Цвета Кирилова: Президентът трябва да е съзидателен образ

"Неговата основна функция е да бъде пазител на Конституцията"
Обновена: 8 ное 2021 22:42 | 8 ное 2021 22:42, Веселина Йорданова
59

Избрите 2 в1 са все по-близо. Каква е ролята на президента, според кандидати за "Дондуков" 2?

Ролята на президента е ключова. Той има една основна функция - да бъде съзидателен образ, който да успява да търси съвместимост между всички политически гледни точки, колкото и различни да са те. Неговата основна функция е да бъде пазител на Конституцията", заяви кандидатът за президент Цвета Кирилова в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея в момента президентът нарушава основния закон, който е "гръбначен стълб на държавността ни".

"Визирам поредица от грешки, които направи - дебалансирани негови действия. Излизане извън президентската институция по време на протестите, вдигане на юмрука, опит за разделяне на общественото мнение", изтъкна Кирилова.

Кандидатът за вицепрезидент Георги Тутанов посочи, че отдавна е оттеглил доверието си от Румен Радев.

"Оттеглил съм доверието си от Радев, така както той оттегли доверието си от институциите, преди да създаде тази институционална криза, която прерасна в политическа. Ролята на президента е да балансира между интересите на определени групи - партиите. Зад всяка партия стои социумът", каза той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Радев е абдикирал от поста на държавен глава и е станал обикновен политик, който представлява интересите на определен кръг от хора.

"Радев иска да тласка държавата ни към президентска република. Все още не казва на обществото какво иска да направи и как ще го постигне. Това е много дълъг път, защото трябва да се изговори с обществото, и може би да се направи референдум дали хората са готови да направим промяна на държавното управление и устройство. Президентска република не става от днес за утре", добави Кирилова.

Тутанов смята, че съставянето на правителство ще бъде много трудно, защото липсва будно общество.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кви са тия грантаджии :)))
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя е красива
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да разединителя,един омръзнал негативен човек се бори да спечели себеподобни с манипулации,политическа полиция,беззаконие,фалшиви рейтинги,поръчкови министри и зависимости.Доста неприятно явление плюс арогантност,затова трябва да има повече стойностни и уравновесени позитивни хора като тази г- жа Кирилова които да се изявят!
22
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Кирилова е доста симпатична. Ще гласувам за нея. Някакси ми харесва държание, говорене, визия. На България и върви да има красива президентка, така ли иначе други ама за нищо не стват! За нащо представяне в чужбина ми харесва.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22 Колкото са "нежни"ноздрите, ръчищата и стъпалата на Деса, толкова е нежен и фигурантът Радев, руски слуга и разединител на нацията. Погазил многократно, конституцията, предидентът-ранолюционер, в 21 век.
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по-страшно от човеконенавистната БКП/ДС/БСП, от която се е пръкнал руският слуга Румен Радев.
19
11
 
7
 
! Отговори
У лево, бе!!!! преди 2 години
Радев е даже много нежен с крадците от ГЕРБ. Президентът не може да си затваря очите пред престъпления, нещо повече ДЛЪЖЕН Е ДА НЕ ГО Прави!!!!
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е точно обратното на създателите образ. Слуга на Русия. Създател на хаоса, разединител на нацията, погозващ многократно, конституцията. Самодебили могат да гласуват за него.
17
3
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 години
"Досущ" като Радев !
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам как сия връщата с тези цени на ток и стоки в магазина и как всеки ден вземате заеми. С тези темпове на заеми вземане ще си върнете държавата с банкнотите от 50 000 лв.
15
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветарке, неговата основна функция е да покаже юмрук на хунтата, която овладя държавата. Първо да си върнем държавата, а след това ще дойде и съзиданието. Аман от герберски опорки за обединение и създаване. Крадец и жертва не се обединяват.
14
6
 
14
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Защо, например ако минеш на червено те наказват и глобяват, а да излъжеш за да станеш министър не е никакво на нарушение ? Що за държава сме,в която президента и назначените от него министри могат да не спазват конституцията? Те дори са горди и продължават да се чувстват недосегаеми от закона !!!
13
2
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
България желае да си върне външният дълг
12
2
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
До 11 Питай човече
11
2
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
България ще съжаляваАко не се окастри
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Щатите двама кандидат-президенти,а в България само Борисов извади 5,6 кандидати като прибавиш и другите които не са вадени от Борисов дал бог кандидат президенти.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия двамата им е пределно ясно, че на никой не му пука за тях и ще получат гласове единствено и само от роднини и близки. Даже имам чувство, че са се кандидатирали просто да вдигат пушек. Дали не са на баце ратаи? Тя Цвета и без това се превъзнасяше по него, колко му е да се е навила да прави циркове по ТВ студиата, плюеки Радев, срещу някой друг лев. И на умрелите им е ясно, че тия двамата нямат грам шанс.
8
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
па и нещо друго,което попитах и преди,но така и не ми се изясни:..-В Щатите ,например,при 300 милиона население има ДВАМА кандидати за президент..При това е президентска република!!!!..А в 6 милионна България-мераклиите за президент са 25..?!?!Куцо,кьораво и сакато,болезнено неизвестно и непознато на обществото същаство ,са напна "президентин" да става...Чудя се:..-Какви пари гушкат тия "кандидати",че са готови да се излагат така?...Много добре знаят че нямат никакъв шанс,но.."с рогата напред"..
7
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 2 години
Тая си е повярвала. Не може ли кандидатите да казват, какво предлагат, какви програми имат, без да ритат Радев? Пак ще са клишета, но това постоянно плюене по Радев е жалка работа, издава безсилие и лош вкус на критикарите. Все едно са се наговорили и т.лупа ги подстрекава. И това ми било предизборни кампании. Освен това, ще имат същите правомощия, така че да не се правят на велики.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше отидеш ти и зад Беларус