Протест на такситата, искат по-високи тарифи в София

Близо 2000 автомобила вече не работят заради ниските цени
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 150 шофьори на таксита са се събрали пред сградата на Столичната община и настояват за по-високи тарифи за превоз на пътници.

Близо 2000 автомобила вече не работят заради ниските цени, невъзможността за поддръжка на колата, да плащат данъци и да се грижат за семействата си, предаде БНР

Протестиращите таксиметрови шофьори казват, че в момента има отлив на клиенти. Те искат дневната тарифа да стане 1,15 лева за километър, а през нощта 1,32 лева. В момента те са 77 стотинки през деня и 87 стотинки през нощта.

Жълтите автомобили са паркирани на паркинга пред храм „Свети Александър Невски“. Движението не е затруднено и няма блокиране на улици и булеварди.

От 16 часа пред сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ протестът на шофьорите на таксита е заради исканата оставка на изпълнителния директор на агенцията Бойко Рановски.

Междувременно стана ясно, че се очаква в понеделник докладът за тарифите в София да бъде придвижен в Дирекцията по транспорт и да бъде разгледан на следващото заседание на Столичния общински съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: протесттакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са направо някакви икономически гении! Нямало клиенти и дай да качим цените. Гениално! Значи аз правя банички, а купуват само 2 на ден. Дай да вдигна цените все едно съм продал 20. И колко ще продам? Нула. Поне тия тарикати до 10 не могат ли да броят, че да смятат процент нормално? Втората най-презряна професия след политик. Клошар да си не е толкова срамно като да си бакшиш. Ми стани шофьор като можеш да въртиш геврек! Ей ги колко куриерски фирми има. Нещастници!
36
2
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Изобщо не им е намаляла работата, даже напротив - в последните месеци дори е трудно приложението да открие свободна кола за по-малко от 5 минути. Преди ставаше за секунди. Да не се правят на ощипани, че пазарът много бързо ще ги изрита.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак точно конкретни фирми "протестират", собственост на точно определени субекти и банки.
34
1
 
4
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Да вдигат, вече вдигнаха началната двойно. С тарифите, които искат 1км става 2.30 начална + 1.15 движение + 22ст престой - 3.67 - ама кой има дребни - 4лв. За 1км, който се минава за 2 минути. Същевременно над 25лв на месец, което си е 1лв на ден не могат данък. За дтугите може 10% данък, за тях и 1% е много.Да пуснат Юбер, като е толкова на загуба никой няма да иска, нали?
33
7
 
2
 
! Отговори
Лили преди 2 години
Докато злобеете, хората бачкат и изкараха по стотина лева! През щангата им е вашето мнение!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намалете броя на такситата на половина в София и ще имат работа, а не да се увеличават цените. По цял ден седят по седянките пушат, пият кафета, ядат и искат и пари да имат. Като не ги устройва да си намерят работа, но има една истина, че "всеки който го мързи да работи, става бакшиш."
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да фалират до един мама ви гладна и без това не давам пукнат лев на тези има си автобуси
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за. Нега вдигнат мените на такситата. И таксистите са хора и искат да ходят на Гърция лятото.
29
0
 
2
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Оправете си статията! Бакшишите искат вдигане на минималната тарифа! В момента няма таван на тарифите и всеки може да види това при копърките, които обективно погледнато също са законни. Бакшишите просто ги е яд, че има фирми, които возят на ниски тарифи, и искат държавата да накара тези фирми да ги вдигнат.
28
0
 
4
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Аз не разбирам като цените са в някакъв диапазон, защо не си вдигнат цените нагоре до тавана на диапазона! Всички карат на минимална тарифа и искат да се увеличи минималната тарифа!? Луда работа! Ами да им вдигнат цените бе! То и сега няма хора които да пътуват с тях, пък като вдигнат още цените направо ще се избият хората да ги ползват :)))))))))))))))))))))))))
27
0
 
6
 
! Отговори
Apple преди 2 години
Тези хрантутници не само да не вдигат цените, ами държавата да пусне метро през нощта, както и Uber - тогава можем и без таксита нацяло. Тея искат един курс да им е поне 20 лв.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като нямат работа защо петък или събота вечер не мога да си викна такси и защо така си избират курсовете и "вътрешни" не искат
25
1
 
14
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
Протестиращите таксиметрови шофьори казват, че в момента има отлив на клиенти. Въпрос - ако търсенето намалява, вдигаме ли цената или я смъкваме?
24
0
 
6
 
! Отговори
Манго преди 2 години
Не коментирайте, изкарвайте козите че се съмна!
23
6
 
6
 
! Отговори
Протестират преди 2 години
защото и те са хора и имат човешки нужди. Искат да си напълнят хладилника, да си изведат децата и жената на я да гледат някой филм на кино в събота, я някъде на заведенийде да хапнат. Нормалните неща. В случая хората не са виновни. Нито таксиджиите нито клиентите. Виновен е този който вдига цената на газта и тока.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви търговци! В момента имат отлив на клиенти, а искат да увеличат цените, което ще доведе до нов отлив на клиенти. Ей затова в България нищо не върви. Тук законите на икономиката не важат.
21
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 2 години
До Колко по-високиЗащото плащат.
20
0
 
4
 
! Отговори
сопола преди 2 години
накладохте ли зелето
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера ми се наложи да влезнах в едно такси, и не бях го правил от години. Та влезнах и излезнах, вътре смърдеше на ***. Никога повече, по-добре с автобус или пеша.
18
6
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 години
Българина иска да му е комфортно, ама ако може за без пари. Няма такъв филм