МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати

Заведенията искат тестовете за антитела да се признават като зелен сертификат  
19 окт 2021 12:15, Ния Христова
86
МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати
Снимка: БГНЕС
"В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направяват - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят", заяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. Той коментира и мерките и протеста на работодателите, който планират.
 
"Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излеземе от тази криза", каза още Коларов.
Още по темата
 
"Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договоряме част от сумата да се плаща от нас.  Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатии, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.
 
Той каза точен процент относно ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. 
 
От Сдружението обаче настояват да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари