Нарушава ли правата ни въвеждането на зелен сертификат?

Подходът на МЗ е грешен, смята доц. Наталия Киселова
19 окт 2021 21:50, Красимир Ангелов
126

Този следобед стана ясно, че здравните власти у нас ще въведат "зелен сертификат" от полунощ на 21 октомври. Очаквано решението предизвика разнопосочни мнения, а основният въпрос е: Нарушени ли са конституционните права на българските граждани?

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят", изтъкна преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова от студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Тя посочи, че е необходимо много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. А очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.

"Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август", категорична бе доц. Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че подходът на Министерството на здравеопазването е грешен и не е изключенo несъгласен гражданин да се пробва и да осъди България.

Според нея има редица начини да се стимулират гражданите да се ваксинират, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции.

Доц. Киселова отчете, че към датата на изборния ден надали ситуацията със заболеваемостта ще е много по-добра. Въпреки това тя прогнозира по-висока избирателна активност, но според нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е възможна в президентския вот.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, за Била,Мисъл и Кауфланд - ще трябва ли сертификат? Все пак са основно хранителни магазини.БМХ за другите забрани:-)
19
5
 
14
 
! Отговори
Химлера преди 2 години
Не бе, нормално е, и концлагерите също.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12. Ами не, доц. Киселова се изказва тук по правни въпроси. И всъщност донякъде подкрепя исканията ви да няма сертификати, поне не в този момент. Но четенето с разбиране се оказва непосилно упражнение за антиваксъра, който е против всичко и всички ей така, първосигнално
17
3
 
8
 
! Отговори
моч преди 2 години
.....безформено , префтасало тесто , каквото и да замесиш , както и да го печеш накрая все се получава кисела плескуда с аромат на спарени , хунтаджийски ,зелени чорапи !!!!
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правата ни са нарушени от две години, но законите не се спазват от властимащите. Редно е да ги разкараме. Народът решава кой и как да го управлява.
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рейтинга на Радев се изравни с Луна. Няма да победи в първия тур. Ще има балотаж между двамата и ще загуби.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 "Е те тогава ше види министаро кон боб яде ли!!!Ше съдим България до дyпка, защото никой не може да ми попречи да упражня правото си на глас ЗА ДА ГЛАСУВАМ ПРОТИВ ПACМИНАТА ГЕРБ!!!" Ти си ГЕНИАЛЕН бе, Радев и Кацаров искат да те спрат да гласуваш срещу Герб!!! Как ви ги раждат такива главите?
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти това ли разбра от статията, бе, Боц? Щото тя казва нещо съвсем друго. Ама нали сте спрели в Средните векове, какво да иска човек от вас.
12
5
 
34
 
! Отговори
Не ви ща жилото! преди 2 години
Като гледам около мен колко ваксинирани са с проблеми...
11
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази доц Киселова се изкарва мултикомпетентна. на всяка манджа пипер слага. Думата имат здравните експерти. Какво разбира Киселова от ваксинация? Обръща ли внимание на процента заболеваемост и висока смъртност, както и хроничния стрес на работещите в препълнените болници. Защо трябва заради простотията и некомпетентността на много от ваксинираните трябва да страда цялото общество?
10
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А трябва ли да сме вапцинирани като ходим до изборните секции???Щото ако и там ни искат цертификат, е те тогава ше стане страшно!!! Е те тогава ше види министаро кон боб яде ли!!!Ше съдим България до дyпка, защото никой не може да ми попречи да упражня правото си на глас ЗА ДА ГЛАСУВАМ ПРОТИВ ПACМИНАТА ГЕРБ!!!
9
7
 
38
 
! Отговори
Боц преди 2 години
Нищо добро не чака ваксинираните.
8
9
 
25
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ако някой мисли, че МЗ СЛУЧАЙНО взе така решението се е объркал жестоко. Целта е създаване на още по-голям хаос и паника. Откакто Служебните кабинети на Радев са дошли на власт, кризите ескалират с всеки изминал ден с наближаването на президентския вот. Ако мислите, че това е случайно, помислете кого обслужва ситуация на пълно затваряне и хаос!
7
5
 
46
 
! Отговори
Омг преди 2 години
Ако тези ваксини бяха безвредни, защо 40 хиляди канадски лекаря подадоха оставка миналата седмица, отказвайки да се ваксинират? Полицаи в САЩ и Канада масово отказват ваксините също, като безброй шевове на полицейски управления отказват да ваксинират полицаите си.
6
1
 
30
 
! Отговори
Адвокат с 30г.стаж преди 2 години
Абсолютно да!
5
3
 
47
 
! Отговори
Американец преди 2 години
Ваксинационните или т.нар. "зелени паспорти" са баннати демек ЗАБРАНЕНИ да се изискват на гражданите на Тексас, Флорида, Айдахо, Индиана, Айоуа, Аризона, Аркансоу, Джорджия и много други. Само да вметна, това са доста големи щати, с много силни икономики и голямо население. Само Тексас е 25 милиона плюс. Затвор грози всеки, който изиска такъв паспорт. Флорида вече е глобила нейно каунти с няколко милиона долара за изискването на такъв зелен паспорт.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рошло.ти дето съветваш Радев.видяхме те какво го съветваше за "лъжеца от Харвард",нямам нужда от фалшивата ти ялова експертиза.служебното правителство е пълен "пас" по всички важни проблеми в страната.
3
2
 
26
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Тя посочи, че е необходимо много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. А очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.'' Лелче, за антитела не дават зелен сертификат, имай колкото си искаш от тях, но сертификат няма да получиш!
2
1
 
43
 
! Отговори
Професор Иван от БАН преди 2 години
Зарази тест за антитела или антигенен тест лабораториите ще станат развъдници? Напомням че тестът за антитела е без никаква стойност според световната ваксърска доктрина.
1
2
 
19
 
! Отговори
ааа не бе преди 2 години
Дааааааааа........