Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Едва 2 626 708 са имунизирани у нас
17 окт 2021 19:09, Нели Христова
438
Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Кампания на Министерството на здравеопазването предизвика полемика във Facebook, пишат от Bulgaria ON AIR.

С илюстративни снимки МЗ показва разликата в живота на ваксинирани срещу Ковид-19 и неваксинирани. На една от снимките ваксинирани млади хора се радват на залеза прегърнати, а неваксинирана млада жена лежи в болнично легло. "97% от новозаразените са неваксинирани", гласи текстът към снимката.

На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито. Съпоставката е с неваксиниран мъж, поставен на система в болнична стая.

"53,8 от всички заразени са над 50-годишна възраст", пише под снимката.

Двете публикации са събрали стотици коментари на страница та МЗ във Facebook. Голяма част от тях не намират за подходящ подхода на министерството за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Доста преувеличено. Дори с ваксина хората трябва да се пазят, защото пренасят също зараза, също боледуват и също умират. После що има разделение. Самото министерство го прави", пише  под една от публикациите.

"МЗ пуска постове, като за хората, които ги коментират. Вярващи в конспирации и магареспирации...", гласи един от коментарите.

От началото на ваксинационната кампания у нас са поставени общо 2 626 708 дози ваксини, от тях 2 925 са приложени през последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората в цивилизацията забравиха за мерки и ковид,тук тепърва ще затваряме и ще даваме стотици жертви в сравнение с 60 милионна Германия умиращи там по пет човека.Пр()*** викат " ние сме болна нация и затова мрем".Ами кухари ,точно затова трябваше да изпреварим с ваксинацията здравите нации,защото сме УЯЗВИМИ и сме лесна плячка за К19 ! То голямо философстване,голямо разследване,голямо упорство.***()та-антиваксър може само да руши ! Комплексари негодни !
246
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 302 "Какво ще прави един неграмотен ганьовец с резултатите от една аутопсия?" Ами, ще се тупа в гърдите и ще вика Аутопсиьо, аутопсиьо. Той друго не знае да прави така или иначе.
245
6
 
2
 
! Отговори
До 299 преди 2 години
Не е ясно какъв процент от живеещите в България са ваксинирани. Тези около 20% ваксинирани са от всички граждани на България, вкл. и живеещите в чужбина, а в чужбина може би са половината от българските граждани, така че процента е 35-40% ваксинирани. Ако махнем децата, където на практика няма ваксинирани, около половината от хората над 20 години са ваксинирани
244
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 294 Неваксиниран...Ти даваш типичен пример за ненаучен подход с твоите 300 човека персонал, при който нямало нито един хоспитализиран. Повечето изкарващи тежко вируса са хора в пенсионна възраст, така че твоите 300 човека персонал, не са критерии за колко са влезли в болница. Смисленият анализ е според възрастта, а той показва огромна полза от ваксинирането.
243
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статистиката от последните седмици ясно показва: около 93 % от починалите не са ваксинирани и само 7 % са ваксинирани. Тъй като в момента в БГ са ваксинирани 21 % от населението, става очевидно че ваксините намаляват 3 пъти риска от смърт. Очакваме нови, по-съвъшени ваксини, ваксини-спрейове и лекарства с антитела докрая на годината, които ще помогнат смъртните случаи от ковид да намалеят още повече
242
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички специалисти казват, че от ваксините има полза и да се ваксинираме, но *** твърдят, че са за научния подход и не вярват на специалистите.
241
4
 
6
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Анонимен (292) - И ние сме 300 човека персонал, без нито един хоспитализиран за година и половина. Само казвам.
240
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Неваксиниран "Аз съм твърдо ЗА научния подход и затова питам за аутопсиите." Какво питаш за аутопсиите, да ти отговря? :))) Между другото, тия, които са прекарали живота си в оспорване на това, че Земята е плоска, са прекарали целия си живот в наука по въпроса. Вие сте пълни неграмотници, тъй че не се вживявайте в ролята на Коперник, вашата ситуация няма нищо общо, независимо какво твърдите. :))))
239
3
 
