За сертификатите: "Информационно обслужване" отблъсна най-голямата кибератака в България

Осигурена била най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата
23 окт 2021 14:06, Елка Василева
82
За сертификатите: "Информационно обслужване" отблъсна най-голямата кибератака в България
Снимка: архив, БГНЕС

Инфраструктурата на "Информационно обслужване" АД успя да неутрализира над 400 враждебни кампании в рамките на последните три дни, съобщиха от дружеството.

На моменти зловредният трафик към Националната здравноинформационна система /НЗИС/ е надхвърлял 400 Gbps, което надвишава международната свързаност на държавата.

Безпрецедентната атака от типа "отказ от услуга" /DDoS/ към портала https://his.bg/ е достигнала в пиковите часове между 30 до 80 млн. пакета в секунда, което е затруднило достъпа на потребителите. Това е една от най-големите DDoS атаки, правени срещу България, се посочва в съобщението.

Компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно е успяла да отблъсне злонамерените атаки. Няма опити за пробив и намеса в системата и за изтичане на данни на потребители, заявяват от дружеството.

"Информационно обслужване" АД е българският национален системен интегратор на държавната администрация. Компанията изгражда, поддържа, развива и наблюдава работоспособността на информационните системи с национално значение. "Информационно обслужване АД" е основен партньор на държавните институции и изпълнява ключови проекти със стратегическо значение за България.
 


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Anonymous043 преди 1 месец
😃😃😃😃😃 Отблъснали сте ни к**а, просто сменихме целта..."Информационно обслужване" е новата ни цел, а за иззетата информация от там и всички държавни сайтове които "поддържа" се създава сайт, който много скоро ще бъде разпратен на всеки българин по имейл, отделно най-ценното също ще достигне до вас и по пощата...Подгответе кирките и лопатките, скоро ще има палежи, убийства и протести навсякъде в страната.. Ще се постараем всеки, дори и в най-малкото селце научи!Анархията е неизбежна!
79
0
 
2
 
! Отговори
дам преди 1 месец
То от DDOS атака може само един да спечели и после да каже : Ето видяхте ли на Радев хората ви спряха да не ходите на работа и не можаха да опазят сайта от който трябва да вземете документ за да работите. Дреме им на разните хакери дали ще се ваксинираме или не .... Постановките на тези палячовци стават банални
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На калпаво правителство хакери му пречат
77
0
 
2
 
! Отговори
Отблъснали?!:D преди 1 месец
Империята отвръща на удара. С тая статия искат да кажат, ей на вижте не сме толко неграмотни, само остава и ние да повярваме!
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога ще бъде отблъсната атаката срещу българите на президента и другата пoдлoгa кацата? Тоя така наречен "президент" съвсем ясно и точно предприе отявлен геноцид срещу нацията ни, като постави ограничения на тези които не искат да се бодат с отровите му, на тези които не искат скоропостижно да починат от инфаркт и инсулт и на тези които искат да имат поколение.
75
0
 
5
 
! Отговори
Нещо не разбрах преди 1 месец
как точно са "отблъснати" атаките? И към този момент сатанинското сайтче на президента не работи. Когато в една държава прогонваш специалистите и наемаш неграмотници на работа резултата е такъв. Така наречената "образователна система" е целенасочено наложена отвън с цел нацията ни да бъде неграмотна. Докато преди години се чудех как е възможно ученици от първи да учат сложни логически задачи, то сега изумях когато разбрах, че в 10 клас ще се преподават интеграли от виша математика, хахаха.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Австрия искат да затворят всички ненабодени по домовете им. В Канада - сертификат само с ваксина. 80 % ваксинирани, но силен натиск върху останалите. Наболи са децата до 15, години, сега искат децата 0-5 години. ТЕ МИСЛЯТ ЗА ЗДРАВЕТО НИ. Затова е всичко, нали?
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като ги гледам какви кукумицини и коремни калинки, барабар с баш дерибея са се снимали на сайтчето на Информационното, страх ме хваща.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въх то там един кадърен специалист няма само *** връзкари та по вероятно е скоро всичкода утече.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Току що се възгордях.
70
1
 
9
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 1 месец
Скоро ще ги сринат, няма да издържат дълго.
69
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 месец
ха ха - този arp flood дето е на снимката, трудно ще направи 80 милиона заявки за секунда :) :) : ) Прилича ми по-скоро на домашен рутер с 2 PC-та зад него :)
68
0
 
13
 
! Отговори
Qanon преди 1 месец
Работил съм за тия. 5 пари не струват.
67
1
 
4
 
! Отговори
Хасан хакеро преди 1 месец
Аз ко хакнем с 5 кила чук компютеро и Алах не мой го опрай,ама само тенеке две кила и файда нанай!
66
0
 
11
 
! Отговори
сал преди 1 месец
направо не си рабоше в доста големи периоди от време сайта. А щом успеват да го свалят с DDoS атака да дории и за 5 мин. тези от иинформациионно обслужване са за уволнение.
65
1
 
1
 
! Отговори
baionya преди 1 месец
До Blabla ми давай да те видим, хакни ги. Ако не си средно грамотен да го направиш, значи нямаш право на мнение по въпроса. Такива папа-гали като теб, дето си изключват компьОТАРА от големия бутон винаги се изказвате неподготвени ...
64
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Я кажете и ние как да се включим. :)
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо по участие и местоположение на търсенията подсказва,че не целия БРИКС е участвал за получаване на достъп до портала за теглене на образец както казаха преди,но дали с вписване запълнен под намек или просто заради бързината на услуга с отказ от нея заради тренировките по комкурентните сертификатите предлагани по конкурентни изисквания и ценоразписи.
62
4
 
5
 
! Отговори
Blabla преди 1 месец
Всеки един средно грамотен тийн може да вакне умрелите ви сайтове и системи. Као знам колко много монтажници и жичкаджии се водят IT експерти в държавната администрация, не се учудвам изобщо..Теа нищо не са отблъснали, лъжат!
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че хакнаха акаунтите на Юлия Висотская. :)А, да, и честит азерски газ, Европа! :)