Ще се върнат ли децата в клас? Масово родителите не искат да ги тестват

Все повече ученици ще учат дистанционно
27 окт 2021 20:00, Красимир Ангелов
159

Ситуацията с коронавируса в България става все по-тежка и все повече области влизат в "тъмночервената зона".

Заедно с това скача и броят на учениците в дистанционна форма на обучение. От днес изцяло онлайн ще учат и децата във Велико Търново.

Няколко общини около Велико Търново ще се редуват да учат от вкъщи или в училище. По същия начин ще бъде и в Русе. Най-много ученици ще редуват обучителния режим в Пловдивско.

Още по темата
Промяна ще има и в Асеновград, както и в няколко общини в областите Бургас и Смолян. На фона на това, все повече родители отказват децата им да бъдат тествани в училище.

"Всеки ден може ли да се правят тестове? Ако е гаранция, че този тест ще държи 1 седмица, да. Но всеки ден...", каза Димитър Димитров.

"Няма да позволя да го тестват. То не е опитно зайче. Пък и цялата работа е един голям цирк", категоричен е родителят Анатоли Тодоров.

Някои училища вече са провели анкета сред родителите, за да разберат нагласите им.

"При анкетирани 224 родители, а нашето училище има 417 ученици, 84% от родителите не желаят децата им да бъдат тествани. 16% от родителите са съгласни. Най-голям % от тях са родители на първокласници, което значи, че те искат децата им да са присъствено в училище", посочи Кремена Кръстева.

А училищата продължават да търсят начини да върнат децата в клас.

"С малките ученици е по-трудно, но не и невъзможно да се работи. Тъй като нямат такава опитност, е нужно те да бъдат подкрепяни от родителите си. Това е затруднението при тяхното обучение, затова личното ми мнение е, че малките ученици трябва да са в училище", изтъкна главният учител в СУ "Йордан Йовков" Валерия Лавчева.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 месец
Не, няма да ги върнат. Ако заболеваемостта не падне, ще бъдем затворени всички.
149
0
 
2
 
! Отговори
Ам гъл преди 1 месец
До 144Ти прекрасно даваш "Съвети" но Ако Утре се окажеш в болницата но си "Ваксиниран" и какво всички ще са като теб Вакснати и ще Ви изкарат с "Фалшиви" сертификати защото им пречите да си отчитат "Бройките" на Зелките. Демагогията все повече набира сила. ТаПОУКАТА Е:Който копае гроб други, му сам ПАДА в негоДнес сме НИЕ УТРЕ СИ ТИ.Хора Искат да ни противопоставят едни на други НЕ се поддавйте защото това е Целта. Разделяй и Владей. Бъдете ХОРА.
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6. Изобщо не са за подценяване проблемите, които ще възникнат във взаимоотношенията на децата когато някое се окаже заразено! Знаете как децата се отнасят с тези, които имат някакви заболявания или изобщо са по някакъв начин различни и само трябва още един повод да ги настройваме едни срещу други! Със сигурност ще има пострадали деца!
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При цялата тази работа неизвестните са много, но само малка част от тях: 1. На колко още унижение можем да подложим българските учители, преди да ни теглят една? 2. Каква е ползата от файдата, след като децата така или иначе заразени и здрави вече ще са били в контакт? 3. Къде ще се изхвърлят всички тия плюнки? 4. След като тестовете свършат след месец, какво правим? Ще краднем още 13 млн, но този път от родителите? 5. Децата на училище ли ще ходят или на лаборатория?
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да обобщим: децата отиват на училище без да са яли и пили нищо, събират се заедно, плюят в пликчета, след това учителката слага реактив в тези пликчета, което отнема време от часа, после ако има положителен тест (който не е задължително да е верен) се отделя детето, нищо, че вече е прекарало достатъчно време с другите, ама нали трябва да симулираме дейност, и накрая учителката остава с една торба плюнки в пликчета, която ще си я носи някъде, неизвестно къде, защото е биологичен oтпaдък.
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не посягайте на децата, че тогава става лошо! Никой нормален родител няма да позволи детето да се тества повече от говедата! И поредната малоумщина да се вкарат децата в стаята и тогава да се тестват, ако има болно всички са заразени вече. Каква е алтернативната, да се тестват навън на студа? Неадекватни мерки никой не иска да спазва!
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Солидарни трябва да плащаме на Фейсбук сектантите не е правилно само те да се плащат обществото ни трябва да бъде солидарно с всеки идеоот
143
12
 
3
 
! Отговори
Ддд преди 1 месец
Да пуснат още един сертификат Който да е с отказ от безплатно лечение на COVID и да си трошат главите Фейсбук сектантите не вярващи на СЗО
142
2
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 1 месец
Българското общество има тежки еволюционни проблеми
141
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи, да обобщим исканията на колективния български гений: да няма ваксиниране, да няма локдаун, да няма зелен сертификат, да няма тестване, да няма дистанционно обучение. Нищо да няма, да се правим, че проблем няма. И да чакаме да видим какво ще се случи. Наистина гениално. Някои форумци непрекъснато наричат спазващите някакви мерки "овце" и твърдят, че мислели самостоятелно. Но по-овче поведение от гореописаното не би могло да има.
140
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Да бяха направили пълен локдаун за 2 седмици и почти всичко вече щеше да е приключило наполовина. Тия частични измишльотина само тупат топката.
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, в нормални общества, в които хората са взели мерки - ваксинация или стриктно спазване на мерки- е напълно възможно прилагането на такава мярка. В географските ширини където вирее ***, това звучи абсурдно. Та, предпочитам вкъщи и здрави.
138
12
 
9
 
! Отговори
Дони преди 1 месец
Ей вие разюзданите ,самозабрявилите се,нямате право да разнасяте заразата ,стойте си в къщи и каквото искате правете-разболявайте се,***, нямате право да търсите лекарска помощ,щом сте по-учени от тях.Стига с тия безобразя, за какви се мислите вие бе?Егати наглите,елемнтари дето се мислят за безценни.Това не можело,онова не можел,единствено може да правите това което ви кефне.
137
14
 
13
 
! Отговори
Тихонов преди 1 месец
Ами като не искате да се тестват, да си стоят вкъщи и да се обучават дистанционно 3 година, пък като станат в 12 клас ще се учат да четат и пишат.
136
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големият проблем е, че не се знае какви са последиците от заразяването с вируса, особено за децата. Затова трябва да опазим поне децата от среща с вируса
135
5
 
6
 
! Отговори
РиСт0 преди 1 месец
ЗА ТЕСТОВЕТЕ на децата се взима слюнка и затова НЕ ТРЯБВА ДА СА ЯЛИ ИЛИ ПИЛИ НЕЩО половин час преди теста!!! За децата по надолу пояснявам!
134
13
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Тестовете са просто плюене в пликче - и след това слагат реактива в него. Не разбирам щак това ще засегне децата по какъвто и да е начин!?! Опасявам се обаче, че парите за тестовете ще стигнат за не повече от месец. И 6лед това ще искат дй ги ваксинират - и така - всяка година.
133
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, излиза, че е по-добре за деца и родители вечна карантина. Пак имаме "здраво" дете сега, дето му нямало нищо и що да го тестват... та сме в карантина. Не сме били искали тестове... Ние пък искахме почти всички.
132
2
 
2
 
! Отговори
До Ивелина преди 1 месец
Ходи да си броиш въшките тогава.
131
1
 
11
 
! Отговори
До 126 преди 1 месец
То не само тук е пълно с "неграмотни алкохолизирани луузъри", цялата държава е пълна с тях, затова е и на дъното по всички показатели!