Радев отдаде почит пред подвига на загиналите парашутисти

Навършват се 77 г. от първото бойно сражение на Парашутната дружина
18 окт 2021 15:33, Красимир Ангелов
25

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев отдаде почит пред подвига на загиналите парашутисти по повод Деня на военния парашутист от Българската армия.

Днес се навършват 77 години от първото бойно сражение на Парашутната дружина от състава на Първа българска армия в битката за височината Стражин.
 
Пред паметната плоча на загиналите парашутисти в София президентът Радев поднесе цветя. Заедно с него бе и военният министър Георги Панайотов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
маалии преди 2 години
До До не е и татуиран Седнал съм да споря с човек дето ходи по прайдове!?Добре,добре,продължавай да ходиш,няма лошо,сега е модерно,нали така!?Признавам си,надприказва ме!Щом си пълниш душата с тия работи значи всичко ти е на ред!Майко мила!!!!
14
1
 
2
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТО И НА ФИГУРАНТА НЯМА ДА МУ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА !!!!!!!!!!!!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Спец преди 2 години
А Радев кога ще се "присъедини" към загиналите парашутисти ?
12
1
 
3
 
! Отговори
не е и татуиран преди 2 години
До до 16Вие,зарзаватчиите,не понасяте професори!Типична класова омраза!:))))))))))
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДДРОнег Единствените, за които е сигурно, че са въпросната ориентация и ходят по левия бряг са: Кокореца, СерГея, Специалния, Радан *** и други от ДБ. За разлика от тях подкрепения от ГЕРБ-СДС кандидат за президент е нормален мъж, има хубава жена и дете... Но, тряляците, като не откривате за какво да го хулите започнахте да измисляте и тиражирате лъжи. как ядеш, като си купуваш храна с компромати и лъжи? Да се задавиш, дано!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легендарна е българската армия, кого ли не са пребили от бой :)) Всички съседки са си изпатили от нас, даже казаци сме трепали :)))
9
6
 
17
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
кога ще отдаде почит на Вера Су. За толкова време веднъж не отиде да види лично каква е ситуацията. Едно време на генералит са казвали също Начелник, защото стои начело на армията. Сега са от тип, "вие вървете се бийте, пък аз я дойда я не дойда"
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парашутиста от Масква отдате почит пред паметника на парашутистите.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бае Тодор Живков
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Стойчев, командир на Първа българска армия, и ген. Бирюзов кацат при тях с разузнавателния самолет Щорх. Загинаха ми момчетата, господин генерал - докладва му със сълзи на очи кап. Любомир Ноев, командирът на парашутната дружина. Война е, Ноев. Без жертви не може...
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парашутната дружина е била съставена от изключително подготвени и верни на Царя войници. Затова е похарчена в безсмислена фронтална атака срещу тежковъоръжен противник от малоумния комплексар Владимит Стойчев - слуга на комунистите-русофили. Фактически ги е изпратил с пистолети срещу картечници и за 24 часа е избит половината личен състав.
4
5
 
19
 
! Отговори
Пепи Автокъщата преди 2 години
Самият Радев е парашутист.
3
15
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Някой може ли да си представи , ако оня с нестандартната кексулана ориентация герПджипков стане президент, колко грозно и нелепо ще изглежда в такава ситуация !!!___Пък недай си, ако трябва и да ръководи армията !!!
2
6
 
10
 
! Отговори
Бay преди 2 години
100 лицеви опори е почит!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а на загиналите калинки кога?