Везиева очаква огромен обем искания срещу актовете на Петков

Доколко справедливо и доколко с резултат е друг въпрос, заяви министърът
Обновена: 31 окт 2021 22:43 | 31 окт 2021 22:10, Веселина Йорданова
87

Все още не е готов анализът, който прави икономическото министерство, кои актове на бившия министър Кирил Петков могат да бъдат оспорени в съда.

"Решението на Конституционния съд не отменя автоматично актовете на министър Кирил Петков, тъй като неговите актове са свързани със специфични закони, поради което не стават автоматично нищожни. Особено актовете, които са на колективните органи, така че към момента са стабилни. За да имаме оспорване на акт - трябва да имаме съдебна процедура. Да, аз възложих след решението на КС екипът да направи анализ", каза служебният министър на икономиката Даниела Везиева в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

По думите й досега такъв прецедент не е имало и тя очаква огромен обем от такива искания. "Доколко те са справедливи и доколкото те ще доведат до някакъв резултат, това е различен въпрос", посочи тя.

Служебният министър на икономиката коментира и протестите на част от бизнеса срещу "зеления сертификат" с думите, че напоследък всичко придобива политически привкус.

"Идеята на служебния кабинет е да не стигаме до пълен локдаун, защото това тотално ще срине икономиката и ще е верижна реакция. Бих призовала всеки един гражданин на страната да носи личната си отговорност, защото това дали ще се ваксинираш или не - е въпрос на лична отговорност. Няма кой да ни задължи, няма как това да се случи, това е както в България, така и в цял свят. Но тук го приемаме като рестриктивен метод, като нещо, което би ни дало възможност да работим. Ваксината промени нашето мислене, тя промени начина ни на живот. Колкото по-дълго се съпротивляваме, толкова по-дълго ще стоим назад", каза още тя.

Везиева поясни, че тестът за антителата е оспорван и причината да не бъде част от заповедта на министъра е не защото правителството няма такова желание, а защото това са практиките и правилата в рамките на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
23
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Първо престъпниците Тиквата и Цвъки :)))
32
6
 
30
 
! Отговори
ЦЕЛТА НА БЪЛГАРИТЕ Е преди 2 години
ВЕДНАГА ДА СЕ ОТСТРАНЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-РУМЕН РАДЕВ И КИРИЛ ПЕТКОВ ОТ ДЪРЖАВНОТО ТЯЛО, ОТ КОЕТО ИЗПИВАТ ПОСЛЕДНАТА ОСТАНАЛА КРЪВ...... ЖИВОТОСПАСЯВАЩО Е..!!
31
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо този престъпник не влиза в затвора след като стана ясно че е съставил документ с невярно съдържание. В президентството явно има чудовищна корупция щом покрива и прикрива този престъпник. Няма таква комунистическа наглост всичко да се прави явно пред очите на целия български народ.
30
10
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Вместо да джвакате дъвката "Киро канадеца"идете се ваксинирайте,защото "колкото по-дълго се съпротивлявате,толкова по-дълго ще стоим назад"...
29
3
 
19
 
! Отговори
Котьо преди 2 години
Не мога да разбера защо госпожата е накарала юристите в Министерството да пишат един никому ненужен анализ. Може би да замаже поразиите на тоя хубостник Кирчо.
28
2
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Везиева да ги поема актовете :)))
27
2
 
6
 
! Отговори
Кире харварда преди 2 години
Канада може и да е правила гражданство с мен но аз не съм.Всичко зависи от дефиницията на е.
26
7
 
12
 
! Отговори
Койчо Коев преди 2 години
Най-вероятно ще трябва да се иска от Върховния административен съд да тълкува дали Кирчно е имал необходината по закон персонална компетенност за издаване на съответните актове. Ако е нямал - директна нищожност поради липса на компетентност.
25
9
 
5
 
! Отговори
:) преди 2 години
До ЦЕЛТА на ДОГАН и ДПСГотвят се всички да се връщат и тази Десислава Трифонова свързаната с Пеевски и тя ще се връща, даже е влистата на ГЕРБ за Плевен.От *** няма лесно да се отървем. Оказа се че Шиши не само назначава Прокурора и държи прокуратура и следствие ами и съда.
24
6
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
Сега поне Трифонова може да стане отново шеф на дирекция инвестиции. Пеевски ще е доволен. https://boulevardbulgaria.bg/articles/bivshata-direktorka-na-agentsiyata-za-investitsii-izgrya-v-listite-na-gerb
23
17
 
10
 
! Отговори
:) преди 2 години
Съда в БГ е купен. Поне да му бяха позволили да се изкаже по казуса. но и това не получи. Ако още не беше дошла бележката му от Канада, сега нямаше и за политик да става и в парламента да влезе.Кой определя съдбата на България? Ние или Канада? Явно всички знаем КОЙ
22
9
 
6
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Петков беше хвърлен неподготвен от ЦРУ срещу българския едър капитал!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
21
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Госпожата да благодари горещо на предшественика си че й е създал работа.Дано да не се окаже,че и нея я е изментил.Киро е баш майсторът в такива работи-лъжи,шмекерии,премятания.
20
3
 
11
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Тая година съм завършил право (пресен-пресен), сега съм на 2 уискита, и пак по-смислен разготовр ще проведа от госпожата.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 Няколко седмици ли? Вече станаха 6 месеца.
18
7
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
И тази е от кохортата на некадърния Фигурант. Общи приказки и нищо конкретно. Личи си, че гимнастика Фигурант обича да е заобиколен от хора на неговото интелектуално ниво, тоест изключително ниско с IQ под 50
17
3
 
25
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Кричо надроби една огромна каша и сега иска да се изстреля в Парламента за награда. Ужас, падение.
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука има един парадокс всички очакват от това служебно правителство да направи чудеса за тези няколко седмици,от друга страна единсвените му правомощия са да направи изборите...
15
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незаконното фатмашко правителство е за гилотината. ЗасреляйтеФатмака, като Чаушеско и въведете Свобода и Демокрация в държавата. Без Свобода и Демокрация не може да има държава. Те са основата на човешкото общество. Къде сте тръгнали без Свобода и Демокрация?
14
7
 
25
 
! Отговори
Симо преди 2 години
А ние очакваме,мекеренца като Киро лъжеца и самозабравили я се фигурант, добре да запомнят,че в България има Конституция и закони ,които трябва да се спазват.Кире и баща му Петко- ченге са просто големи измамници.Петко ченгето е бил измамник и побойник още при бай Тошо така,че при тях това е по наследство-непоправимо