Везиева очаква огромен обем искания срещу актовете на Петков

Доколко справедливо и доколко с резултат е друг въпрос, заяви министърът
Обновена: 31 окт 2021 22:43 | 31 окт 2021 22:10, Веселина Йорданова
87

Все още не е готов анализът, който прави икономическото министерство, кои актове на бившия министър Кирил Петков могат да бъдат оспорени в съда.

"Решението на Конституционния съд не отменя автоматично актовете на министър Кирил Петков, тъй като неговите актове са свързани със специфични закони, поради което не стават автоматично нищожни. Особено актовете, които са на колективните органи, така че към момента са стабилни. За да имаме оспорване на акт - трябва да имаме съдебна процедура. Да, аз възложих след решението на КС екипът да направи анализ", каза служебният министър на икономиката Даниела Везиева в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

По думите й досега такъв прецедент не е имало и тя очаква огромен обем от такива искания. "Доколко те са справедливи и доколкото те ще доведат до някакъв резултат, това е различен въпрос", посочи тя.

Служебният министър на икономиката коментира и протестите на част от бизнеса срещу "зеления сертификат" с думите, че напоследък всичко придобива политически привкус.

"Идеята на служебния кабинет е да не стигаме до пълен локдаун, защото това тотално ще срине икономиката и ще е верижна реакция. Бих призовала всеки един гражданин на страната да носи личната си отговорност, защото това дали ще се ваксинираш или не - е въпрос на лична отговорност. Няма кой да ни задължи, няма как това да се случи, това е както в България, така и в цял свят. Но тук го приемаме като рестриктивен метод, като нещо, което би ни дало възможност да работим. Ваксината промени нашето мислене, тя промени начина ни на живот. Колкото по-дълго се съпротивляваме, толкова по-дълго ще стоим назад", каза още тя.

Везиева поясни, че тестът за антителата е оспорван и причината да не бъде част от заповедта на министъра е не защото правителството няма такова желание, а защото това са практиките и правилата в рамките на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До само да вметна Без празни приказки, БСП! Този "мъж" Петков не е извадил нито една "кирлива" риза на Герб! Или говори с факти, т.е. какви кирливи ризи на Герб е извадил "този мъж" или веднага те обявявам за манипулатор! См.еш.ни.к! БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
72
0
 
3
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ! преди 2 години
ТЕ СА "ЧЕРНА КУТИЯ"---ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ, И СЕ КОНТРОЛИРА ОТ НЕИЗВЕСТНИ ТЕХНИЦИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!...ЗА ДА ИМА "ЧЕСТЕН ВОТ"---БРОЙТЕ КВИТАНЦИИТЕ В КРАЯ НА ИЗБОРНИЯ ДЕН И ЗАПИШЕТЕ РЕЗУЛТАТАТ В ПРОТОКОЛА!
71
0
 
5
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Егати държавата, щом аз съм министър.
70
4
 
2
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
Бъдете сигурни,че това е дюш еш за ГЕРБ! И съм убеден че Групировката ГЕРБ,ще се възползва МАКСИМАЛНО от този "казус"! Та този млад мъж Кирил Им изкара една част от кирливите ризи и обезкости с факти и цифри ГЕРБ! Нещо което 12 г никой не можеше да погледне в тях!-:) И въпреки всичко,този млад мъж,с ПП ще диша във вратовете на ГЕРБ на тези избори!-:) Успех Кириле!
69
1
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
До тцтц Я "призови" Трифонов първо да възстанови 230 милиона за ялови избори по новия му изборен закон, замислен от друсани мозъци и подписан на коляно, с указ от последната минута, издаден от вманиачен изтрещял за власт Чорап. И помисли дали парите са "изядени" за Хемус или от чалнатия чалгар, дето все не му стига подкрепата, дето си я купува с нашите данъци. А Киро-ме*тата само диша на Слави праха от бронирания джип
68
2
 
