Военните пилоти не получавали парите си за извънреден труд

Завеждането на искове срещу държавата не било прецедент
45
Военните пилоти не получавали парите си за извънреден труд
Снимка: БГНЕС

Не е прецедент завеждането на такива искове от военни пилоти срещу държавата. Не мога да отговоря на защо става така. Това се случва на всички пилоти, напуснали системата. Няма друг вариант да си вземат възнагражденията. Не е заложено в устава, коментара пред bTV Димитрина Попова, вдовицата на подполковник Валентин Терзиев, по повод на делото, заведено от името на загинали пилот за положения от него извънреден труд.

Става въпрос за близо 70 хиляди лева компенсация за 3 хиляди часа извънредни дежурства.

Още по темата


Попова коментира, че има много малко подготвени пилоти за охрана на въздушното ни пространство и затова се стига до ситуация, в която дават много извънредни дежурства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: пилотисктерзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
БЕН преди 2 години
РАДЕВ да даде 60 процента от заплатата си. Ще е напълно благороден жест.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дзивко, аз като съм на работа взимам заплата. Плащам осигуровки и данъци. Полета се плаща отделно. Защо се плаща дежурство за охраняване на небето? Това не е ли, всъщност, основната работа на всеки пилот?
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали десетина самолета са годни за летене. Излиза, че нямаме обучени 50-тина пилота, които в работното си време да са дежурни за летене/охрана. А не-обучените пилоти да поемат останалата работа. Има ВВС. Има висше училище. Сигурно излизат толкова пилоти всяка година. Е? Малко организация, се.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 Глей ся , спявка в следственото,че ще има ще има ,но Гешев от чакащ може би ще се окаже чакан. Сеш ли се ? Тогава ко прайм?
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никакви устави не определят трудови взаимоотношения. Не пишете глупости като не знаете. Трудовите взаимоотношения да на база Закона за отбрана на ВС и Правилника за прилагането му. Отделно с Наредба която регламентира допълнителните плащания. Не е вярно че не се изплащат тези пари поне във Военноморскитв сили. Изплащат се при напускане. Ще ви попитам щом не се изплащат защо се водят на отчет тези инзвънредни часове от бойно дежурство. Макар че за дежурството пилотите получават по 100лв а не 12.
32
4
 
1
 
! Отговори
В АРМИЯТА преди 2 години
трудовите отношения не се определят от кодекса на труда, аот уставите.
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре, как пък сега се сети за извънредни дежурста през минали години, покойният й съпруг не се е сетил, пък тя знае!Помнете ми думата, тази няма да миряса и следващите години постоянно ще има финансови претенции!
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази е абсолютна бесрамница, позори паметта на съпруга си! На всеки му ясно, че военните са изложени на рискови ситуации от които може да последва смърт. Ако беше загинал във война, пак щеше да съди държавата за нещо!
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от къф зор ни занимавате с военните пилоти, кой в България поучава заплащане за извънреден труд, а? Лекари, учители, мед, сестри? Който иска да получава заплащане срещу труда си да работи на час, като програмистите.
28
7
 
4
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 2 години
Не само че си е взел всичко, но и назначи любовницата си и то на два щата та да взима две големи заплати.За деса има за летците няма, а Гешев много много за не рови че ще го свалим от поста
27
7
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Радев получи ли парите за извънредният си труд като пилот?
26
5
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Тва функционално неграмотните сте навсякъде, 3000 часа извънреден труд не означава летателни часове само, влизат дежурствата, демек не лети но е дежурен, може да литне, може и да не, важното е, че е на работа
25
4
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
А питате ли се чиновниците в МО колко летателни часове имат и какви дивиденти вземат за това ? Как да имат летателни часове хората , като куцо кьораво и сакато лети за някои лев ? А пък колко ПАРАШУТИСТИ има .... от МО пак за някой лев ?
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какъв е техния извънреден труд по точно, бранят ли ни извънредно от летящите чинии?? А може би от полтъргайст??
23
8
 
5
 
! Отговори
Управление ала Радев преди 2 години
Парашутистът Радев прецака и летците.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОБИКНОВЕННА АРМЕЙСКА ПРАКТИКА. ПАРЕ НЯМА, ДЕЙСТВАЙ!!!
21
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шафиори на аероплани.
20
10
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
много неприятна персона само за пари мисли тя не е образец за нищо 12 год и синще съди държавата дъщеря и от първия брак вместо да продължи в университет щеражда изобщо неприятна история отвсякъде
19
6
 
15
 
! Отговори
Бацаран преди 2 години
А кой беше премиер през последните десет години? Чии бяха военните министри?
18
11
 
10
 
! Отговори
3000? преди 2 години
че тоя изобщо кацал ли е на земята ???? 3000 часа ..!!!! и то извънредните ??? а да кажат редовните колко са ???