Нарушава ли правата ни въвеждането на зелен сертификат?

Подходът на МЗ е грешен, смята доц. Наталия Киселова
19 окт 2021 21:50, Красимир Ангелов
126

Този следобед стана ясно, че здравните власти у нас ще въведат "зелен сертификат" от полунощ на 21 октомври. Очаквано решението предизвика разнопосочни мнения, а основният въпрос е: Нарушени ли са конституционните права на българските граждани?

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят", изтъкна преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова от студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Тя посочи, че е необходимо много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. А очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.

"Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август", категорична бе доц. Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че подходът на Министерството на здравеопазването е грешен и не е изключенo несъгласен гражданин да се пробва и да осъди България.

Според нея има редица начини да се стимулират гражданите да се ваксинират, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции.

Доц. Киселова отчете, че към датата на изборния ден надали ситуацията със заболеваемостта ще е много по-добра. Въпреки това тя прогнозира по-висока избирателна активност, но според нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е възможна в президентския вот.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пр()ст народ-слаба държава !Едно изричение казва всичко !
59
18
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Пенсионерите са излишни.
58
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгнал г***ня срещу целия цивилизован свят.После се чуди защо той най-беден,болен и пр??бан ....Не ше е от много акъл,а ?!
57
19
 
10
 
! Отговори
Споко преди 2 години
С по 200 умрели пенсионери на ден до пролета НОИ ще си отдъхне от едни 30000 пенсии.
56
44
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никви права не се нарушават щом се касае за здравето и живота на хората !!!Ясно ли ви е !?Ще им търпим демагогията и плоските философски цапаници на комплексираните антиваксъри ли ?Няма начин !Като не искате ваксина,има тестове. Тва е !Не бъркайте демокрацията с анархия и свободата със слободия !!!
55
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нарушава ли правата ни въвеждането на зелен сертификат?"............ХА-ХА-ХА.......във Франция и Италия зеления сертификат не нарушава нищо и е ЗАКОН ама на Гання Балкански му нарушавал правата?!?!?! ............алоУУУ, кви ЕдЕотЕ сте вие вееее ?!?!?!?
54
1
 
0
 
! Отговори
Jojo преди 2 години
До Анонимен 59Приказки под шипковия храст ... Защо тролите, не мога за разбера?
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 66Мишле тролско,явно не е безсмислен,след като дори ми отговаряш.
52
4
 
20
 
! Отговори
Ла ла преди 2 години
Мa тея хора като измислят нещо дават ли си сметка какво следва?
51
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До61 Слагай си дозите и си измий краката и си лягай спокоен!Дано утре да се събудиш!Да не станеш като Гарудис- ваксиниран с две дози,по европейските стандарти труп!
50
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре като излеят ваксините с изтекал срок на годност в кофата и ви кажат - ми те свършиха има една годна астра, *** 2-ра доза ще има ли няма ли да има и ще се сетите колко хубаво беше когато имахме избор.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До въпроса с пт: Наистина откажете резервацията. Времената са смутни.
48
13
 
32
 
! Отговори
Ко? преди 2 години
Значи, отивам до близката верига магазини за да купя хляб и някакъв евтин колбас за децата ми. Обаче ми отказват достъп. Абе някой наясно ли е какви дела ще завалят.
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 61Мишока си ти защото си се вацнал,и ще го разбереш рано или късно. Колкото и да са ти платали да тролиш глупости,/защото всички позанти вакснати,не им пука дали хората са вакснати,само вие платените/, това е лоша сделка. Продал си кон за кокошка както казва народа.
46
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-грозно е когато видиш юрист да защитава диктатурата и погазването на Конституцията,и правата на хората.
45
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам някой да ме спре да отида на работното си място и да ми каже,че няма да работя,за да спретна едно дело !Трябваше да съдя държавата,че ЕГН то ми беше сред тези хакнати от сървърите на НАП,сега оператор ми дава телефонният номер,да ми предлагат смартчасовник,ако се ваксинирам,информацията,че не съм ваксинирана,засяга лично мен и личният ми лекар и никой няма право да се ползва с тази информация, сега ме задължават да се ваксинирам...Не смята ли някой,че прекаляват с търпението ми!
44
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колега си сложи две дози, защото "така трябвало". В момента е с пневмония в болница. Сигурно е изключение някакво, че ваксината не го предпази. Не пуши и не пие. Съвестен до мозъка на костите си.
43
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос с повишена тр преди 2 години
До 54. Глобата за хотела добре, това не ни засяга, но да не вземат да ни глобят и нас, че тази почивка ще ни излезе златна.
42
4
 
41
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
Значи, няма как да ми ограничите ЧОВЕШКИТЕ права. Те са достъп до храна, вода, лекарства и т.н. Ако няма да ме допускате в магазин за хранителни стоки ще ми осигурите възможност да ми ги носите до вратата, по мой избор от промоции, за ваша сметка е транспорта защото иначе си пътувам пеша. не ми дреме за театрите, заведенията и оперите ви.
41
4
 
39
 
! Отговори
Не ви ща жилото! преди 2 години
Аз пък ще ти кажа, че познавам много хора, в това число и мои роднини, приятели и познати, които доцент Мангъров спаси лично от сигурна смърт поради тежко заболяване и усложнения от коронавирус!!! Така че млъкнете с квалификациите срещу този достоен български лекар!!!Той никога не е лъгал хората и не е бил против ваксините срещу коронавирус-2. Единствено беше против насилствената ваксинация - много ваксинирани също дадоха фира, но за това не се говори!