Вълна от оставки, фалити - зелените сертификати влизат в сила от утре

Бизнесът готви бойкот
20 окт 2021 19:33, Нели Христова
104

Зелените сертификати предизвикаха вълна от недоволство в цялата страна, а бизнесът мисли да бойкотира мерките. От ресторантьорския бранш се чувстват излъгани от здравния министър, защото не това е било говорено на срещата с властта.

"Изправен пред алтернативата от тотален локдаун, бизнесът каза: "По-добре да работим със "зелени сертификати". Но много важно да се признава тестът за антитела, защото има огромна скрита заболеваемост и те го знаят. Вече имаме вълна от молби за напускане. Ето го и другия проблем, когато заповедта е дискриминация", каза Марин Сотиров от сдружението на заведенията, пред Bulgaria ON AIR.

След високата цена на тока тези мерки са пореден удар за бранша, казват от Българската фитнес асоциация.

"Това гледаме от Европа. Там са ваксинирани 70-80% от хората, тук са ваксинирани 20%. Това значи, че само 20 процента от потенциалните клиенти ще могат да посещават нашите зали. Това е равносилно на банкрут. Ние бойкотираме тази заповед. Държавата вменява на бизнеса държавни задължения. Те не са си свършили работата да направят хубава кампания, за да накарат хората да се ваксинират. Ако имахме 80% ваксинирани - няма проблем", коментира председателят на Българска асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов.

Повече от 80% от актьорите в театър "Българска армия" са ваксинирани. Те обаче все още чакат ясни правила как ще продължат да работят.

"Вечерният ни персонал се притеснява как ще проверява сертификатите. Това, което слушах от министъра, той казва, че е достатъчно да представят сертификат, а оттам нататък дали е негов или не, ние нямаме полицейски функции. Другото, което е, дали ще има отстояние в салона, аз няма как да го реша това", подчерта директорът на театър "Българска армия" Мирослав Пашов.

А междувременно стана ясно, че Столичната Регионална здравна инспекция набира доброволци заради новите мерки. Те ще трябва да събират данни на заразени и контактни лица, както и ще въвеждат данни в Регистъра, който е част от Националната информационна система.

А "Александровска" болница преустановява плановите операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Кръчмарите станаха имунолози, фармацевти и лекари. Просто е смешно. Както лекарите не ги учат как да носят таблата, така и те не трябва да учат лекарите как да лекуват. Всъщност, напусналите хора от този бранш, ще доведе бързо отразяване. Като нямат хора или ще дават реални заплати или да си носят таблата сами. Няма нищо срамно в това да си м***ймуна с табла. Все пак за това си учил.
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатите са със срок на годност 1 година. Та след това опитните мишки ще са на друга дрога. Дано ЕС се разпадне най скоро.
84
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Нали ви говорех бре Българи въоръжавайте се кой с каквото може . Идват лоши години.Е дойдоха. И по лошо ще става .
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашаги, мамисата ви!
82
4
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Фашизмът е в настъпление! Време е да видим кои сме истинските антифашисти! Време е да възродим един лозунг отпреди 80 години: Смърт на фашизма - свобода на народа!! Приканвам всички утре да излезем на площад "Батенберг" от 12 часа на протест!!
81
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дядо Йоцо гледа,гледаш къде? жената, която почина след разкарване с линейка в 6 болници е била ваксинирана, а познавам хора с астма, които преболедуваха това респираторно заболяване. Гледаш Бтв и нова явно.
80
15
 
9
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Тази зараза covid 19 да не е от вчера,.....четвърти етап на пандемиятя е....е кой е виновен,че не се ваксинирахме досега!...Дания,Нидерландияи др.държави отварят ,но са над 70%ваксинирани,.....ние понеже сме големи гяволи,затваряме държавата !...20-25%ваксинирани ! .....Подкрепям зеления сертификат,др.е предизборна акция !
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната продължава!
78
0
 
11
 
! Отговори
Куршум за министъра1 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.. Хората НЯМАТ пари за Храна и дрехи, а Здравния министър иска българите да купуват и носят МАСКИ.Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, н.е.г.ри и китайци...
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато хората затварят и остават на улицата Румен Радев си прибира по 15 000 лв на месец заплата и не го интересува нищо.
76
1
 
8
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
Пускат арабите и н.е.г.рите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса.... А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ....
75
1
 
6
 
! Отговори
Куршум за министъра3 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.Тия мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци.За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБ.ИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците.
74
0
 
7
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
Абсолютно съм съгласен. Първо ще ни докарат до глад и мизерия обаче. Че сит човек на война ходи ли?
73
3
 
16
 
! Отговори
world war 3 преди 2 години
Хора, стЕгайте се, че май ни готвят война световните елити. Ще съборят цялата хартиена къщя само и само Китай да не станат първа световна сила. Нещата много по-глобални от локалните ни проблеми. Купувайте консерви, оръжие и заделяйте кинти :) Съвет: Не си купувайте новия айфоун :) На тея дето ще дизлайкнат коментара: Да той не е за вас, този коментар е за обикновените хора, които са 90% от населението. Въпрос: Вие 10те процента ли ще крепите икономиката ;) Реторичен е. Пакрай сухото гори и мокро
72
5
 
8
 
! Отговори
КАЛЕКО АЛЕКО преди 2 години
Радев е виновен с неговите зелени чорапи /летците между другото са с черни/, той е фигурант /когато трябва - диктатор/, той е ..... /тук слагайте каквото ви дойде наум/
71
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да работим със зелен сертификат. Не е по-добре, защото приходите ще са по-малки от разходите :). При 30% ваксинирани кой ще отиде на заведение. Дори и да отиде как ще се чувства - празно заведение, сервитьорите маскирани като чумави.. това е пълен абсурд. Просто някой иска да скапв световната икономика и го прави.. Затваряйте заведенията и ходете на село да сеете картофи че идат гладни години
70
15
 
6
 
! Отговори
маус преди 2 години
МНоооого плямпане много философстване много мнителност и вяра в популистки дивотии вместо едно боцкане със БЕЗПЛАТНА игла и край.Ноооо умния Българин обича да му е гадно и да прави противоположното на правилното а после се чуди що все на нас ни е най зле.
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само за днес във фейсбук групите за фалшиви сертификати си поръчаха над 7 000 човека, смятай къв бизнес за тия дето ги продават
68
1
 
10
 
! Отговори
панчо преди 2 години
Народ който за пореден път си заслужава агонията
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви фалити ви гонят.Който си има бизнес , клиенти ще си работи .Който си няма бизнес и при зелен сертификат и без зелен сертификат ще духа супата