Везиева очаква огромен обем искания срещу актовете на Петков

Доколко справедливо и доколко с резултат е друг въпрос, заяви министърът
Обновена: 31 окт 2021 22:43 | 31 окт 2021 22:10, Веселина Йорданова
87

Все още не е готов анализът, който прави икономическото министерство, кои актове на бившия министър Кирил Петков могат да бъдат оспорени в съда.

"Решението на Конституционния съд не отменя автоматично актовете на министър Кирил Петков, тъй като неговите актове са свързани със специфични закони, поради което не стават автоматично нищожни. Особено актовете, които са на колективните органи, така че към момента са стабилни. За да имаме оспорване на акт - трябва да имаме съдебна процедура. Да, аз възложих след решението на КС екипът да направи анализ", каза служебният министър на икономиката Даниела Везиева в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

По думите й досега такъв прецедент не е имало и тя очаква огромен обем от такива искания. "Доколко те са справедливи и доколкото те ще доведат до някакъв резултат, това е различен въпрос", посочи тя.

Служебният министър на икономиката коментира и протестите на част от бизнеса срещу "зеления сертификат" с думите, че напоследък всичко придобива политически привкус.

"Идеята на служебния кабинет е да не стигаме до пълен локдаун, защото това тотално ще срине икономиката и ще е верижна реакция. Бих призовала всеки един гражданин на страната да носи личната си отговорност, защото това дали ще се ваксинираш или не - е въпрос на лична отговорност. Няма кой да ни задължи, няма как това да се случи, това е както в България, така и в цял свят. Но тук го приемаме като рестриктивен метод, като нещо, което би ни дало възможност да работим. Ваксината промени нашето мислене, тя промени начина ни на живот. Колкото по-дълго се съпротивляваме, толкова по-дълго ще стоим назад", каза още тя.

Везиева поясни, че тестът за антителата е оспорван и причината да не бъде част от заповедта на министъра е не защото правителството няма такова желание, а защото това са практиките и правилата в рамките на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
18
 
! Отговори
Да преди 2 години
Всяка партия над 14% ще е достатъчна за коалиционен партньор на ГЕРБ
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28% ГЕРБ и 14% ДПС ще е достатъчно да се направи кабинет, гласувайте за БСП, а не за ПП
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН, ИБГНИ и ДБ са в амок от партията на Киро и Асен
50
0
 
15
 
! Отговори
Обединение преди 2 години
ЦИК ще брои разписките от машинното гласуване, ГЕРБ, БСП и ДПС заедно подкрепят идеята.
49
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ГЕРБ може да върне нормалността в държавата
48
6
 
7
 
! Отговори
Инфо преди 2 години
Стрина Везиева е била зам. министър на Баце.
47
6
 
3
 
! Отговори
2САЩ ни оставят паса преди 2 години
Който щете изберете , не решавате вие за зеления пас, за нищо. Ковида го доказа !Политиката на всички е една ,каквото кажат господарите от Козяк 16.Така е в цяла Европа. С тези кодчета ви кааха че ставате стока ,като стоката в магазина!
46
24
 
5
 
! Отговори
С дълбоко прискърбие преди 2 години
ГЕРП УМРЕ БРАТИНЬО. КСС в траур.
45
4
 
2
 
! Отговори
Сакън, недей преди 2 години
Само да не отмени зелените пашпорти.
44
16
 
3
 
! Отговори
САЩ ни оставят паса преди 2 години
Гласуваш за ГЕРБ получаваш Херо МустафаГласуваш за ИТН получаваш Херо МустафаГласуваш за БСП получаваш Херо Мустафа Гласуваш за ДПС с разрешение отХеро Мустафа получачаваш ПППП защото ГЕРБ са вече стара дъвка и трябва да се смени с нови муцуни като Кирчо и Кокорчо. Радев е прекарал и се обучавал вСАЩ в тяхни училищаи бази , синът на Корнения Нинова работи при Голдман Сакс една от най големите ев/.р/ей/ски банки управляваща световните капитали още ли вярвате че Русия стои зад БСП? Държавата ни отдавна е продадена на САЩ чрез заемите ни към световната банка и МВФ.Всичко е театъ
43
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд и затвор за лигльото Кирил Петков!
42
1
 
6
 
! Отговори
Спиро преди 2 години
Като гледам Щатите, Англия, Италия към такъв локдаун са се засилили, та чак наскоро махнаха всички ограничения и забравиха за вируса.
41
8
 
2
 
! Отговори
Ох Везиева преди 2 години
И ти си наясно с живота, вселената и всичко останало. А да..и с ползата от ваксините несъмнено, нищо че силно ваксинираните държави и те вървят към локдаун. Но разбира се се придържаме рестриктивно към определени Европейски директиви!
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тия "умните и красивите" изглежда си мислят, че само да кажат, че "според тях" нещо е "несправедливо" то става 1) законно и 2) несправедливо. АБе, ПРЕСТЪПНИЦИ СТЕ, бе, не разбрахте ли, че ви виждаме? Дйдохте със черен ПР и лъжи, но видяхме, че при вас всичко се доказва с факти и сте за ЗАТВОР. Може и несправедлив, от нас да мине. Вашите представи за "справедливост" са консултирани само с престъпления.
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Промяната" на Радев и ДС е да се нарушават законите и Конституцията. А спомняте ли си с какви лозунги дойдоха?
38
19
 
5
 
! Отговори
червен каскет преди 2 години
До Анонимен 42 "По-добре престъпник и нарушаващ Конституцията излъскан червен калпак, отколкото най-добрия политик в България за последните 85 години"
37
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре образован човек с канадско гражданство , от крадлив еднокнижник с българско .
36
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царя беше с испанско и сега е , Станишев беше с украинско , а Луканов с руско . Само някой , ако пречи на статуквото е проблем канадското . За оня барселонският , дето ограби държавата да не говорим .
35
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е платил и корумпирал магистрати за да не го вкарат в затвора. Лично президента назначи комуниста янаки за конституционен съдия за да го пази. Корупцията и престъпността е явна и нагла.
34
7
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕ ЧАКАТ преди 2 години
Кога най-после ще се самосезира прокуратурата срещу Кирил Петков за престъпление по чл. 313 и чл.308 от НК ???