Нарушава ли правата ни въвеждането на зелен сертификат?

Подходът на МЗ е грешен, смята доц. Наталия Киселова
19 окт 2021 21:50, Красимир Ангелов
126

Този следобед стана ясно, че здравните власти у нас ще въведат "зелен сертификат" от полунощ на 21 октомври. Очаквано решението предизвика разнопосочни мнения, а основният въпрос е: Нарушени ли са конституционните права на българските граждани?

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят", изтъкна преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова от студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Тя посочи, че е необходимо много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. А очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.

"Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август", категорична бе доц. Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че подходът на Министерството на здравеопазването е грешен и не е изключенo несъгласен гражданин да се пробва и да осъди България.

Според нея има редица начини да се стимулират гражданите да се ваксинират, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции.

Доц. Киселова отчете, че към датата на изборния ден надали ситуацията със заболеваемостта ще е много по-добра. Въпреки това тя прогнозира по-висока избирателна активност, но според нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е възможна в президентския вот.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари