимката.

На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито. Съпоставката е с неваксиниран мъж, поставен на система в болнична стая.

"53,8 от всички заразени са над 50-годишна възраст", пише под снимката.

Двете публикации са събрали стотици коментари на страница та МЗ във Facebook. Голяма част от тях не намират за подходящ подхода на министерството за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Доста преувеличено. Дори с ваксина хората трябва да се пазят, защото пренасят също зараза, също боледуват и също умират. После що има разделение. Самото министерство го прави", пише  под една от публикациите.

"МЗ пуска постове, като за хората, които ги коментират. Вярващи в конспирации и магареспирации...", гласи един от коментарите.

От началото на ваксинационната кампания у нас са поставени общо 2 626 708 дози ваксини, от тях 2 925 са приложени през последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, от тия миризливи старци мира няма да видиме га не измрат.
266
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа па живее в Марсилия. Ти не можеш да изпееш Марсилезата, французин. !
265
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 327 "Стига бе ***. Виждали сте Франция на картинка." Мале мале, на крепостника му изглежда невероятно някой да ходи или да живее във Франция. Иначе обяснява какви протести имало там :)))))))
264
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Протест Франция Я, СЪЩИЯ канал! :))) Тва е като някой русофил ми праща видеа от раша тудей :))))) Пълна трагедия сте.
263
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе ***. Виждали сте Франция на картинка. Бегай да си миеш краката и лягай да спиш, пенсионер миризлив.
262
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 321 Моите впечатления са същите. Някакви маргинали се събират да се посбият с тоя ония и се разотиват. Естествено, са смешно малка бройка.
261
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е пак няма да се ваксинирам, айде... Вадете квито искате кампании
260
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Протеста в Израел Брех, а няма ли видео от неантиваксърски канал? Нещо не излизат много видеа ако не го потърсиш точно това. Що така? :))))
259
2
 
6
 
! Отговори
Протест преди 2 години
До АнонименЖивееш в някое вмирисано село във Франция, бил живеел във Франция, бълхар
258
4
 
7
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Така сте свикнали от ГЕРБ, БКП и другите силови структури. С обиди, заплахи и подигравки да вкарвате насила хората в правия път. Да ама не. Хората не са животни, за да ги налагате като добичета.
257
2
 
5
 
! Отговори
Протест Франция преди 2 години
До АнонименЕто ти протеста във Франция, дата 17. 10 . 2021 - https://youtube/watch?v=TOaaKMWy9ms&t=2s&ab_channel=RevolutionInTheStreets
256
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мрежата се била възмутила.....Бряяяях...Ми в тая мрежа са виновниците за последното ни място в ЕС и последното място по ментално здраве в света !Шивачката( и не само ) брули на норма права 8 часа,станала в 4 часа сутринта,седи на конвейрна и се храни и ходи до wc по разписание,НО пък казва : аз да не съм роб,че ще ме ваксинират на сила.Продавача на авточасти не виждаш микроскоп в живота си,но някой в мрежата му казал,че к19 не е изолиран,и горкият опъва жилите в спор срешу медицината.Хахах
255
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 302 от славянин "съвсем резонно задават въпроса защо не се правят аутопсии защото САМО ЧРЕЗ АУТОПСИЯ СЕ ДОКАЗВА ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТ!" Кой ти каза, че не се правят аутопсии, и наясно ли си че по принцип аутопсия се прави изключително рядко и то главно при някакви много големи съмнения?
254
3
 
6
 
! Отговори
Протеста в Израел преди 2 години
Ето Ви го Израел колко са добре - https://youtube/watch?v=oNPzhzPNfPA&ab_channel=RevolutionInTheStreetsВярно са за примери и скоро ще ни видят по нашите булеварди и улици
253
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Протести Странно, бях преди седмица в Париж и след това Лион. Не видях кьорав протестиращ, явно не съм уцелил правилната улица. Нищо де, в 12 милионен метропол все в някой квартал е имало сигурно ....
252
4
 
9
 
! Отговори
Протести преди 2 години
В момента има протести против зеленият сертифкат във Франция, Испания, Австрия, Италия, Австралия, Израел, Нидерландия, САЩ. Който Ви говори, че живеят както преди Ви лъже жестоко, има мерки и за ваксинирани и за не ваксинирани. А даваният ни така силно за пример Израел в момента ври от протести срещу сертификата. Отоворете Ютуб каналът - RevolutionInTheStreets
251
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 308 "Колкото повече обиждаш и се подиграваш с хората" Къде видя обида и подигравка? Откога на сериозно предупреждение се казва "подигравка"?
250
2
 
3
 
! Отговори
Погребално бюро преди 2 години
До 295 Ама нали това викам и аз. Не се ваксинирайте и нека сцените от интензивното продължават колккото може по-дълго.
249
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 305 "Комплексари негодни !" НЕдей така, че както става сума от статията тия другарЕ лесно се обиждат (макар че не става ясно защо, по форумите иначе са много ербап)!
248
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А антиваксърите защо така са се обидили, нали тях вируса така или иначе не ги лови, и го изкарват като "хрема"? Значи тия нещастни люде от рекламата не са като техния случай. Защо така са се възмутили?