Военният министър: Ваксините изкореняват опасните болести

Георги Панайотов призова военнослужещите да се ваксинират
22 окт 2021 13:05, Красимир Ангелов
83
Военният министър: Ваксините изкореняват опасните болести
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Георги Панайотов призова военнослужещите от българската армия да се ваксинират.

"В битката срещу COVID-19 на първа линия този път са българските медици, които се борят заради нас. С този вирус трябва да се води непоколебима борба. Ваксините на този етап са единственият начин за защита. Сега е моментът и българската армия да послужи за пример на обществото, какъвто винаги е била като избере да подкрепи ваксинацията в България", призова министър Панайотов, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Той припомни, че България е една от първите страни в света, която прилага ваксини. За това принос има и българската армия. По време на Първата световна война населението в районите, където е оперирала българската армия, е било ваксинирано срещу едра шарка.

"През 1928 г. страната ни е една от първите в Европа, която ликвидира едрата шарка. В началото на миналия век сме една от първите страни в света, която започва да използва ваксини срещу дифтерит. България отново е една от първите страни, които прилагат БЦЖ ваксини срещу туберкулоза още преди широкото й въвеждане. Благодарение на ваксините са изкоренени редица обществено опасни заболявания, които са били бич за човечеството през всичките векове досега", подчерта министър Панайотов.

Той също така обърна внимание на медицинската статистика. Според нея 97% от настанените за лечение във ВМА не са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46 "а тези, дето ги обещаха, не идват." Не са "обещани", а "договорени" и първите трябва да "дойдат" 2023та, а не сега.
43
0
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Тоя продажен чиновник най-вероятно това за васкините го е научил в Щатите докато е бил там на високоплатена безметежна задгранична командировка. Там все на добри неща ги учат. За справка - крадливата Елена.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За васините е прав, но в конкретния случай има още две години до края на минималния срок за изследване на опасните дългосрочни ефекти - т.е. все още нямаме ваксина, а експериментална течност с неясни последици от използването й. И милиони задължени да узчастват в експеримента.
41
0
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Този нито е военен нито е доктор :)))
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в онлайн обучението питаха децата какво означава поговорката "Всяка жаба да си знае гьола". Ще пусна на детенцето тази статия за пример.
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свършиха ли проблемите с отбраната, че и този се изказа по здравето. Самолети няма, тези дето ги имахме започнаха да падат, а тези, дето ги обещаха, не идват. Няма да се кастрираме.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее, тия почнаха да стрелят по населението.
37
1
 
22
 
! Отговори
д-р хп преди 2 години
Айдеее...., тоз "юнак" стана спец по Вирусология!!! Е, че аз с кво съм по-лош от него в областа на вирусологията??? -))))))))
36
1
 
17
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Боже, каква любов струи от любимите ни властници! Да очакваме ли включване и от земеделския министър с призив към селскостопанския *** как да бъдат отговорни и да се погрижат за здравето и живота си, поне докато са в обора, хм?....
35
0
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
....Един по един, всички те попаснаха под властта на Саурон, но имаше и някои, които се опълчиха...
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как може? Кой е тоя?
33
0
 
26
 
! Отговори
Щом военнослужещите преди 2 години
ги "призовават", а не ги ЗАДЪЛЖАВАТ, направете си извода, колко Gнусна и MиRизлива е тая схема с ваксините! На никой политик по света не му стиска да подпише документ за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ. Използват банд Итски и реке Тьорски методи на принуда и изнудване. Основни бурмички в схемата е оная невест Улка фондерлайНен и абисинеца от СЗО-то. Господ бави, но не забравя!
32
0
 
6
 
! Отговори
Бай Хуаей(о) преди 2 години
До За двама истински: Да допълня, освен че са поемали отговорност в професиите си, те са демонстрирали ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОК МОРАЛ, който ги отделя от останалите хора в друга категория - тези, които ще седнат отдясно на Христа.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнаха като в Русия: "другаре, не е задължително, но хайде да не срамим Пратията, Отечеството и Вожда, че нали знаете какво става с посрамилите се, особено пред Вожда?" :)))))
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АТАКАТА ВЪРВИ ПО ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ, ОЧАКВАМ УТРЕ РАШКОВ ДА ПРИЗОВЕ МИЛИТАТА.
29
0
 
11
 
! Отговори
КЪДЕ Е БАТКО? преди 2 години
този защо не си е подал оставката, защото няКОЙ разбра ли дали за убития ст. лейтенант Тодор Манчев е установено КОЙ е възможния извършител или като с изтребителя трябва децата на офицерите да съдят държавата, въпреки че си има конкретни длъжностни лица, които са длъжни да ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ, а да не би хунтата на фърчилото може да бъде безнаказана
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините да, а препаратите срещу грип?
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде нема нужда, че и без това армията ни е една шепа хора! Още може да се намери клипа с ваксинирането на индийската армия как падаха и ги изнасяха.. Ама те са много, докато в нашата армийка ако изтрепеш такова количество хора просто ще изчезне!
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА РАЗКАРАМЕ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ!
25
2
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Аз съм с IQ 135 от Менса, но не съм убеден. Проверете всички факти, навържете нещата логически и ще си промените мнението. А може да прочетете 1984 на Оруел.