От „Александровска”: Все повече млади хора и деца карат тежък COVID-19

Д-р Атанасов: Ако ситуацията продължи да ескалира, може да има дефицит на екипи
23 окт 2021 10:46, Елка Василева
67
От „Александровска”: Все повече млади хора и деца карат тежък COVID-19
Кадър: Нова тв

Все повече млади хора и деца карат тежко COVID-19. Това обясни директорът на „Александровска” болница д-р Атанас Атанасов пред Нова тв.

Още по темата

„Докторите са подложени на голям психологически и физически натиск. Трябва отново да призовем хората да се ваксинират”, заяви д-р Атанасов.

„Нямаме нито един починал ваксиниран в болницата”, заяви още той.

Д-р Атанасов обясни, че в лечебното заведение има още свободни легла за COVID болни. „Над 30% от леглата в болницата са преструктурирани за COVID болни. От тях 35% са интензивни. Но те трябва да бъдат обезпечени и с персонал. Пренасочваме екипи от една клиника в друга. Ако ескалацията продължи на пандемията, може да има дефицит на екипи”, каза Атанасов.

От болницата са изготвили план за действие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Единственно - мангьров беше прав колкото и локдауни сертификати ваксини и всякакви дивотии да има докато вируса не обходи поне - 80 процента от населението епидемията няма да стихне
35
2
 
7
 
! Отговори
До руски консултант преди 2 години
Руски много си прозз брат. А знаеш ли колко има, които се излекуваха от вируса и починаха няколко седмици по късно от усложнения? Страшен хитрез не от ковид, а с ковид... И това те успокоява така ли? Баси глупавите хора...
34
3
 
13
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"Уважение към антиваксър не изпитвам" - Бау. Ще ти отговоря с един бакалски лозунг - "Уважение всекиму, вересия никому!".
33
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу, колко ме уплаши. А от обикновения грип, кой най-много го кара? А, междудругото къде изчезнаха всички останали грипове?
32
16
 
13
 
! Отговори
Абе малоумници преди 2 години
Колко да починали от ваксини? Колко от вируса? Колко ваксинирани? Защо говорите че от ваксината ще умреш? Познавам много ваксинирани и всички са си добре, но познавам хора които починаха от ковид или го изкараха толкова тежко, че не можаха да се възстановят...Стига говорихте лъжи!
31
1
 
18
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Някой да има неразбрал, че следва и локдаун, и ваксинация на децата? Мерси за информацията от тая сутрин, "Днес". Да не питаме само после "Що ги ручахме жабетата?"
30
9
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
80% от смъртните случаи са на починали С ковид, а не ОТ ковид ! Правило 1 в болниците - На всеки починал в болница задължително се прави аутопсия - бе умишлено премахнато, за да се нагнети безпроблемно ковид истерията!
29
0
 
14
 
! Отговори
Ронин преди 2 години
А иначе хубав уикенд на всички пожелавам. Всеки да пази себе си и околните колкото може, и дано се приключи този кошмар скоро. Болно ми е да гледам Родината в това състояние
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ГЕРП болницата не вярвам! Там всички са политически доктори, някои даже и без лекарски дипломи, но със сертификат от бившето БКП!
27
1
 
12
 
! Отговори
Ронин преди 2 години
До АнонименИнтересно, и ти имаш право. Доста си мисля по този въпрос, и да си кажа честно все едно сме на прага на гражданска война. Като комбинираме икономическите и политически проблеми, става майко мила много напрежение се е насъбрало, лошо.
26
18
 
15
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Ронин болниците пълни, икономиката срината. Нямам намерение да ги чакам да поумнеят. Уважение към антиваксър не изпитвам. Той "знае" много по-добре от всички и не може да осъзнае, че не е много умен. Ще им се подигравам колкото си искам. :D
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ронин "Разбирам те донякъде, но положението вече е толкова зле, че не виждам кое му е забавното. Хората са озверели и настроени един срещу друг" Това не е повод да оставим неграмотните да диктуват дневния ред.
24
2
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Имам колега които бе настанен в пирогов - похвали се , че на обяд минавал лекар да го нагледа пие ли си хапчетата
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО "Вирусът си е същия, не се е променил."Ко? А защо ли се говори за различни "варианти" на вируса? Хмммм.
22
2
 
9
 
! Отговори
Ронин преди 2 години
Разбирам те донякъде, но положението вече е толкова зле, че не виждам кое му е забавното. Хората са озверели и настроени един срещу друг, и такива провокации и от двете страни само влошават положението. Всички трябва да замълчим по въпроса с ваксините, и тогава всеки ще има време и енергия да помисли истински с главата си. Сега всичко е на инат. Хора, нека проявим въздържателност и уважение един към друг. Всичко ще си дойде на мястото.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 "А откъде следва, че доста от тях са с фалшиви сертификати? Интересна логика" Оттам, че в нормалнинте държави процента сред тази група е много по-нисък и оттам, че самите антиваксъри се хвалят наляво надясно, че си купуват такива. Колко пък да е "интересна"?
20
10
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
За високата смъртност са виновни единствено лекарите. Вирусът си е същия, не се е променил.
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процента на починалите от Ковид ваксинирани е под 5 ( и вероятно доста от тях са с фалшиви сертификати). ----///----- А откъде следва, че доста от тях са с фалшиви сертификати? Интересна логика.
18
11
 
6
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Ронин забавлява ме да се подигравам с антиваксъра. :D
17
1
 
11
 
! Отговори
Ронин преди 2 години
Бау, гледам те под всяка статия. Защо наливаш масло в огъня, не виждаш ли, че хората си имат мнение и за тях то си е правилно. Вече реалността е друг въпрос. Ама важното е тролене да има. Съмнявам се даже да си ваксиниран.