Военният министър: Ваксините изкореняват опасните болести

Георги Панайотов призова военнослужещите да се ваксинират
22 окт 2021 13:05, Красимир Ангелов
83
Военният министър: Ваксините изкореняват опасните болести
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Георги Панайотов призова военнослужещите от българската армия да се ваксинират.

"В битката срещу COVID-19 на първа линия този път са българските медици, които се борят заради нас. С този вирус трябва да се води непоколебима борба. Ваксините на този етап са единственият начин за защита. Сега е моментът и българската армия да послужи за пример на обществото, какъвто винаги е била като избере да подкрепи ваксинацията в България", призова министър Панайотов, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Той припомни, че България е една от първите страни в света, която прилага ваксини. За това принос има и българската армия. По време на Първата световна война населението в районите, където е оперирала българската армия, е било ваксинирано срещу едра шарка.

"През 1928 г. страната ни е една от първите в Европа, която ликвидира едрата шарка. В началото на миналия век сме една от първите страни в света, която започва да използва ваксини срещу дифтерит. България отново е една от първите страни, които прилагат БЦЖ ваксини срещу туберкулоза още преди широкото й въвеждане. Благодарение на ваксините са изкоренени редица обществено опасни заболявания, които са били бич за човечеството през всичките векове досега", подчерта министър Панайотов.

Той също така обърна внимание на медицинската статистика. Според нея 97% от настанените за лечение във ВМА не са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
А Радев преди 2 години
кога ще призовава и най -вече кога ще заголи ръчица да се ваксинира самия той - един фалшив герой.
23
1
 
15
 
! Отговори
За двама истински преди 2 години
Уста Кольо Фичето е заставал под построените от него мостове, защото е знаел, че те няма да паднат. Доктор Дженър е поставял първите ваксини срещу едра шарка пред свидетели - жители на селото, където е бил лекар. Той не е искал информирано съгласие от онези, които е ваксинирал, защото е знаел, че отговорността за ефекта от поставянето на неговата ваксина е негова и само негова. Разбира се, такава отговорност може да поеме само човек, знаещ, че това, което прави няма да навреди на пациентите си.
22
13
 
10
 
! Отговори
Почна се! преди 2 години
Военните са страхливи и затънали в кредити. Ще се пречупят лесно и ще отидат, за да си шатнат пфайзерчето под строй. Ченгетата обаче са по-смели и организирани. Склонни са да протестират, дори да блокират кръстовища. Да видим дали ще се опитат да сгънат и тях
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спондж Боб зелени *** и той да не остане по-назад.
20
3
 
0
 
! Отговори
istinata преди 2 години
da se dadat otelenia sniasno reglanentirani legla za speshnite sluchei i kolko kude ima v bolnica.niakakuv online otched da se durji da znaiat horata kude da idat ako ima neshto i eventualno ako se napulniat da znaiat che niama koi poveche da im pomogne ili v palatki neshto i gotovo.no pone shte se svurshi i koito iska iska koito ne iska ne iska
19
3
 
5
 
! Отговори
радеФ преди 2 години
браво другарю ! рапорт даден , рапорт приет !
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки интелигентен човек е наясно с това. Проблемът на тази държава, че интелигентните са около 20 30%. Останалото е "лош материал"
17
2
 
11
 
! Отговори
Фатмак преди 2 години
А да ми потъркаш Калашника не щеш ли бе слон !
16
1
 
4
 
! Отговори
istinata преди 2 години
vchera izmislih reshenie.samo dnes.bg trianva da go razprostrani.triabva kolektiven imunitet nali?prosto da datat kraen srok 6 meseca v koito jelaeshtite da se vaksinirat da go napraviat i danosvobodiat vsichki merki absolutno.razbira se da izlezesh v chujbina samo s test ili vaksina.tova e koito preceni i e negivo pravo che shte prekara virusa bez vaksina da go napravi.no da e napulno iasno s tova.nikoi da ne se moli nikoi da ne filosovstva.taka e nai spravedlivo.i da se svurshva
15
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да сме гладни и да умрем от недояждане, но да запазим вярата си и душите си! //// Те и ония в МАКСУДА, СТОЛИПИНОВО са на този акъл/манталитет. До там ли ще пропаднем?
14
2
 
20
 
! Отговори
Бай Хуаей(о) преди 2 години
"Ваксините изкореняват опасните болести": Утвърдените във времето ваксини (с/у морбили, тетанус, полиемиелит) - ДА. Тези "ваксини" обаче НЕ! Не заблуждавайте хората, това е фармацевтичен холокост - В БОЛНИЦИТЕ ВАКСИНИРАНИТЕ УМИРАТ НАРАВНО С ОСАНАЛИТЕ. Най-защитени са хората, които по п-п не се заразяват (да, има такива!), и прекаралите заболяването.
13
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 2 години
Този пил ли си е хапчетата? Явно служебните имат много сериозна директива от ЕС или ще им спрат фондовете, за да се надпреварват с подобни простотии.
12
7
 
4
 
! Отговори
Чук чук преди 2 години
Чувате ли кой почуква на вратата все по-силно и по-силно? Това е lockdown-а.
11
2
 
29
 
! Отговори
православен преди 2 години
Скъпи военни, полицаи и всички останали, не се ваксинирайте с еврейските ваксини каквото и да става! Това са отрови. Иначе след няколко години сте мъртви. По-добре да сме гладни и да умрем от недояждане, но да запазим вярата си и душите си! Бог да пази България! Амин!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя ***,с 5 минути слава ...военен и говори за медицина...скоро ще участва в модерен балет...е тва е
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живко. Да не би да си искал да напишеш дисциплинарно нарушение? Май наистина си Живко от Варна.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя запя глупости наизустЕдно е ваксина друго е експериментален препарат за които подписваш сьгласие тъи като не е преминал всички клинични испитания
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А милицаите когиж?
6
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се хаби господин министъре, *** няма да ви разберат. Те са готови да преплуват бурната дълбока река само защото мостът над нея им се струва не достатъчно сигурен
5
2
 
24
 
! Отговори
Граничар преди 2 години
Прилагането или неприлагането на експериментална ваксина не е въпрос свързан с функциите на министерство на отбраната. От вчера постъпват сигнали че кадровите военнослужещи са били карани в различни поделения да подписват декларации че в срок от две седмици ще се ваксинират с някоя от наличните ваксини. Заплахи е имало и за прекратяване на трудовите правоотношения. Това е абсолютно безобразие.