Гърдев: Мигрантската криза ще бъде дълга, трудна е за управление

"Предизвикателствата пред външната политика са доста"
13

Доста са предизвикателствата пред външната ни политика, коментира кандидатът за народен представител от "Има такъв народ" Димитър Гърдев в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Мигрантската криза ще бъде дълга, защото за разлика от Ковид кризата, за която има ваксини, мигрантската криза е много трудна за управление. Тези незаконни мигранти са големият проблем, защото хората са поставени в условия на шантаж. Същевременно са без никакви условия, включително медицински. Стават преносители на зараза", каза Гърдев.

Той добави, че проблемът с нелегалната миграция има и здравен аспект.

По думите му трябва да се търси общоевропейски решения - изграждане на съоръжения по границата на Съюза, готовност от европейската гранична служба за изпращане на екипи за подпомагане на държавите, които са в момента на вълна, и подписване на ново споразумение с Турция.

Според него няма такава държава като България, която да е изправена пред толкова много кризи и то едновременно - "мигрантска вълна, черноморската криза, Западните Балкани и Северна Македония".

"Абсолютно недопустимо е да има дискриминация на българските граждани в Северна Македония. Имаме 120 хиляди души с български паспорт, те не могат да кандидатстват за държавна работа, ако не се откажат от това, че са българи. Единствената държава на земята, където е дискриминиран българинът, е Република Северна Македония", обясни кандидатът за народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Димитър Гърдев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анализирайки преди 2 години
Мигрантската криза представлява нелегален внос на машинки за г**** от азия и африка, които трябва да храним поколения напред. Лошото е, че създават банди, които воюват помежду си. Ако утре се снабдят с нелегални единици автоматично огнестрелно оръжие, какви поразии могат да нанесат.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало 120 хил, които не могат да кандидатстват за държавна работа.. а тука има милиони, които не могат да идат на кръчма щото нямат сертификат
8
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ами за какво я храним тази армия, ако не за да пази държавната граница??? Като неможе да изпълни функциите си няма нужда от такъв разход.
7
0
 
8
 
! Отговори
Решение има... преди 2 години
... на мигрантската криза. - ЗАПОЧНЕТЕ ДА СТРЕЛЯТЕ НА ГРАНИЦАТА ПО КАНАЛДЖИИ И НЕЛЕГАЛНИ НАРУШИТЕЛИ. Имаме си големи и добре работещи КПП-та където всеки който иска да посети страната ни или да премине транзит може срещу документ за самоличност да влезе ... без да се налага да плаща по 4000 евро на трафикантите.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е лесно, но вече сме от другата страна на оградата. Преди ги опушквахме преди да влязат, сега съдят полицаите, че ги хванали. Който разбрал, разбрал.
5
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 години
Мигрантската криза е неизбежна. Щом вече правят патаклама на полско-беларуската граница, значи ще обградят Европа от всички страни. България да се готви да се защити. Ако не си помогне сама, никой няма й помогне.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 Също така турците завардиха яко в Турция, ако влезеш без паспорт откъм Азия и това не е съгласувано лошо.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ни заобикалят, чули са за герберската чума и герберския коронавирус по земите ни. Минават през Беларус и Полша.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне да оберем професорите и доцентите запътили се към Германия и тук там по някой бачкатор.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да я решим за нула време като изпратим войска и да охрснява докато изградим истинска охрана, застави, кучета и сигнализации. Какъв евтосъюз да чакаме. ***