9
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До До 281 (284) - Аз съм твърдо ЗА научния подход и затова питам за аутопсиите. Какъв е проблемът? А това в какво вярва "целия свят" никога не е било критерий за истината. Едно време "целият свят" е вярвал, че Земята е плоска и малцината, които са твърдели обратното, са били мачкани от тълпата да се откажат от вижданията си - досущ като сегашната ситуация. Да, не съм "плоскоземец". Изненада, а?
238
9
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
6000 души са в ковид отделенията.Неваксинираните са 91%.
237
4
 
4
 
! Отговори
Погребално бюро преди 2 години
До До 283 Защото ваксините пречат на бизнеса. Надявам се българите да си останат все толкова образовани и интелигентни хора, надарени с критично мислене, които никой не може да забклуди с някакви измислени вируси.
236
4
 
15
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До Иван "Забелязял съм един факт." ---- Някакви аргументи ще предложиш ли по въпроса? Защото моите наблюдения са, че хората, които не искат да се ваксинират (не всички от тях са антиваксъри), не го правят, защото имат съмнения, породени от критичното им мислене. Всички ваксинирани, които са активисти, от друга страна, не предлагат никакви аргументи, а само обиди и насилие по форумите. Нещо не ми звучи адекватно твоето наблюдение. Повече ми звучи като накланяне на мнение ей така в тъмното.
235
11
 
10
 
! Отговори
Cartman преди 2 години
Българинът мре, за да е различен, за да е на контра. Прецаква биг фарма, която иска да го ваксинира за пари, като си плаща по 500лв за фалшив сертификат. И ако някой понечи да извади българина от измисления му свят започва вой до небесата.
234
3
 
8
 
! Отговори
До 283 преди 2 години
Защо бе, колега?Ще умрем от ваксините ли?Или Бил Гейтс ще ни чипира?Дай повече детайли, че ми стана интересно.
233
9
 
7
 
! Отговори
До 281 преди 2 години
Да бе..ти не познаваш..ти не си виждал, не си чувал.Цял свят те лъже, че има пандемия, за да те заблуди точно теб...Цяла Русия, САЩ, цяла Европа...няма нито един умрял от ковид...защото ти не ги познаваш лично.Какви чугунинсте...направо нямам думи.Че и искаш аутопсиите...Но..,такива като теб също осъзнават истината, по трудния и болезнен начин.
232
4
 
8
 
! Отговори
Погребално бюро преди 2 години
За Бога, не се вакснинирайте!
231
4
 
6
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До До До Иван 250 (272) - Аз пък не познавам нито един, който да е починал с диагноза "ковид". Дори не познавам хоспитализирани, освен един, който влезе по свое желание - понеже се беше поуплашил... Но ми е интересно - правени ли са аутопсии на 6-имата твои познати, за които твърдиш, че са починали от ковид?
230
3
 
20
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 години
Много е яко, ваксайте се с коктейли, чието съдържание е търговска тайна (нищо че го вкарват във вашето тяло заобикаляйки естествената ви защита на носа, гърлото и стомаха) срещу вайръс никога не изолиран в лаборатория и диагностициран с тестове на база сглобени рнк части от див коронавирус плюс компютърно допълнени рнк вериги. Да взема и аз да бъркам коктейли със слаб разтвор на цианид и да продавам с търговска тайна. То балямурници да си вкарват всякакви oтпaдъци в тялото имало много.
229
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ковид отделенията са пълни с катуни и играят яко кучеци, все пак и те по пътеките получават пари за да ги регистрират като ковид болни
228
2
 
26
 
! Отговори
Аноминен' преди 2 години
И аз имам приятел лекар, който отрича ваксинацията, нарича я фашизъм. Вика не ти трябва да се ваксинираш. Това са глупости