Везиева очаква огромен обем искания срещу актовете на Петков

Доколко справедливо и доколко с резултат е друг въпрос, заяви министърът
Обновена: 31 окт 2021 22:43 | 31 окт 2021 22:10, Веселина Йорданова
87

Все още не е готов анализът, който прави икономическото министерство, кои актове на бившия министър Кирил Петков могат да бъдат оспорени в съда.

"Решението на Конституционния съд не отменя автоматично актовете на министър Кирил Петков, тъй като неговите актове са свързани със специфични закони, поради което не стават автоматично нищожни. Особено актовете, които са на колективните органи, така че към момента са стабилни. За да имаме оспорване на акт - трябва да имаме съдебна процедура. Да, аз възложих след решението на КС екипът да направи анализ", каза служебният министър на икономиката Даниела Везиева в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

По думите й досега такъв прецедент не е имало и тя очаква огромен обем от такива искания. "Доколко те са справедливи и доколкото те ще доведат до някакъв резултат, това е различен въпрос", посочи тя.

Служебният министър на икономиката коментира и протестите на част от бизнеса срещу "зеления сертификат" с думите, че напоследък всичко придобива политически привкус.

"Идеята на служебния кабинет е да не стигаме до пълен локдаун, защото това тотално ще срине икономиката и ще е верижна реакция. Бих призовала всеки един гражданин на страната да носи личната си отговорност, защото това дали ще се ваксинираш или не - е въпрос на лична отговорност. Няма кой да ни задължи, няма как това да се случи, това е както в България, така и в цял свят. Но тук го приемаме като рестриктивен метод, като нещо, което би ни дало възможност да работим. Ваксината промени нашето мислене, тя промени начина ни на живот. Колкото по-дълго се съпротивляваме, толкова по-дълго ще стоим назад", каза още тя.

Везиева поясни, че тестът за антителата е оспорван и причината да не бъде част от заповедта на министъра е не защото правителството няма такова желание, а защото това са практиките и правилата в рамките на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари