Нарушава ли правата ни въвеждането на зелен сертификат?

Подходът на МЗ е грешен, смята доц. Наталия Киселова
19 окт 2021 21:50, Красимир Ангелов
126

Този следобед стана ясно, че здравните власти у нас ще въведат "зелен сертификат" от полунощ на 21 октомври. Очаквано решението предизвика разнопосочни мнения, а основният въпрос е: Нарушени ли са конституционните права на българските граждани?

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят", изтъкна преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова от студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Тя посочи, че е необходимо много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. А очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.

"Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август", категорична бе доц. Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че подходът на Министерството на здравеопазването е грешен и не е изключенo несъгласен гражданин да се пробва и да осъди България.

Според нея има редица начини да се стимулират гражданите да се ваксинират, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции.

Доц. Киселова отчете, че към датата на изборния ден надали ситуацията със заболеваемостта ще е много по-добра. Въпреки това тя прогнозира по-висока избирателна активност, но според нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е възможна в президентския вот.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сички ваксанирани ша пукнат до 2-2,5 год.Или жа са половин ора." Не, питеко, 95% от починалите с Ковид са не ваксинирани, или т.н антиваксъри,които си въобразяват, че някой се интересува от тях до там, че да ги чипира, променя и други простотииии. Когато Господ иска да накаже някого, първо му взема ума, той започва да вярва в чипиране и преследване, после започва да си говори сам....и следва букета.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 Откажете резервацията и си поискайте парите от Кацаров по съдебен път!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47: 6 нощувки за 4 човека хотелът няма да изтърве. Няма да ви изхвърлят. Ще предпочетат глобата.
37
0
 
5
 
! Отговори
Време е преди 2 години
До Брех..За хелоуин!
36
9
 
20
 
! Отговори
Мартин Спасов преди 2 години
До ДР. АЛЕКСАНДРОВА и всеки друг който е за глупавата ваксина1) ФАКТ - Ваксината не Ви предпазва от ковид на 100%2) ФАКТ - както всяка ваксина - инжектират Ви вируса (КОВИД) в тялото - за да си изградите имунитет, а всъщност се превръщате в разпространители на вируса 3) ФАКТ - ТОВА ЧЕ ИМАШ имунитет не означава, че не можеш да пренасяш вируса и да го разпространяваш СЛЕДОВАТЕЛНО (и не само от горните факти) ваксината е безсмислена ако не се спазват ОСНОВНИТЕ МЕРКИ (МАСКИ, ДИСТАНЦИЯ)
35
2
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Не ни нарушава правата г-жо ! Правата си ги загубихме 2020 г. !
34
6
 
1
 
! Отговори
Умря циганката преди 2 години
До Анонимен Толкова умен, толкова интелигентен...чак до чупка!
33
0
 
22
 
! Отговори
Въпрос с повишена тр преди 2 години
Аз и съпругата ми сме преболедували преди повече от 6 месеца. Имаме резервация за четирима в хотел в Хисаря другия месец. Нощувките са 6. Това значи че трябва да си правим два ПСРа. Проверих че в Хисаря няма лаборатория. Значи трябва да ходим до Пловдив на третия ден за тест. Всъщност не знаем колко време ще отнеме теста и дали ще има опашки пред лабораториите. Разходите по пътуването до Пловдив и обратно са ясни, но ако не успеем да направим теста ще ни изхвърлят ли от хотела? От Сев. България
32
5
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
НА БЪЛГАРИНА ПО МУ ПРИЛЯГА ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ ТРОШИЙКА СЪС РАКИЙКА. НА БЪЛГАРИНА НЕ НА ДРУГИТЕ ХОРА
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42: Всички коментари на тоя са такива. Не се мъчи да четеш. Той е ЛУД.
30
13
 
2
 
! Отговори
Може би! преди 2 години
До БоцНо неваксинираните и с придружаващи заболявания какво ги очаква при среща с Ковида?
29
4
 
34
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Толкова неадекватен коментар не бях чел! Абе ваксър нали като си се боцнал си защитен, кой те застрашава??? Що се бъркаш в избора на хората дали да *** или не???
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС ни показа кой командва парада - Урсула ***.
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Александрова: Айде на бас, че съм по- образован и по- умен от теб! Можеш да ми дишаш прахта! И не случайно се усетих още преди две години, че всичко е измама. А ти си елементарна слуга на МЗ. Чупка!
26
2
 
19
 
! Отговори
Брех.. преди 2 години
Аман от Сатанисти! Не очаквах че ще изкачат толкоз много от храстите ! Бах колко демони .....
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе искат да ни боцкат и това е. Чипиране до откат. Ама поне ваксината да е доживотна, а то след боцкането имаш 6-8 месеца и пак. Боц след боц
24
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не ви ща жилото! Аз за съжаление изпратих много приятели и роднини във вечният им път, защото повярваха на мангъров и не се ваксинираха... Проклет да е мангъров и мангъровците, които за облаги лъжат хората и ги обричат на преждевременна смърт. И, не ми пука за правота на антиваксърите. Всеки избор се плаща. Ако искаш- се ваксинираш, ако не - без екстри и право на работа. Като не искаш да пазиш околните - ще си вън! Избор, никой не те принуждава...
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се,че това подобие на жена отново го играе нечие острие,на кого ли?Най вероятно на един Лоест крадец който удобно потрива ръце отстрани!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окисили Пешо, сега и авантата, все пак двамата са действащи юристи, а тази е просто преподавател.
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква победа на първи тур? Радев си ритна президентския стол, освен ако не озапти Кацарелов.