Хванаха тийнейджър да превозва мигранти в Пазарджишко

По случая работи прокуратурата
21 окт 2021 20:09,
8
Хванаха тийнейджър да превозва мигранти в Пазарджишко
Снимка: Pixabay

Служителите на полицията в Пазарджик заловиха 18-годишен младеж да превозвa нелегални мигранти. Сигналът за това е подаден късно вечерта в понеделник.

Лекият автомобил, в който са пътували чужденците, е спрян край село Гелеменово. Служителите на магистрална полиция са установили, че той е управляван от 18-годишен жител на Ловеч. В автомобила е имало девет млади мъже. Установено е, че те са афганистанци, но нямат документи за самоличност.

В резултат на предприети допълнителни оперативни действия със съдействието на ОДМВР-Бургас са задържани двама бургазлии на 23 и 22 години с лек автомобил, които по първоначалните данни също имат отношение към транспортирането на мигрантите.

Още по темата
Във вторник сутринта в ОДМВР-Пазарджик бил получен сигнал за наличие на чужденци в района на 75-ти километър от АМ „Тракия“. В близост до магистралата органите на реда открили 34 лица без документи за самоличност. Оказало се, че това също са незаконно влезли на територията ни чужденци от Афганистан.

В района на ханче „Церово“ полицаите открили изоставен бусът, с който групата е превозвана по аутобана. На мястото бил извършен щателен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, а возилото е иззето. Задържани са двама столичани, съответно на 36 и 37 години.

Мъжете били съпричастни към подпомагане на чужденците да преминат през територията на страната.

Всички открити незаконно пребиваващи чужденци са транспортирани и настанени в специализирани центрове към Дирекция „Миграция“-МВР и Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет.

И по двата случая работата продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хванаха ли побойниците в София не нвмст да хванат никой
5
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Да се самоунищожи селачто с чужда пмощ!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Гърция за всеки мигрант дават по 8г затвор. У нас каналджиите ги пускат на другия ден. Никога няма да се оправи това блато и 18г пикльовции ще прекарват фесовее и забрадкии.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епа браво на младежа, ей напомня ми на мене си по време на войната в Сърбия, ей що контрабандно гориво се изнесе ей!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При незаконна сеч се използват тинейджъри, понеже не носят наказателна отговорност, но от друга страна са женени с деца.
1
0
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
10 човека у лека кола, значи 5 у багажника