Притискат 10-годишно дете да плати дълговете на починалата си майка

Миналата година Юлия Ангелова загина край Созопол
26 окт 2021 20:55, Нели Христова
68

Миналата година Юлия Ангелова загина, след като бе блъсната от кола край Созопол. Сега 10-годишната й дъщеря, която все още не е получила наследството на майка си, е под натиск на съдебен изпълнител, който иска от нея да изплати 1200 лева, натрупани от сметки за парно към "Топлофикация".

Бащата на детето Цветелин Цеков внася молба, че на този етап те не са приели наследството.

Няколко дни по-късно обаче момичето получава още едно писмо, в което ги заплашват с дело.

"Парадоксалното е, че веднъж аз получавам такова писмо. Отговарям. Лично отивам и внасям в кантората на ЧСИ, че ние всъщност законово все още не сме приели това наследство, което е по опис, както трябва да бъде по закон", сподели бащата на детето пред Bulgaria ON AIR.

"Ние не отказваме, ще платим, но нека да го направим законосъобразно. В момента, доколкото виждам. имам 2 седмици, 14 дни. В противен случай ме очаква дело", посочи Цветелин Цеков.

Докато детето не приеме наследството, то не е длъжно да изплаща задължения на починалия родител, казва частният съдебен изпълнител Стоян Якимов.

"Докато не бъде извървяна тази процедура, изпълнителното производството няма как да продължи. В случая това е една особена закрила на детето, тъй като по този начин, като бъде определено имуществото на детето, което наследява, то не може да отговаря за задължения на наследодателя си със своето лично имущество", обясни Стоян Якимов от ЧСИ.

"Изпратени са две съобщения, тъй като има две изпълнителни дела и съдебният изпълнител е длъжен по всяко едно от делата да изпрати такива съобщения", добави той.

Дължимото може да се изплати разсрочено, като първоначално се погасяват 20 процента, а след това всеки следващ месец по 10 до изплащане на задължението. До три месеца обаче наследството трябва да бъде прието, като съдът може да удължи този срок с още 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая много ехидно изражение на лицето има. Не е добра жена и майка определено. Пари за почивка на море е имала, но не е завела там детето си с партньора си, а за погасяване на месечните си сметки и задължения не е " имала", Топлофикация, политиците и Държавата са били виновни, каква наглост и срамота от тези хора!
57
1
 
2
 
! Отговори
Спрете да плащате преди 2 години
Жалката Топлофикация явно освен на адвокати плаща и на *** да спамят, че трябва да им плащаме високите, лъжливи сметки за скапаната примитивна услуга. Топлофикацийо, не ти искаме "парното", не топли, а е скъпо, фалирай и всички нека спрат да им плащат на мафиотските изедници.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата отново чрез сълзлива история по медиите иска да предизвика обществен натиск за да избегне плащането на задълженията на бившата му партньорка! Хубавицата е имала пари за море и кръчми, но е нямала пари да си плати сметките? Ами както онази фирма дето погаси заема й, вместо да плюете законите, държавата, ББ и ГЕРБ, вземете и платете сметката!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До KPETEHA написалПолицая, настойник на дъщеря й за какво е? Аз ли да плащам и за нея? Който е е*ал, да плаща! Аман вече! Кой живее в този апартамент и ползва парно и топла вода? По соца един "брадчет" уреди родата. Хванаха го. Излежа си 8 години на наша издръжка и нищо. Той за 40 години не можеше да ги изкара тези пари. Беше си направил вярна и елементарна сметка.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе матреалеее! Не само в България на ГЕРБ, а в цял свят наследника НАСЛЕДЯВА и активите, и пасивите!!!! Това дете има НАСТОЙНИК!!!!! Няма как детето да плати, то е малолетно. Полицайчето, което се води биологичен баща ни прави цялата държава на луди калинки. Иска да се отърве от борчовете на половинката си и да получи застраховка въпреки смърт при безотговорно поведение. Дори детето не е искало да отиде с майка си на море, а е отишло при баща си. Кое дете отказва море? Само й вижте снимките.
53
1
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
*** си ти, НЕЩАСТНИКО! Като си съпричастен и толкова знаеш, тогава плати задълженията на починалата самотна майка! Преди да умре е била жива и е могла да плати задълженията си, ДЪРЖАВАТА, НЕЩАСТНИКО, НЕ Е ДЛЪЖНА да изплаща личните кредити,заеми и задължения на когото и да е било, включително и на тази самотна майка! Партньорът й , с когото е живяла на семейни начала да й погаси задълженията!
52
4
 
