За какво ще се борят артистите в политиката?

Дяволът в политиката е в детайлите, смята Светльо Витков
Обновена: 28 окт 2021 10:33 | 28 окт 2021 10:30, Ния Христова
16
Все повече артисти влизат в политиката. Каква е мотивацията им и какво искат да променят? 
 
"Може би е странно една жена, която е представител на висше сюблимно изкуство, каквото е операта - да реши да се впусне в една такава политическа дейност. От 15 години извън кариерата си, живея в България, избрала съм тук да бъде моят дом и виждам какво се случва. Тази моя непримиримост се припозна в Кирил и Асен. Същото нещо, за което те се борят и възнамеряват. Трябва да се каже, че така не може да се продължава повече и с нови хора, че нещата трябва да се променят", каза кандидат депутатът от "Продължаваме промяната" Дарина Такова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Кандидат депутатът от "Демократична България" Николай Табаков пък сподели, че вече от 6 години е в политическия живот.
 
"Искам нещата да вървят напред. Мисля, че съм независим човек с характер и мога да съм в полза на политическата сила, която представлявам. Политическите ангажименти, които поемат "Демократична България" съвпадат с моите", подчерта той.
 
Кандидатът за президент от партия "Глас народен" Светослав Витков от 10 години е в политиката.
 
"Не вярвам на добри думи, пожелания и обещания. В политиката има две неща - власт и пари. В последното Народно събрание "Демократична България" си гласуваха заплатите, а след което бламираха предложението на Слави Трифонов субсидията да стане 1 лв. А преди това години наред обясняваха как субсидията е нещо много вредно. Има политическа реалност, в която има място за определени ходове. Политикът трябва да бъде дипломатичен, но не трябва да бъде мекотело. Кирил Петков и Асен Василев са много хубаво събитие в българската политика, но да не забравяме последните 2 избора. Слави Трифонов беше месията, който трябваше да оправи българската политика, а сега те се явяват новите месии", коментира Витков.
 
"Дяволът в политиката е в детайлите. Трябва много добре да се знае защо се извършва определен политически акт, което това не достига до публиката. Народът иска надежда, че нещо ще се случи. Но тази надежда си зависи от тях. Нека сега, който влезе в политиката, да си помисли какви решения ще вземе, защото в момент на криза е много трудно да оцелееш", категоричен е кандидатът за президент.
 
"Смятам, че имам визия и смелост, знам какво точно трябва да се направи, особено в зоната на класическата музика, на операта, сценичните изкуства, които в момента са в една беда. Много неща да се променят", заяви тя.
 
Николай Табаков добави: 
 
"Демократична България" никога не е подкрепяла идеята субсидията да бъде намалена, винаги сме били на мнение, че тя е важна. Моята кауза ще бъде творческият бизнес. Познавам стотици хора, които правят нещо с ръцете си и го продават."
 
"Нацията ни е толкова разединена, ние сме толкова разделени на полюсите. Не може да обединиш хора, които едвам кретат да си платят тока и храната, и в същото време хора, които не си знаят парите. Не може обединиш един човек, който има културата на рок музикант и един чалгаджията, за когото културата е скъпи коли, мутренски мускули, татуировки. След 20 години няма да има хора, които да могат да работят, ще има един обслужващ персонал, който няма да става за нищо", категоричен е Светослав Витков.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че държавата му е взела 80 % от всичко което е спечелил . Нямам думи колко безотговорно е била управлявана България от партиите на статуквото . Тука 10 % да плаща Киро гела върху милиони а народа 20 % ддс на храните е нормално за вишисти икономисти даже харвардски което в нормалния свят е абсолютно ненормално . Не стига всичко това ами и тия лешояди вместо да плащат данъци искат ние да им плащаме .
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У братските САЩ не можеш да натрупаш големи пари в кеш . Конкуренцията няма да ти го позволи,но ако все пак успееш ще ти ги вземат с данъци ако не ги реинвестираш в бизнеса си.Това е голям проблем за звездите в холивуд и спортистите в САЩ .Те няма как да ги реинвестират и им ги вземат с данъци. Например Майк Тайсън който спечели повече от 400 мил. накрая фалира с дълг от 40 мил. а в ,,бедна,, България всички тия чакат народа да ги издържа .Жерар Депардийо се оплака че държавата му е взела 80 %
10
0
 
5
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Кви артисти? Бухахах Хранилката е важна и това е. Излиза, че само аз и пейката пред блока не сме в някоя партийка да лаем.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова и Витков са достатъчно компроментирани, този Табаков и той явно или е идеалист или използвач...
8
0
 
5
 
! Отговори
Коста преди 2 години
Ще се борят да вземат по нещичко от бащинията, наречена политика!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театралната сцена е тясна за егоцентрици като тях.
6
0
 
9
 
! Отговори
Калин Вельов преди 2 години
За това ,че хвалеше ГЕРБ и Борисов,получи от министерството на културата 40хил.лв. за един тъпанарски клип за 4мин.Един човек със заплата от 1000лв.рсботи за тези пари близо 4години.Е,за това се борят
5
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не виждам къде намират надежда Дарина Такова и Светослав Витков за Кирил Петков и Асен Василев! Сигурно дипломите им от Харвард са достатъчни според тях - аз не бих нарекла на това политическо мислене! Дипломите са дипломи в икономиката, което не означава, че те са добри в политиката, а за мен не означава и че са добри в икономиката особено след като за няколко месеца при резерви над 1млн. лв. тези смешници са изтеглили огромен заем /или два даже!/..Нито единия, нито другия ми вдъхват доверие!
4
0
 
5
 
! Отговори
пена преди 2 години
Червената гнида Витков излази както за преди избори...
3
0
 
5
 
! Отговори
88 преди 2 години
Ама Витков, ти наистина ли се виждаш АРТИСТ ? Доста нахално е за теб - не знаем толкова години к,во си ? ! Не се самообиждай, младежо !!!
2
0
 
4
 
! Отговори
www преди 2 години
Тази госпожа май искаше и място на учител в елитно училище без конкурс! Тя знае да иска, ама не по правилата!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се борят с другите артисти...