6
 
! Отговори
12345 преди 2 години
КАК МОЖЕ И НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ТОВА ЧОВЕЧЕ КИРЧО ДА ЗАСТАНЕ СРЕЩУ МЕН И С ИЗКЬЛЧЕНА СТОЙКА С ЧУПКИ В КРЬСТА,И ДА МЕ ЗАНИМАВА С ЗАПЕНВАЩА УСТА ДА МИ ГИ РАЗПРАВЯ ЕДНИ ВРЕЛИ НАКИПЕЛИ ,И АЗ ДА ВЗЕМА ДА МУ ВЯРВАМ НА ЛЬЖИТЕ ,А БЕ ХОРА КЬДЕ ВИ Е АКЬЛА ЧЕ ВЯРВАТЕ НА ТОЗИ ***.
67
2
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
До С дълбоко прискърбие--сега е ред на радев и киро канадеца и т.н. Но те ще бъдат изхвърлени, даже и да фалшифицират изборите, януари-февруари ги чака пенсиониране/заминаване обратно по чужбина.
66
1
 
6
 
! Отговори
Ъпсурт преди 2 години
До Анонимен - Точно ДПС, дете на БСП няма как да е партьор на герб. Никога. Само инсинуации да заблуждават глупаците.
65
0
 
5
 
! Отговори
Аха преди 2 години
До Гошо- дай да видим "доказателствата" и ние да повярваме.
64
1
 
19
 
! Отговори
БГ реалност преди 2 години
Радев и Киро ви показват нагледно, какво е корупция и дебелоочие на най-високо политическо ниво, както и тотално незачитане на Конституцията на РБ. Ако им се се размине , чл.313 и чл.308 от НК отиват директно в дупката на нужника заедно с конституцията , където е записано че България е ПРАВОВА държава.
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юлиан Попов беше служебен министър на околната среда и водите, назначен от Росен Плевнелиев също беше с двойно гражданство още от 1994 година и така не се отказа от него. Би било редно да се разгледа и този случай, макар и със задна дата.Иначе просто става въпрос за двоен стандарт при спазването на Конституцията и използването на казуса с предизборна цел.
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ЛЪЖЕЦА!
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказани фалшификатори могат ли да участват в избори?
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази да не би да иска да му съчувстваме?
59
4
 
24
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Источи Язовирите и назначи АВЕРИТЕ си във всевъзможни дружества и бордове излъга,че е завършил ХАРВАРДСКИ УНИВИРСИТЕТ....Е НАИСТИНА----- КИРО ЛЪЖЕЦА му приляга....да не споменавам в колко лъжи го хванах с неговия приобиотичен бизнес.
58
3
 
17
 
! Отговори
Мда зле е работата преди 2 години
Ако тоя медиен проект на мутрите и задкулисието вземе, че ни управлява, продавам всичко и се изнасям от тая *** държава! В Румъния стана същото. Преди години Кьовеши взе да вкарва в затвора мутри и всякакви държавници и се случи следното, изгониха я от позицията главен прокурор в Румъния по същата схема и със същия натиск, както сега прави задкулисието с нашия Президент и тяхната медийна партия. Никога няма да разбера техният успех! Как и защо им гласува доверие народа? Слепи ли сме? ***????
57
19
 
6
 
! Отговори
Очаква преди 2 години
Очаква се и огромен брой гласове за Петков и пълно премахване на корупцията в законодателната власт.След 5-6 години и корупцията в Съдебната власт и Прокуратурата След 10г България ще е като в Сингапур.
56
4
 
22
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Въпреки,че видя ББР е печеливша и излъга поне 50пъти ,че ПЕЕВСКИ е имал кредити там пак продължава в студията да облъчва НЕ-ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ В ТАЗИ ОБЛАСТ.... В ЕС ,КИТАЙ И ЯПОНИЯ вкарват в затвора веднага за лъжата ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО, но на държавна длъжност. Но в БЪЛГАРИЯ ги каним на раздумка при ЦЪНЦАРОВА.
55
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И правилно ще има искове. След като е заемал поста незаконно, актовете му са нищожни.
54
20
 
3
 
! Отговори
Задръж преди 2 години
Докато Киро Лъжеца стане министър- председател. После ще смени кКонституцията и пак ще си ги върне отменените решения- съдът както се размотава няма нужда и да ги оспорват. Победителите не ги съдят.