Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Едва 2 626 708 са имунизирани у нас
17 окт 2021 19:09, Нели Христова
438
Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Кампания на Министерството на здравеопазването предизвика полемика във Facebook, пишат от Bulgaria ON AIR.

С илюстративни снимки МЗ показва разликата в живота на ваксинирани срещу Ковид-19 и неваксинирани. На една от снимките ваксинирани млади хора се радват на залеза прегърнати, а неваксинирана млада жена лежи в болнично легло. "97% от новозаразените са неваксинирани", гласи текстът към снимката.

На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито. Съпоставката е с неваксиниран мъж, поставен на система в болнична стая.

"53,8 от всички заразени са над 50-годишна възраст", пише под снимката.

Двете публикации са събрали стотици коментари на страница та МЗ във Facebook. Голяма част от тях не намират за подходящ подхода на министерството за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Доста преувеличено. Дори с ваксина хората трябва да се пазят, защото пренасят също зараза, също боледуват и също умират. После що има разделение. Самото министерство го прави", пише  под една от публикациите.

"МЗ пуска постове, като за хората, които ги коментират. Вярващи в конспирации и магареспирации...", гласи един от коментарите.

От началото на ваксинационната кампания у нас са поставени общо 2 626 708 дози ваксини, от тях 2 925 са приложени през последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
5
 
! Отговори
Изтекла годност преди 2 години
Всичко е идиотско, вместо да направят плавни доставки сега карат хората да се ваксинират с изтекъл срок ваксини. Пфайзер са изтекли септември, България и Румъния са се примолили на ЕК и ЕМА да ги удължи с 3 месеца. Колко са ефективни, няма как да знаем.Всичко е за да не се изхвърлят и да се загубят една маса пари. Във Франция като ваксинираха с Пфайзер с изтекъл срок стана огромен скандал. Тук се мълчи по въпроса.
306
0
 
2
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Много тънкообидни,тез потребители,а га зяпат,,окей,а?
305
5
 
1
 
! Отговори
К преди 2 години
А колко от неваксинираните заразени стигат до системи? 2-*** човека на хиляда. А колко от неваксинираните заразени на възраст под 65 г. (под пенсионната възраст) стигат до системи? 2-*** на сто хиляди. А колко преболедували стигат до системи? 0 . Извод: подходящата мярка е стимулиране на ваксиниране за хора над 60 г., но доброволно, и отмяна на всички ограничения, че икономиката рухна вече и в пъти повече животи ще заминат заради това
304
2
 
1
 
! Отговори
До Гошо преди 2 години
Гошко, във Велкобритания умират по 50-60 човека на ден. Което отнесено към населението на България е 5-6 човека. И тези умрели са хора на които до 28 дни преди смъртта им е излязъл положителен тест. Демек катастрофирал, удавен, пребил го жена му, всичко е в кюпа. Такава им е официалната методика. Никой не се занимава да разследва от вируса ли е умрял или от нещо друго. Капиш?
303
3
 
11
 
! Отговори
аз преди 2 години
Много ми е интересно - когато докажат че тези ваксини са напълно неефективни или недай си Боже опасни дали МЗ ще поеме отговорност за тези кампании
302
0
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Кое му е демократичното на така здраво прокламираната Западна демокрация- това целия народ да стане "бели мишлета" от арсенала на д-р Менгеле? Вероятно повечето от вас знаят кой е този доктор и какви ужасяващи неща е сторил на концлагеристите. Препарати от които нито един не е преминал пълния цикъл на тестване и затова нито създателите им, нито пропагандаторите поемат отговорност за последствията насилствено се натрапват на хората. И това не било фармацевтична мафия, точно такава е.
301
1
 
16
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Конспирацията стана истина. На истината викат конспирация. Смях.
300
8
 
15
 
! Отговори
счетоводител преди 2 години
Кой си мислите,че има интерес да не се ваксинираме?Я се замислете кой печели от това?Една ваксина струва 10-ина лева,а лечение на КОВИД -няколко хиляди.Ако трябва да ги платите от джоба си какво ще направите?Болниците и фармаиндустрията не печелят от ваксините.Те печелят поне 400 пъти повече от лечението на болни хора!Докога ще наливаме в лечение? Не виждате ли,че наливаме каца без дъно?То не инфлация ще има ами и дрехи и хляб няма да можем да си купим!
299
10
 
12
 
! Отговори
размисъл преди 2 години
Покарай тоя Ковид изпихме всичко залежало по складовете.То не бяха хининови препарати,то не беше азитромицин,то не беше ивермектин.Това вече го изпихме,видяхме,че не помага.Сега наред са ваксините.Е,ваксинирах се и дотук съм здрав.Ивермектина имам спомен,че го правех на овцете и кучето,че имаха краста.Може би тези дето го пиха няма да имат краста доживот! Но за Ковид не помага!За азитромицина-да ако имаш бактериална инфекция и причинителят е чувствителен-може и да ти помогне!Така,че ваксиниране!
298
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Христова поема личната отговорност щом фирмите производители не искат и щрак ваксинираните се качват най-малко на 70-80%! Питах моята лекарка, а тя каза че не поема отговорност, защото е личен проблем! Питам се защо безотговорни мозъчно ампутиране плюят по неваксинираните нали е лична отговорност! Как може ваксинираните да се заразяват, разболяват и да умират от вируса? Не ги ли е срам - а извинение, мозъчноампутирани!
297
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите пак вият на умряло, като непоръбени девственици. Съмнително е, че имат достатъчно IQ да разберат смисъла дори ако стигнат (недай боже) да не могат да дишат.
296
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли,проф Христова да ни натресат за енти път.Тя е родоначальницата на привилегиите.Вече цяла седмица се гъне в тази посока и копа като сляпо pra,se в този формат.Но няма ,тази норма на сив потенциал.Важното е,че се пробва ,за да се насладим на голям резиль.
295
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че гербаджиите не са на власт, иначе щеше да има вакса под строй ! ииии пълен локдаун....
294
33
 
8
 
! Отговори
Стойчо преди 2 години
Задължителна ваксинация за всички.
293
6
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
В Англия 56 милиона население 80% ваксанирани 45000 случаяБългария 6-7 милиона 20% ваксанирани 4000 случаяКойто може да смята и да си прави изводите!
292
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИДИОТ ЗА КАКЪВ *** СИ ПЛАЩАМ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ
291
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са готини МЗ като изолзват закупени лицензирани снимки на западняшки болници и болнични легла. Защо не покажат реална снимка от бг болница? С русенското легло, и с гърне в стаята, вместо тоалетна? Пффффф
290
2
 
36
 
! Отговори
Агитационната преди 2 години
Кавид-кампания, като цяло, е една агресивна психоатака. Перманентна. В обществения транспорт, на входовете на магазини и обществени сгради.Навсякъде - заплахи и предупреждения.ТАЗИ ПСИХОАТАКА промени наши близки и приятели - изперкаха по темата, съобщиха;макар и с половин уста за няколко случая на инфаркти или масирани инсулти, заради объркани резултати от тестовете;всички сме раздразнени, стреснати, а ТОВА НЕ ВОДИ ДО НИЩО ДОБРО!Не ми се мисли, какви хора ще станат децата, които растат сега
289
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви 97% ги гонят? Пак лъжат, после защо не им вярваме. 15% от новите случаи са на ваксинирани.
288
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименкампанията гласи ако се ваксинираш е сигурно ,че 90 % ще умреш