4
 
! Отговори
До KPETEHA написал преди 2 години
следното - по-долу........"Бойко Борисов ли е виновен, че тази самотна майка не си плащала с месеци задълженията си? Но пари за море има. Даже не е взела детето. Хайде, не обвинявайте нито Бойко Борисов, нито Румен Радев,нито Служебното Правителство за нечия лична безотговорност. Сметки и кредити не се плащат от държавата.".....как ще стане - ОТ ГРОБА ЛИ ДА ГИ ПЛАТИ? Мисли, преди да пишеш ДИBOTИИ!
51
3
 
10
 
! Отговори
Съпругът и детето му преди 2 години
да заведат дело срещу частния съдиа изпълнител - за психологически и финансов тормоз!
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно това е в основата на този спор,че Държавата не плаща сметките за услуги.Плащат ги сключилите договора за услугата,ако са живи А не наследниците.А че герберастите тълкуват Законите,като дявола Евангелието си е тяхна солидарна( опг-групова отговорност заради щетите нанесени на Държавата ),защото не са предотвратили чрез закон условията които могат да го породят,т.е. не са уредени чрез закон такива случа и,по време на тяхното управление.Затова и щетите от това са за сметка на Вожда им и сие.
49
7
 
8
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Бойко Борисов ли е виновен, че тази самотна майка не си плащала с месеци задълженията си? Но пари за море има. Даже не е взела детето. Хайде, не обвинявайте нито Бойко Борисов, нито Румен Радев,нито Служебното Правителство за нечия лична безотговорност. Сметки и кредити не се плащат от държавата.
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно Герберската Държава е пародия,защото освен в Конституцията и в Н.К. пише че отговорността е лична,а е солидарна само ако са извършени от граждани организирани в група.(по смисъл).Затова и отговорността на герберите е солидарна по смисъла на Н.К.И заедно с Вожда си,са солидарно отговорни за състоянието на Държавата ( за щетите нанесени от тях) след 12 години тяхно самодоволно управление.
47
11
 
6
 
! Отговори
До гост преди 2 години
Държавата не е пародия, не е длъжна да погасява неизплатени задължения и дългове на двойки, живеещи на семейни начала. И не се оправдавайте с това, че е била на море, преди тази неприятна случка, майката е имала време и средства да плати сумата, а не да задлъжнява чрез своята смърт партньора и детето си.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде в общите условия е посочено,че наследник на клиента,сключил индивудуален договор за услуга е длъжен да поеме задължение на наследодател бе умници,прости,герберски.Ако има някъде,такова условие то е противоконституционно и се счита за злоупотреба с права.
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много "майчински" е постъпила спрямо детето си, че даже го е задлъжнила, няма що.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37.Починалата,Бог да прости че я споменаваме,но тя от къде да знае,че като отиде на почивка щe я блъсне кола,че да си плати парното предварително.Това обстоятелство заедно с *** и е под линия- форсмажор.Така,че детето няма задължения.Бащата е длъжен да покрие задължението,но само ако е солидарно отговорен,доказано с подписа и на починалата,че има договор за услуга и че е поучена за предхождащ месец,т.е. че услугата е "консумирана",като задължение по партида.
43
2
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Не детето, а бащата ще трябва да плати сумата. Това е от приятелката му. Общо взето българска работа.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37.Починалата,Бог да прости че я споменаваме,но тя от къде да знае,*** като отиде на почивка щe я блъсне кола,че да си плати парното предварително.Това обстоятелство заедно с *** и е под линия- форсмажор.Така,че детето няма задължения.Бащата е длъжен да покрие задължението,но само ако е солидарно отговорен доказано с подписа на починалата че има договор за услуга и че е поучена за предхождащ месец,т.е.че е "консумирана",като задължение по партида.
41
4
 
13
 
! Отговори
гост преди 2 години
длъжникът вече не е жив и дългът му може да се нулира, тази държава е пълна пародияза такива случаи има застраховка живот която се прави когато вземаш заем , някой не си върши работата защото не му е изгодно и държавата да вземе да се сезира
40
0
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
При "мръсните" комунисти самотни майки и двойки на семейни начала не е имало. Комунизъм отдавна няма в България, така че напразно се хабиш от обвинения. А като си демократичен отворко, плати задълженията на тази самотна майка, мир на праха й.
39
7
 
3
 
! Отговори
от мръсни комундета преди 2 години
ДРУГО НЕ МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