Ще се върнат ли децата в клас? Масово родителите не искат да ги тестват

Все повече ученици ще учат дистанционно
27 окт 2021 20:00, Красимир Ангелов
159

Ситуацията с коронавируса в България става все по-тежка и все повече области влизат в "тъмночервената зона".

Заедно с това скача и броят на учениците в дистанционна форма на обучение. От днес изцяло онлайн ще учат и децата във Велико Търново.

Няколко общини около Велико Търново ще се редуват да учат от вкъщи или в училище. По същия начин ще бъде и в Русе. Най-много ученици ще редуват обучителния режим в Пловдивско.

Още по темата
Промяна ще има и в Асеновград, както и в няколко общини в областите Бургас и Смолян. На фона на това, все повече родители отказват децата им да бъдат тествани в училище.

"Всеки ден може ли да се правят тестове? Ако е гаранция, че този тест ще държи 1 седмица, да. Но всеки ден...", каза Димитър Димитров.

"Няма да позволя да го тестват. То не е опитно зайче. Пък и цялата работа е един голям цирк", категоричен е родителят Анатоли Тодоров.

Някои училища вече са провели анкета сред родителите, за да разберат нагласите им.

"При анкетирани 224 родители, а нашето училище има 417 ученици, 84% от родителите не желаят децата им да бъдат тествани. 16% от родителите са съгласни. Най-голям % от тях са родители на първокласници, което значи, че те искат децата им да са присъствено в училище", посочи Кремена Кръстева.

А училищата продължават да търсят начини да върнат децата в клас.

"С малките ученици е по-трудно, но не и невъзможно да се работи. Тъй като нямат такава опитност, е нужно те да бъдат подкрепяни от родителите си. Това е затруднението при тяхното обучение, затова личното ми мнение е, че малките ученици трябва да са в училище", изтъкна главният учител в СУ "Йордан Йовков" Валерия Лавчева.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и без това и в училище толкова успяват да ги научат, та спокойно могат да си спестят 13-те милиона за тестове и да си учат децата онлайн.
5
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са родителите да не искат да тестват днес искат да тестват децата им утре ще искат да ги ваксинират.
4
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви тестове по децата! Тоя път нема шега!
3
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няаправете пълен локдаун бе важни господа поне за две седмици онлайн обучение на всички ученици от 1 до 12 клас. Как учителя ще стане мед. сестра за да взима пробите от децата, слабоумни ли сте?
2
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не щем да учат онлайн,не щем да ги тестват,не щем да ги ваксинират,време е да дадете идея какво искате?Най вероятно пълно затваряне?
1
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат, ама не искат. Няма угодия