България и Виетнам ще търсят нови възможности за сътрудничество

Служебният премиер се срещна с вицепрезидента на Виетнам
16
България и Виетнам ще търсят нови възможности за сътрудничество
Снимка: Правителствена пресслужба

Двустранните отношения между България и Виетнам се развиват възходящо и е налице потенциал за тяхното задълбочаване.Това заяви министър-председателят Стефан Янев по време на срещата му с вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан в Министерския съвет.

По думите му и за двете страни ще бъде от полза да търсят възможности за разширяване на зоните от традиционен интерес за икономическо сътрудничество.

В рамките на разговора беше поставен акцент върху възможностите за насърчаване на търговските връзки между България и Виетнам и на двустранните бизнес контакти, което ща даде благоприятно отражение и върху инвестициите. В отговор на проявения интерес от виетнамска страна относно възможностите на България за производство на суровини от хранително-вкусовата промишленост, на срещата беше изразено желание да бъде обменен опит в тази сфера и да се търсят нови възможности за сътрудничество, съобщиха от правителствената пресслужба.

Образованието и културата също бяха откроени на срещата като ключови сфери, в които България и Виетнам имат потенциал да задълбочат партньорството си. В контекста на 70-годишнината от установяването на двустранните дипломатически отношения, чествана през изминалата година, беше поставен акцент и върху значението на връзките между хората. Подчертано беше приятелството между двата народа и взаимното уважение, които имат богата история в продължение на повече от седем десетилетия.

Министър-председателят Стефан Янев приветства сключените през последните години основополагащи споразумения между Европейския съюз и Виетнам, включително в сферата на инвестициите и търговията, които превръщат Виетнам в модел за развитието на отношенията на ЕС с държавите от Югоизточна Азия. Българският премиер открои ползите за България и Виетнам от взаимодействието между ЕС и държавите от АСЕАН. Янев беше категоричен, че наред с това двустранните контакти на най-високо ниво трябва да продължат да бъдат все така активни, за да може двете страни да се възползват в максимална степен от ползите от задълбочаване на сътрудничеството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: виетнамСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
БКП преди 2 години
Вечна дружба с братски Виетнам!!! Бездомните кучета ще изчезнат!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиляди виетнамци са се образовали в България и са на високи позиции в родината си! Социалистическа България е инвестирала милиони в обучението и е помагала на тази страна, която има огромен потенциал и по стандарт май вече ни задминава... Най- големият строител в Ханой е завършил у нас- строи за милиарди- мащабите са други! Има мегдан за работа, но у нас амбиция няма и самостоятелна политика...
9
1
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
не знам, но аз виетнамците ви уважавам много, каквото може ще се помага от мен имате 6!
8
3
 
10
 
! Отговори
Виетнамец преди 2 години
Вашият прайм Министър май е забравил как ни депортираха от България преди години.
7
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да са махате от тука фааттмаци кухи! Свършиха се нормалните държави и тръгнахме с аборигени бизнес да правим.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно има голяма далавера в пустия Виетнам да ге. Кога беше СерГей пишман премиер, министър туристката щеше да кара богаташи виетнамци на почивка у нас. Вари го печи го, то комуниста едно си баба знае, едно си баба знае! Вероятно нещо с прекарване на дрога е свързана цялата история. Нещо от пътя на Копринката!
5
3
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Къде е Виетнам,къде е днешна изостанала България,и защо виетнамците ще си губят времето с нас?
4
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ми на кой са на Фандъкова :)))
3
1
 
1
 
! Отговори
аре преди 2 години
при джоланите си ходи
2
4
 
2
 
! Отговори
не преди 2 години
нямате тези не са ва6и
1
7
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Имаме бездомни кучета за износ