Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!

СЗБ и БАЗ: Не е това, което се коментираше
Обновена: 19 окт 2021 19:57 | 19 окт 2021 19:50, Красимир Ангелов
361
Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха с остра декларация срещу решенията на здравния министър Стойчо Кацаров от този следобед.

Както е известно, според заповед на здравния министър, от четвъртък изискване за зелен сертификат ще има за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите.

Изброените обекти могат да се посещават и с негативен PCR тест, който важи 72 часа, както и антигенен тест с валидност 48 часа.

Още по темата
"Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща "зелените сертификати" НЕ са това, което се коментираше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200м2", се чете в позицията на СЗБ и БАЗ, която започва с призива "Като нямате топки, напуснете арената!"

Според тях пак „свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките“. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България, смятат ресторантьорите.

Според тях с тези решения държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но „няма топки да наложи същите условия за самата себе си!“

"Цинично! Защо така, бе, господа властимащи? Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо", заявиха от СЗБ и БАЗ.

От там припомнят и единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:

1. Всички условия  за издаване на сертификати  да важат за държавната администрация  и структури.
2. Под условията  за работа със сертификати  да попадат всички нехранителни  магазини с площ над 200м2.

3а издаване на  серификат да се приемат:
-положителен тест  за антитела!!!!
-отрицателен антигенен  тест
-отрицателен PCR тест
-сертификат за  преболедуване
-сертификат за  ваксинация

"СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм", се чете в позицията, която завършва с призив за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ВЪН КАЦАРОВ И РАДЕВ ИЛИ ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ НИЕ!
248
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай бе, не разбирам - нали маските работят? Нали дистанцията работи? Нали локдауните изкорениха заразата? Сега защо сертификати? Буахахах. *** народ, слаба държава. Още трайте, малко ви е!
247
0
 
2
 
! Отговори
до 279 преди 2 години
Ми то вече една финландска група туристи се опари така като им забраниха да влизат в мястото на бившия няцистки концлагер в Германия. Заради едното "Зиг хайл".
246
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колин Пъуъл нали беше ваксър, Бог да го прости? Що не го спасиха 3-те дози от Ковид? Ама бил на 84 години.... Че те и 95 процента от не боцнатите починали са също в пенсионна възраст, така че това не е аргумент!
245
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 276 Пълни с какво? Кажи ми, ама честно, ти кога за последен път си влизал в болница?
244
14
 
6
 
! Отговори
Зийг хайл!! преди 2 години
Аз съм ваксиниран. Защото съм европеец. Българино, къкри пак на класата. Страдалец вечен.Със средно образование съм, работа имам и пари даже изкарвам.
243
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протест!Стачка! Бунт! Неподчинение! Да следваме примера на Италия, о белла чао!Не на фашизма!
242
4
 
9
 
! Отговори
Не разбирам преди 2 години
кое не харесват заведенията? Те даже трябва да скачат от радост. С новите мерки на практика само болните няма да могат да влязат в тях, а останалите, които се допускат даже няма да е нужно да спазват дистанция.
241
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците са пълни, какво очаквате? Нищо да не правим? Нали утре вие ще трябва да отидете до болница и ще си умрете като кучета, защото няма кой да ви лекува и не, не говоря за ковид. Ок, не иската да се ваксинирате, ами не мрънкайте като госпожици - стиснете зъби две/три седмици да спаднат случайте и после пак вдигайте купони.
240
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Радев и ДС беше точно това: да изправи българи срещу българи и така да изтощава обществото до изборите.
239
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рейтинга на Радев се изравни с Луна.
238
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чували ли сте за парадокса на антиваксърите? "Колкото повече антиваксъри, толкова по-малко антиваксъри" :D
237
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Народното събрание, Мин съвет ще има ли зелен сертификат?
236
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сякаш в тоз сектор на медицинско-фармацевтични услуги с производствената му страна и научно образователната с високо технологичната част с техническите постижения от техническите науки в помощ на нея хуманитарна с приложение за здравното състояние на хората в обществото оказващо влияние на взаимоотношенията в него с основни производствени за развитие в посоки на икономическите отрасли по сектори обществени планово-пазарно развиващи се внедрили копачи от новите изменени пазарни условия и св. ред
235
5
 
4
 
! Отговори
Далече преди 2 години
Ох, добре че не мисля да се връщам в тая кочинна.
234
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и преди го казвах ама да го кажа пак. Този бранш трябва да се подкрепи, защото следващият ще е вашият. Така работи машината. Дали ви харесват тия от барчетата и хотелчетата и батките там е без значение. Имаме общ враг, който може да бъде спрян само ако сме единни и не се делим. Ние станем ли, те падат, помнете.
233
13
 
8
 
! Отговори
Lora преди 2 години
В САЩ в заведение се влиза само със сертификат за ваксинация. Никави антигенни и PCR тестове не важат а най-малко сертификат, че си преболедувал. Антигенните тестове нямат референтни стойости и в САЩ вече не ги правят.
232
0
 
8
 
! Отговори
Джамал преди 2 години
Чета,слушам и гледам и все се сещам за филма Проповедника с картечницата
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това е решено още 1979 година, така че нищо ново.
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 255 Ти ще се изпускаш, след напъна на сухо, платен *** родоотстъпник.