Стефан Янев: Чакахме до последно, за да вземем мерки, няма натиск

Премиерът се надява те да са с хоризонт няколко седмици
Обновена: 21 окт 2021 17:19 | 21 окт 2021 16:52, Веселина Йорданова
312

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Чакахме до последния момент да обявим правилата, които подготвихме и това беше грешка, но се опитвахме в най-късен етап да вземем тези мерки. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на пресконференция в МС по повод въведеното изискване за зелен сертификат.
Още по темата
Той изрази надежда мерките, които определи като меки, да са временни, в рамките на няколко седмици и припомни, че през лятото ограничения нямаше.

България се намира в труден момент, момент на множество изпитания, които можем да преодолем само с общи усилия, подчерта премиерът.

По думите му изправени сме пред сериозни кризи.

Добре разбирам основанията за негативните обществени реакции и напреженията. Няма да се оправдавам, да, направихме грешки, и се опитваме да коригираме действията си, когато е необходимо, но и положителни стъпки, които ще се усетят след време, посочи той.

Янев подчерта, че българската здравна система е на границата на своя капацитет да се справи със ситуацията и да осигури грижа за нуждаещите се от болнично лечение.

Премиерът каза, че въведените от здравното министерство мерки не са самоцел, нито са под диктовката на външни фактори или от желание да се ограничават гражданите.

Това, което предприемаме в момента, като временна мярка, надявам се с хоризонт няколко седмици, е провокирано от необходимостта да запазим живота на българските граждани, защото алтернативата е да затворим държавата, по подобие на последиците от 2020 година, с които се справяме и в момента, подчерта Янев.

Той заяви, че е готов да понесе цялата политическа отговорност за това, но въпросът е дали заедно като общество можем да носим отговорност за своето настояще и бъдеще.

Призовавам за малко търпение, за разбиране и за повече солидарност, за да преодолеем настоящата ситуация заедно, заяви премиерът. Той подчерта обаче, че наблюдаваме ситуация, при която определени фактори се стремят да подкопаят политическата система, за да си осигурят предимство на изборите.

Заради това премиерът се обърна и към партиите с думите, че тези проблеми нямат партиен профил.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаха до последно и - като кучето на нивата.
241
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И корабът го чакахте до последно.Пълна липса на държава.Оказа се, че цяла България си умира да ходи по заведения, кина, театри и концерти.А хората *** като мухи, на първо място по смъртност.Видяхмте ви и приоритетите и управлението. Кръгла НУЛА!
240
1
 
0
 
! Отговори
смях преди 2 години
Тези на снимките отиват в затвора.Каква е разликата от Бойко,ДБ и Слави?
239
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наказателният кодекс сочи друго. Даже е предвидил затвор точно за такива случаи като принуда, манипулации и използване на служебно положение.
238
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние ще почакаме още малко- само до 14.11!
237
2
 
15
 
! Отговори
Без изненада преди 2 години
Радев и слугите му все чакат и нищо не правят !
236
2
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
На прехвлена круша не се ходи с голяма кошница.
235
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това управление счупи ***.
234
1
 
5
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
До асакръшка както е кръшкал на жена си!
233
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте сичко, само децата върнете в клас, иначе и тая година отиде
232
3
 
12
 
! Отговори
А преди 2 години
Къде бяхте до сега и не следяхте за спазването на наложените до момента? За да настроете пак хората и да се измъкнете по терлички, нали?
231
2
 
16
 
! Отговори
аса преди 2 години
а бе къде е *** деса го търси да го бие
230
2
 
14
 
! Отговори
Станка преди 2 години
Почакайте още малко, па се махайте
229
1
 
20
 
! Отговори
хаха преди 2 години
къде е дамаджанкюпека да арестува вируса че и той раздава пари предизборно
228
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще дойде видов ден и хората ще осъзнаят жестоката истина за некадърния кариерист Радев, но ще бъде късно! Инфлация, пандемия,бойно поле сме при война с Русия! Да й тежи на Нинова, че игнорира своите си хора и изнесе този...в президентството. Излъгаха русовифилите в БСП.
227
2
 
27
 
! Отговори
Янев, що за глупост? преди 2 години
Цяло лято уволнявахте лекари и всички, които заподозряхте в симпатии към ГЕРБ! Не само, че нищо не направихте, но и надробихте много глупости. Но...какво да се очаква от слугите на Радев? Най-ме изкефика харвардците, че ви изиграха така добре! Направиха си кампанията за новата партия.
226
2
 
23
 
! Отговори
Що така бе преди 2 години
Янев? Нали миналия месец при президента разравяше, че някъде в Европа имало едно вълшебно хапченце дето за нула време лекувало ковид 19 и това щяла да ти е стратегията? Как се извъртЕ изведнъж!
225
2
 
18
 
! Отговори
цв преди 2 години
то е ясно по броя на заразените и починалите,че сте чаааакали,изпуснахте всичко
224
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХахАХАХа, късни мерки демек закъснели мерки? Сега се борите да овладеете заразата, след като сте я изпуснали и то с безумни и нелогични мерки. Разнопосочност на всяко действие ... тотално противопоставяне на хората ... абсолютни некадърници са тия от служебното правителство. Като им свърши мандата, ще вдигнат банкет до небето и всяка година курбан ще правят... Нищо, ние сме си виновни за "избранниците".
223
1
 
5
 
! Отговори
Йокин преди 2 години
Нито НПК,ни Конституцията,ни нас/Вас,НИ БРЪСНАТ,ЗА СЛИВИ.