Увеличение на психичните разстройства заради COVID-19

Това ще натовари психиатричната помощ за години напред
55
Увеличение на психичните разстройства заради COVID-19
Снимка: Pixabay

Заради COVID-19 се очаква сериозно увеличение на психичните разстройства, което ще натовари психиатричната помощ години наред, след като приключи пандемията, предупреди пред Нова телевизия директорът на Националния център по обществено здраве доц. Христо Хинков.

На всяко дежурство от Столичната спешна помощ получават сигнали за тревожни състояния, нервни кризи и панически атаки. Броят на тези обаждания се увеличава през нощта, отчитат от Спешна помощ.

Повечето от тези състояния, за които хората звънят на 112, са вследствие на COVID-19, отчитат го и психиатрите. А понякога психиката, много по-трудно се лекува от физическо заболяване или травма, казват специалистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К19 е престъпление срещу човечеството. Правителствата не търсят виновника и така се получава че са съучастници. Трябва да бъдат съдени и разобличени. Само така може да си върнем свободата. Поне донякъде.
44
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Колко са починалите от тези разстройства,ето това е интересно,но едва ли ще узнаем някога.Имам горчив опит...
43
9
 
3
 
! Отговори
Антиген преди 2 години
Антиваксърите имат това отклонение много време преди Корона вирусът да се появи. Така че да не ви пука за тях. Времето им е дошло.
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синът ми е психиатър.Майка му кардиолог.И двамата са ужасени от корона вируса.Нищо по-коварно и жестоко няма от Ковид.Синът ми с изненада открива че хора от здрави семейства без да носят наследственност развиват биполярни разстройства и шизофрении без да са генетично предразположени.Гадът вирус се настанява в лобовете на мозъка и започва да яде сивото вещество.Това го извади от научно списание.Страшното е че това продължава и след кто човек е здрав.Имаше научно обяснения защо човек губи обаняние
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агитиращи против ваксината искат реално безконтролно да заразяват здравите. Това е израз на изкривена политика. Навремето САЩ въведоха т.н. "права на човека" , за да подровят СССР, но и дума не казаха,че правата вървят в комплект със задължения. След почти 50г. натрапване на права за първи път се оказа,че имаме и задължения към обществото, но доста хора не се оказаха подготвени за това.
40
0
 
8
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
психически вирус е опасен, защото тотално уничтожава психиката и вътрешния святдопуснеш ли това вътре в себе си последствията са не предсказуеми,а не това жалко смотано ковидче е проблема..
39
15
 
3
 
! Отговори
До дедо преди 2 години
Ако го нямаше това "мачкане" сега по 4-500 българина щяха да умират дневно. А останалите щяха да си чакат реда натъпкани в кръчмите в щастливо неведение да си менкат бацилите. Всички държави успяха да се справят някак, само ние хем умираме най-много, хем ще ни затворят отново, хем накрая задължително ще ни ваксинират. Made in Bulgaristаn
38
5
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Еиии какво ли не причини тоя ковид бе То за това Славия би а пък Левски падна за ЦСКАто да не говорим
37
2
 
30
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Не е ! Не е заради бацилот , а заради тормоза на пропагандата и ежедневните " положителни " новини , които мачкат хората и тяхната психика от 2 г насам !!!
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вччера питам един ром какво ще каже за кода и той каза:- Като пусна телевизоро има ковид, като го спра няма ковид.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36. Не, изпростяването и изкукването са си присъщи на населението от мнооого отдавна. Просто сега излизат наяве.
34
7
 
28
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Антиваксърите са антиковид на практика и по принцип те помагат на хората да не психясат, защото го надъхват че вируса не е толкова опасен. А виновни за психичните разтройства са медиите и математиците които обясняват как ще мрем. Да си боцнеш една ваксина по-принцип е най-лесното, но както де вижда ваксините не решават проблема
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак в България смъртността е най-висока в сравнение с цял свят и е нормално хората да от качат, само при мисълта какво ще им се случи. Българска болница, реанимация, маркуч в гърлото, смърт. Катастрофирала икономика и неграмотните българчета са допълнителните подробности. А за българите ваксината не е решение,всички знаем това.
32
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите денонощно облъчват хората как някой си искал да ги чипира, да ги проследява, да им сменя ДНК -то, да ги стерилизира, световният заговор, конспирация.....и да , има бум на психичните разстройства.
31
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заявяваш на разбираем български, че няма да се ваксинираш, при което вакърите налазват форумите и от сутрин до вечер крякат "ваксинирайте се, ваксинирайте се!". Това тяхното ако не е психично разстройство, не знам какво друго може да се нарече.
30
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките и медиите накараха хората да изкукат
29
7
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Кой знае жена ти колко е изперкала в момента сигурно и тя е заключена в мазето. А ти пишеш коментари под статия за Ковид
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напомпания на снимката циври за друго.
27
1
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Виждам че пишеш под статия за Ковид. Значи хем четеш новини хем си вътре в джаза. Не работи съвета ти върху самия теб май
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Сидеров нищо му нема.Поне така ми изглежда.06