Родители в шах - какво да правят с учениците вкъщи

Не искам помощ от държавата, на работа изкарвам повече, споделя майка на три деца
21 окт 2021 20:41, Красимир Ангелов
34

Родителите трябваше да реагират мигновено, след като стана ясно, че в няколко области учениците минават в дистанционна форма. Как се справят родители и деца при ученето вкъщи?

Крис и Калоян са в трети клас. Още в първия ден онлайн обучението не минава и без технически проблеми - ученици закъсняват, платформата дава грешки. Близнаците признават, че предпочитат да учат в клас.

"На училище ми харесва, защото по физическо навън играем топка, футбол, щом сме тук вътре няма какво да правим, само упражнения", споделя Калоян.

Още по темата
Бързата промяна на обучителната форма изненадва и майка им Розалинда. За да учат децата им у дома, много родители са принудени да взимат отпуски. "Те отпуските не са безкрайни", коментира майката пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В подобни случаи родителите могат да кандидатстват за държавна помощ. Розалинда обаче не смята, че това е от особена полза.

"Не мисля, че много хора ще могат да се възползват от това. В крайна сметка, човек като е на работа изкарва повече пари, никой не иска да е на помощи от държавата. Те са крайно недостатъчни, особено когато си с повече деца както моето семейство. Ние сме с 3 деца, ако разчитаме на помощи от държавата, това е абсурд просто", възмущава се Розалинда.

Все пак, тъй като децата са две, от училището осигуряват още един лаптоп.

А Розалинда споделя, че е благодарна, че детските градини продължават работа. В противен случай у дома трябва да остане и най-малкото ѝ дете, което е на 3,6 г. Това ще затрудни учебния процес на по-големите му братя.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 1 месец
До АнонименДа, знаеше се, но начина по който го направиха е абсурден. Организация никаква... Не е нормално в 5 следобяд да кажат, че всички училища са онлайн от следващия ден.
31
1
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
Да спрат да се чудят и на 14ти да помогнат на руския аватар да отпътува в небитието и да спре да трови живота на цяла България!Простичко и ясно!!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами като не искат в къщи,да постъпват в болница ли? Той,вирусът си действа без да пита
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на министър Денков, дори трябваше да ги пусне онлайн още преди 2-3 седмици! Отдавна се знаеше, че ще преминават онлайн, дори прекалено много се говори и изписа на тази тема, много странно как тези родители са изненадани, имаха предостатъчно време всеки да си намери решение, миналата година беше по същия начин. На никого не е приятно да сме в извънредна обстановка, но като се налага, това е решението.
28
4
 
3
 
! Отговори
Министър Председател преди 1 месец
Дреме ми. Да бяха се ваксинирали овреме нямаше сега да се чудят. Да правят каквото щат.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
mogat da gi prodadat na dimitrovgradskia pazar na gram, kilogram...na drobni chasti...na kub...na lice...
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"На училище ми харесва, защото по физическо навън играем топка, футбол, щом сме тук вътре няма какво да правим, само упражнения", споделя Калоян. Ето я истината- в училището ритали топка, а сега се налага и малко да поработят и да се научат да боравят с компютър, което в 21 век си е задължително.И как да нямат какво да правят- да отворят поне една книга да прочетат, но не са научени!Допреди 20 год. сами учехме, сами ходехме и се връщахме от училище,а сега някой родители само мрънкат и са в шах!
25
1
 
14
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Винаги ми е било странно защо учениците да не могат да си учат дами вкъщи, докато родителите им са на работа?! Аз като бях ученик от първи клас си ходе сам на училище, връщах се сам, учех сам, никой не му висеше над главата дали съм си написал домашните или дали съм си научил уроците и така бяха и всички останали.
24
1
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Дискотеките са забранени за деца до 18 год.възраст, в кафенета деца не съм виждал, относно моловете, едвали ще ходят целия клас, по 25 заедно. Хайде, спрете се с глупостите и да търсите под вола теле, тр.ол.ове пси.хя.сали! LOL
23
5
 
17
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
***, ако беше починал твой близък нямаше да плямпаш глупости наляво и надясно! Такива като теб са срам за обществото! Егоизъм и липса на добродетели в най-чист вид! Думите ти са не по-малко фашистки от това, против което лаеш.....!
22
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, големите деца? Най странното е, че след като до 18 години не се изисква сертификат могат да ходят в мол, по кафенета и дискотека, но не могат да ходят на училище. Безумия
21
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей, голямо мрънкане от първия ден, а странно какво ги правят тези деца през коледната и априлската ваканция? Имат учебници, имат тетрадки, че и лаптоп им дали от училището, да сядат и да учат, трябва да се научат да са по-самостоятелни, до колко години трябва да се дундуркат деца ученици?? После ставали джендъри, е ми ще станат, все хванати за полата на мама, калпазани.
20
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да питат Радев
19
8
 
20
 
! Отговори
шах и мат преди 1 месец
ами ше им обръщат внимание , ше ги възпитават , ше помагат в ученето . кофтито за родителите ше е че няма да могат по цял ден да са у фейсо .
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои започнаха да ги водят на работата си. От тези, които работят, де. Въпреки, че както става обикновено, докато те си гледат децата, основната тежест ще пада на останалите колеги.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно лятото какво ги правят. Или тогава родителите не ходят на работа? ___________________________ Лятото родителите се редуваме, че няма отпуски дълги към 3 месеца (начален курс). Няма баба, дядо. Плащаме безбожни пари за занималня. Но сега не сме в шах. Купихме лаптоп за детето за учене само. Предната година го научихме как да работи с него при онлайн обучение и то само си учи. Само снимаме писаното в тетрадките и вечер качваме в Тиймз. Проекти, продукти - също. И клипчетата по физическо.
16
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам утре да ги изпратим групово всички на топло в президенството.
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, ама то става ясно от текста, че за учениците училището е да ритат топка на двора. А вкъщи трябва и да се учи. Кое е по- доброто обучение?
14
6
 
22
 
! Отговори
. преди 1 месец
Ами оставяш го вкъщи *** да си учи и толкоз. Както и нас ни оставяха навремето.
13
5
 
12
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
Ми то в заглавието е една от идеите - да научат децата си да играят шах. А игра, от която научаваш нови неща, е най-доброто за едно дете.