Ще се върнат ли децата в клас? Масово родителите не искат да ги тестват

Все повече ученици ще учат дистанционно
27 окт 2021 20:00, Красимир Ангелов
159

Ситуацията с коронавируса в България става все по-тежка и все повече области влизат в "тъмночервената зона".

Заедно с това скача и броят на учениците в дистанционна форма на обучение. От днес изцяло онлайн ще учат и децата във Велико Търново.

Няколко общини около Велико Търново ще се редуват да учат от вкъщи или в училище. По същия начин ще бъде и в Русе. Най-много ученици ще редуват обучителния режим в Пловдивско.

Още по темата
Промяна ще има и в Асеновград, както и в няколко общини в областите Бургас и Смолян. На фона на това, все повече родители отказват децата им да бъдат тествани в училище.

"Всеки ден може ли да се правят тестове? Ако е гаранция, че този тест ще държи 1 седмица, да. Но всеки ден...", каза Димитър Димитров.

"Няма да позволя да го тестват. То не е опитно зайче. Пък и цялата работа е един голям цирк", категоричен е родителят Анатоли Тодоров.

Някои училища вече са провели анкета сред родителите, за да разберат нагласите им.

"При анкетирани 224 родители, а нашето училище има 417 ученици, 84% от родителите не желаят децата им да бъдат тествани. 16% от родителите са съгласни. Най-голям % от тях са родители на първокласници, което значи, че те искат децата им да са присъствено в училище", посочи Кремена Кръстева.

А училищата продължават да търсят начини да върнат децата в клас.

"С малките ученици е по-трудно, но не и невъзможно да се работи. Тъй като нямат такава опитност, е нужно те да бъдат подкрепяни от родителите си. Това е затруднението при тяхното обучение, затова личното ми мнение е, че малките ученици трябва да са в училище", изтъкна главният учител в СУ "Йордан Йовков" Валерия Лавчева.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как ще обясните феномена Белгия? 90% ваксинирани сред населението от 12 нагоре. Днес е мор от новозаболели. Заради това се налага 3та ЗАДЪЛЖИТЕЛНА игла. Обсъжда се и ваксинирането на лицата от 5 нагоре с Пфайзер! Между другото, там правеха тестове на децата за да ходят на училище. Това на всякъде е първа стъпка. Никакви тестове и никакви ваксини и сертификати в училище. НИКАКВИ!
65
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как в цял свят децата учат с маски и ги тестват 2 х седмично? А учителите са задължително ваксинирани. Големи *** излязохте всички. Хората забравиха за пандемията , а ние тука мрем като мухи и пак не се научихте.
64
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали тези които трябва да четат тук коментарите от президента , мин. председателя, Кацаров и пр. величия виждат какво пише и каоментира народа и да се съобразява с това? Нали децата са бъдещето на страната, защо ги стресирате с разни текстове още от сега. От това няма да излезе нищо освен омраза към управляващите.
63
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато сме повече не трябва да позволяваме на ваксърите да ни тормозят, ако ги е страх да се крият, ако те бяха 80%, а не по-малко от 20 без фалшивите сетрификати щяха да кажат същото в такива страни вече се наблюдава този феномен, готвят се и превъзпитателни лагери в западните държави.
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карантинирайте ваксърите да не се заразят слд пандемията ще могат да излязат на безопастност.
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бясна: *** на врачка да ти лее куршум. Много си се стреснала. Ние не искаме да знаем как се чувстваш. Коментираме как да опазим децата от демоните.
60
4
 
25
 
! Отговори
учителка преди 2 години
Повечето учители категорично ще откажем да извършваме тестиране на учениците за ковид.Не защото ни е страх(поне мен със сигурност),а защото това задължение го няма в длъжностната ми характеристика,а и не съм медицинско лице.Нали никой не кара хигиенистката в училище да влезе да замества отсъстващ учител по математика или история,макар че теоритично може и да има някакви познания.Превърнаха ни в момчета/момичета за всичко.Стига вече!
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой зададе ли си въпроса какво ще ги правят евентуално направените тестове? Има училища с по 300 и повече ученика! Това са 600 проби с биологичен материал на седмица. Т.е. биологичен ***, който нямат право да изхвърлят в обикновена кофа за ***. Подлежи на специален режим на унищожаване, т.е. едни допълнителни пари, допълнителни обществени поръчки. А ние събираме пари и капачки за ковиози... На никой не му пука за децата! Осъзнайте се!
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52: Да. Разбирам от кютек. Искаш ли да се увериш лично?
57
3
 
4
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
До Вуйчо ВаньоТи за различни мутации на вирус чувал ли си? Това за глупостите ти каква възрастова група удрял вируса. А за това че си сертифициран би трябвало да се направи проверка за достоверността от компетентни органи.
56
4
 
10
 
! Отговори
баба яга преди 2 години
До Майка Ами...обучавай си го вкъщи, за да не го лишаваш от "висшето му право"
55
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите могат да се ваксинират срещу ковид, но не могат да се ваксинират срещу овчедушие.
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно казано, все повече си мисля, че децата ще научат повече от нас, вместо да ги пращаме при наследниците на д-р Менгеле за индоктринация. Просто трябва да се организираме по няколко семейства и да платим на нормални учители да ги обучават частно.
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милено ти ли си? Сина на твоя позната, дъщерята на позната на познатата ми. Айде стига вече. И аз съм бясна! Някакви 5 кокошки ще си позволяват да говорят от името на всички родители. Кой ви даде това право? Коя си ти, че да решаваш какво е полезно за здравето на моето дете? Какво казва закона за лицата под 18 г възраст? Кой носи отговорност? Ти ли ***? Кацаров ли? За моите деца аз и баща им носим отговорност. Точка. Ако трябва да защитя децата си, ще го направя. Пазете се от гнева на кротките!
52
2
 
7
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
До 6 Обучението е двустранен процес- преподаване и възприемане. И като няма кой да възприеме-това е резултатът. Не са виновни даскалите.
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бясната, *** си полекувай нервите. Никой не ти е крив, че си си набила инжекция, причиняваща бяс. От 1-2 месеца насам ваксизомбитата тотално откачихте - то ви обхвана логорея, то обиди ползвате, то квалификации, то емоции излишни. Ами никой не ви е карал да си тровите нервната система на сила. Сами сте ги решили.
50
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един иска едно, друг друго, трети нищо не иска. Така не може. Явно този народ не е дорасъл за демокрация. Май само от кютек разбира. Също като разни малоазийски народи. Ама първо ще се смали наполовина от собствената си глупост.
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани българският учител само това още не бяха го карали да прави, да изпълнява ролята на лаборант, хигиенист и т.н.Ще остане ли време за учени след залата процедура по пробвземане, обработка на резултати, последваща дезинфекция, проветрение и предаване на пологителните на родителите и въвеждане на резултатите им в системата?
48
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички ни писна от постоянните ви съчинения и неграмотни преписани "мерки" от братята ви - фашисти! Долу диктаторското управление и фашисткия режим!
47
5
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Абе ваксзомбита ай да ва питам нещо?2020та не беше толкова отдавна нали? Отначало казаха, че той тоя Страшен вирус е опасен само за хората над 60се нали?даже имаше час в магазините за пенсионери нали? Полека лека "вируса" стана опасен и за младите, а накрая за капак и за "над 12се годишните". Ми дайте да ги боцкаме още в утробата бе каттили! Мен не ме мислете, щото се ваксинирам всяка вечер,а и сертификат имам.Мислете за децата си!